Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Ālandu salās dominē brazīlietes

Jānis Celmiņš

Ālandu salās dominē brazīlietes
Žuliāna Felisberta Silva
Foto: www.fivb.com

Ar Brazīlijas dueta Žuliāna Felisberta Silva / Larisa Franka uzvaru Somijai piederošajās Ālandu salās šodien noslēdzies kārtējais šīs sezonas FIVB pasaules kausa posms pludmales volejbolā. Finālā brazīlietes ar 2:0 apspēlēja ASV duetu Dženifera Kesija / Eiprila Rosa.

Pusfinālos Žuliāna un Larisa divos setos pieveica tautietes Annu Paulu un Šeldu, bet ASV duets Kesija / Rosa pieveica vēl vienu Brazīlijas pāri Talita / Antonellī.

Fināla pirmais sets aizritēja ar nelielu Brazīlijas dueta pārsvaru un tā noslēgumā loģisku uzvaru svinēja Žuliāna / Larisa – 21:15. Otrais finālspēles sets izvērtās krietni vien spraigāks. Galotnē nedaudz pārākas atkal bija brazīlietes, izcīnot uzvaru ar 28:26. Otrā seta galotnē ASV duets spēja atspēlēt trīs mačbumbas, bet ar ceturto piegājienu brazīlietes spēli pabeidza.

Spēlē par trešo vietu jau pieminēto Brazīlijas duetu Annas Paulas / Šeldas un Talitas / Anonellī cīņā pārākas bija otrās – 2:0 (21:15, 21:18). Tādejādi Somijas posma labāko četru komandu skaitā iekļuvuši trīs Brazīlijas dueti.

Vīru turnīra labāko četru komandu skaitā iekļuvis tikai viens Brazīlijas duets Rikardo un Pedro. Pusfinālā brazīlieši tiksies ar 2009. gada pasaules čempioniem Brinku / Rekermanu (Vācija), bet otrā cits Vācijas duets Klemperers / Korengs tiksies ar nīderlandiešiem Nummerdoru un Šuilu.

Atgādināsim, ka Latvijas dāmu duets Inguna Minusa / Inese Jursone aizvadīja tikai divas spēles. Pirmajā tika piedzīvots zaudējums, otrajā izcīnīta uzvara. Pēc panākuma latvietes no turpmākās cīņas izstājās, jo Minusai par sevi manīt lika ceļgala savainojums. Turnīra noslēgumā latvietēm dalīta 17. vieta.

Izmantotie resursi:
fivb.com