Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš uzsāks pēdējo cīņu par Tokijas OS ceļazīmi

Jānis Celmiņš

Samoilovs un Šmēdiņš uzsāks pēdējo cīņu par Tokijas OS ceļazīmi
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola izlase ar Aleksandru Samoilovu, Jāni Šmēdiņu, Ardi Bedrīti un Artūru Rinkeviču sastāvā šodien Hāgā (Nīderlande) uzsāks dalību Kontinentālā kausa izcīņas finālturnīrā. Panākuma tajā garantēs Latvijai vēl vienu vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Pēdējās desmitgades titulētākajam Latvijas pludmales volejbola duetam Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš Tokijas olimpiskajām spēlēm caur olimpisko kvalifikācijas rangu kvalificēties neizdevās, viņiem pietrūka vien 20 reitinga punkti. Tādejādi Līgo dienā jāuzsāk starts turnīrā, kurā piedalīsies 16 valstu izlases, kas katra tiek pārstāvētas ar diviem duetiem. Tā kā Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Olimpiādei jau ir kvalificējušies, viņi šajās sacensībās piedalīties nedrīkst. Sašam ar Jāni tādejādi palīdzēs Eiropas U22 čempionāta sudraba medaļnieki Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs.

Kontinentālā kausa finālsacensības būs pēdējā iespēja nopelnīt Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmi. Lai sasniegtu mērķi, Latvijas izlasei jāiegūst pirmā vieta. Izspēles sistēma paredz, ka katru valsti turnīrā pārstāv pa divām komandām. Izlozei pirmajā kārtā labpaticies kopā savest Latvijas un Baltkrievijas izlases, kuras izspēlēs divas spēles, piedaloties visām četrām komandām. Ja pēc divām spēlēm kāda no izlasēm svinēs panākumu abos mačos, tā iekļūs nākamajā turnīra kārtā, taču, ja rezultāts būs neizšķirts, tiek aizvadīta zelta spēle, kurā treneris (Latvijas gadījumā Marko Solustri) komandu var veidot no visiem četriem sacensībām pieteiktajiem atlētiem. Maz ticams, ka Latvijas gadījumā tiks veikti eksperimenti un domājams, ka visās sev atvēlētajās spēlēs (arī zelta cīņā) būs jāpiedalās Samoilovam ar Šmēdiņu. Ardis un Artūrs uz šī fona ir pastarīši, tāpēc cerēt uz nopietnu viņu palīdzību Saša ar Jāni nevar.

“Šajā turnīrā būs jāapspēlē visas komandas – mums ir jāuzvar astoņas spēles. Ja Rinkevičs/Bedrītis uzvarēs vienu spēli pret Baltkrieviju, tas viņiem būs super sasniegums. Domāju, tālāk viņiem tādas iespējas vairs nebūs, tāpēc jārēķinās, ka man ar Jāni jāvinnē astoņas spēles, no kurām četrās būs ļoti spēcīgi pretinieki. Ar tādu domu uz šīm sacensībām arī braucam. Viegla pastaiga nebūs. Hāgā ir jārāda savs labākais volejbols. Ja nospēlēsim savā līmenī, tad mēs visas komandas apspēlēsim,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com klāsta Samoilovs.

Galvenie konkurenti par ceļazīmi būs vācieši, austrieši, šveicieši un mājinieki – nīderlandieši. Ar nīderlandiešiem potenciāli var sanākt tikties pusfinālā, bet ar visām pārējām trim komandām tikai finālā, jo tās salozētas otrā turnīra zarā (skatīt zemāk).

Nīderlandes spēcīgākajā duetā pēdējā brīdi notikušas izmaiņas - Kristiāna Vārenhorsta pārinieks būs Rubens Peninga, jo Stevens Van de Velde guvis savainojumu.

Abi mūsu dueti turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Baltkrievijas pārstāvjiem Aleksandru Dzjadko/Pavelu Pjatrušku, kuri ir zināmi pretinieki un brauc spēlēt arī uz Latviju, un Andreju Mitrafanu/Iļju Abramenku. Par otru komandu informācijas Latvijas komandai nav, tāpēc savstarpējā mačā būs jāimprovizē. Aleksandrs Samoilovs prognozē, ka, uzvarot baltkrievus, nākamā pretiniece būs Francija, pret kuras pāriem nav spēlēts.

Uz Hāgu Latvijas kvartets devās agrā pirmdienas rīta stundā, jau vakarā aizvadot vieglus treniņu turnīra norises vietā. Hāga pludmales volejbolistus sagaidījusi ar vēsu, vējainu un mitru laiku, taču tiek prognozēts, ka turnīram sākoties laika apstākļi nedaudz uzlabosies.

Pirmās spēles Latvijas komandas aizvadīs plkst. 14.00 un 14.50 pēc Latvijas laika. Vispirms Samoilovs un Šmēdiņš samēros spēkus ar baltkrievu otro pāri Mitrafanu/Abramenku, bet pēcāk Bedrītis/Rinkevičs cīnīsies ar Dzjadko un Pjatrušku.

Pilns sacensību grafiks pieejams ŠEIT!

.
Šobrīd Tokijas olimpiskajām spēlēm kvalificējušies divi Latvijas pludmales volejbola pāri – Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-23 09:12, pirms 3 gadiem
Saarrrrrraaaauj ,vechi!!!

     [+] [-]

, 2021-06-23 11:08, pirms 3 gadiem
Izklausās maz cerību..

     [+] [-]

, 2021-06-23 11:24, pirms 3 gadiem
Easton77 rakstīja: Izklausās maz cerību..
Es tā neteiktu! SamSme spēlējot savu spēju robežās sit visus šos pretiniekus.
Turklāt nīderlandieši pēdējā brīdī kļuvuši vājāki.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-23 11:42, pirms 3 gadiem
Easton77 rakstīja: Izklausās maz cerību..
Cerību maz ir tev, ja tu šeit kko dzirdi...

     [+] [-]

, 2021-06-23 12:45, pirms 3 gadiem
Galvenais lai galvās SamSme viss kārtībā.Fiziskais jau ir.💪🤞

     [+] [-]

, 2021-06-23 13:38, pirms 3 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Es tā neteiktu! SamSme spēlējot savu spēju robežās sit visus šos pretiniekus.
Turklāt nīderlandieši pēdējā brīdī kļuvuši vājāki.
Nīderlandieši jau labi, bet nu 8 spēles uzvarēt bez tiesībām kļūdīties, būs sarežģīti.
Bedrītis/Rinkēvicš uz doto brīdi ir 3 LV pāris!?

     [+] [-]

, 2021-06-23 14:25, pirms 3 gadiem
Vai lūdzu spēles ir kaut kur skatāmas?

     [+] [-]

, 2021-06-23 14:50, pirms 3 gadiem

     [+] [-]

, 2021-06-23 14:59, pirms 3 gadiem
Tv?Atkal nav tiešraides?

     [+] [-]

, 2021-06-23 15:13, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=Yp3NeFEK_Mw&ab_channel=EuropeanVolleyball
Paldies, ar stundas kavēšanos!

     [+] [-]

, 2021-06-23 15:27, pirms 3 gadiem
Easton77 rakstīja: Nīderlandieši jau labi, bet nu 8 spēles uzvarēt bez tiesībām kļūdīties, būs sarežģīti.
Bedrītis/Rinkēvicš uz doto brīdi ir 3 LV pāris!?
3., jā!