Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs un Fokerots paliek uzvaras attālumā no "Challenge" pamatturnīra

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Točs un Fokerots paliek uzvaras attālumā no "Challenge" pamatturnīra
Kristians Fokerots. Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbolisti Edgars Točs un Kristians Fokerots sekmīgi sāka "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīru Marokā, taču ar zaudējumu otrajā spēlē pamatturnīrā tomēr neiekļuva. Kvalifikācijas pirmajā kārtā latvieši ar 2-0 apspēlēja Izraēlas pludmales volejbolistus Riveru Deju un Idanu Katrielu, bet pēc tam piekāpās šveiciešiem Heidriham un Dilleram.

• Ešpinju "Challenge" kvalifikācijā Edgars Točs startēja ar Artūru Rinkeviču, aizstājot savainoto Ardi Danielu Bedrīti. Portugālē sasniegt pamatturnīru neizdevās. Marokā Točam pievienojās ierastais pārinieks, Eiropas U20 čempionātā devīto vietu izcīnījušais Kristians Fokerots.

• Kvalifikācijas pirmajā kārtā latviešiem vajadzēja spēlēt pret Izraēlas pludmales volejbolistiem Riveru Deju un Idanu Katrielu, kuri aizvadītajā nedēļā nespēja pārvarēt kvalifikāciju Itālijā notikušajā "Futures" līmeņa turnīrā.

• Spēles sākumā Izraēlas duetam izdevās divreiz piespiest kļūdīties Fokerotu, iegūstot divu punktu pārsvaru. Ar sekmīgu spēli aizsardzībā latvieši spēja panākt izlīdzinājumu un arī izvirzīties vadībā. Līdz seta vidum rezultāta starpība pieauga līdz sešiem punktiem (13:7). Pēc tehniskā pārtraukuma Izraēlas pludmales volejbolisti turpināja kļūdīties, neprecīzi deva piespēles, kas latviešiem ļāva gana viegli uzvarēt setā ar 21:11.

• Pateicoties azartiskai Katriela cīņai pie tīkla, Izraēlas duetam izdevās turēties līdzās latviešiem otrā seta sākumā, kā arī izvirzīties minimālā vadībā (5:4). Drīz vien Latvijas duets veica izrāvienu, Točam ar sekmīgu servi un spēli blokā panākot trīs punktu pārsvaru (9:6). Līdz tehniskajam pārtraukumam latviešiem izdevās pievienot vēl vienu punktu savam pārsvaram.

• Pēc pārtraukuma piespēlē bumba izslīdēja Fokerotam, rezultāta starpībai sadilstot līdz diviem punktiem. Uzreiz sekoja Latvijas duetam izrāviens, kas bija par pamatu uzvarai otrajā setā (16:11). Seta turpinājums vairs bija tikai formalitāte, Latvijas duetam svinot uzvaru ar 2-0 (21:11, 21:14).

• Līdz ar to Točs un Fokerots nonāca uzvaras attālumā no vietas pamatturnīrā. Cīņā par to pretim stājās šveicieši Adrians Haidrihs un Leo Diljērs, kuriem pirmā kārta bija brīva.

• Točs un Fokerots sarūpēja līdzvērtīgu cīņu, pirmajā setā piekāpjoties ar minimālo starpību 19:21. Seta sākumā latvieši bija pāris punktus vadībā, taču turpinājumā Šveices pāris pārņēma vadību un uzvarēja. Otrajā setā pretinieku pārsvars bija nedaudz drošāks, viņiem beigās uzvarot ar 21:17 un iekļūstot pamatturnīrā.