Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa debitē ASV tūres posmā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa debitē ASV tūres posmā
Megana Krafta un Tīna Graudiņa. Foto: USC Volleyball

Kalifornijā risinās ASV pludmales volejbola vadošās tūres AVP posms "Manhattan Beach". Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēja Tīna Graudiņa startēja kopā ar Dienvidkalifornijas Universitātes (USC) komandas biedreni Meganu Kraftu un šonakt ierindojās devītajā vietā.

Graudiņa un Krafta izpelnījās īpašo ielūgumu uz "Manhattan Beach" pamatturnīra "play-off", līdz ar to nebija jācīnās kvalifikācijas mačos. Pirmajā kārtā tika uzvarētas Ketrīna Hogana/Kimberlija Hildreta (21:14, 21:19), pēc tam tika galā ar Meganu Raisu/Sāru Šermerhornu (21:12, 21:17), bet trešajā kārtā zaudēja Tokijas spēļu dalībniecēm Kellijai Kleizai/Sārai Sponsilai (13:21, 19:21). Graudiņa un Krafta tādējādi nonāca zaudētāju zarā, kur piekāpās ASV dzīvojošajām brazīlietēm Larisai/Lilianai (21:19, 16:21, 11:15) un ierindojās devītajā pozīcijā.

Par devīto vietu duetam pienākas 3750 ASV dolāru naudas balva, taču NCAA pludmales volejbolistes to drīkst pieņemt tikai tādā apjomā, lai segtu ar turnīru saistītos attiecīgos izdevumus.

Šīs tūres mačos var piedalīties ASV pilsoņi vai personas ar "zaļo karti", turklāt jānoslēdz līgums ar AVP, kas īpašos gadījumos var izlemt par ārzemju spēlētāja pielaišanu. Ja attiecīgais ārzemju spēlētājs ir reģistrēts citas valsts federācijas paspārnē un vēlas piedalīties AVP tūres mačos, tad vispirms jāsaņem rakstisks akcepts no FIVB, attiecīgās nacionālās federācijas un ASV volejbola vadības. Tādējādi pastāv zināma aizsardzība pret spēlētāju pārvilināšanu no citām nacionālajām federācijām un pret ārzemniekiem, kas vēlas amerikāņu pīrāga gabalu. AVP posma debitantei Graudiņai ir arī ASV pilsonība, un "Manhattan Beach" turnīram viņa tika reģistrēta kā Losandželosas iedzīvotāja.

Dīvaini, ka minētajā pludmales volejbola lielvalstī nenotiek FIVB turnīri. Pasaules tūres pēdējais posms ASV risinājās 2018. gada oktobrī. AVP tūrē šogad ir tikai trīs posmi, mačus var skatīties klātienē vai maksas televīzijā, flashscore.com nepiedāvā spēles rezultāta tiešraidi.

Kā jau ziņots, USC pludmales volejbola komanda šopavasar triumfēja ASV studējošo augstākā līmeņa sacensībās - NCAA čempionātā. Graudiņa/Krafta bija USC vadošais duets.

Izmantotie resursi:
bvbinfo.com
avp.com