Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Stankevičs/Bērziņš Beļģijā nepārvar "Future" kvalifikācijas otro kārtu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Stankevičs/Bērziņš Beļģijā nepārvar "Future" kvalifikācijas otro kārtu
Rūdolfs Stankevičs. Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbolisti Rūdolfs Stankevičs un Sandis Bērziņš ar uzvaru sāka "Beach Pro" tūres "Future" turnīru Beļģijā, bet pēc tam cieta zaudējumu, pamatsacensības nesasniedzot. Kvalifikācijas pirmajā kārtā latvieši ar 2-0 pārspēja skotu pludmales volejbolistus Konoru Boilu un Beriju Makgaiganu, bet otrajā kārtā ar 1-2 piekāpāš Zviedrijas spēlētājiem Martinam Apelgrēnam un Aleksandram Hermanam.

• Paralēli "Beach Pro" turnīriem Marokā un Polijā "Future" līmeņa turnīrs šajās dienās risinās arī Beļģijas pilsētā Lēvenā. Uz turieni devušies Rūdolfs Stankevičs un Sandis Bērziņš, kuram šī bija debija tūrē.

• Latviešiem turnīru vajadzēja sākt no kvalifikācijas pirmās kārtas. Tajā pretī stājās Skotijas pludmales volejbolisti, 28 gadu vecumā debitējošais Konors Boils un 43 gadus vecais Berijs Makgaigans.

• Spēles pirmajā setā Skotijas pārim izdevās iegūt nelielu pārsvaru. Pēc tehniskā pārtraukuma tablo vēstīja 12:10, bet latvieši līdz seta izskaņai spēja panākt izlīdzinājumu (17:17). Stankevičs un Bērziņš tika arī pie pirmās setbumbas (20:19). Pirmo setbumbu izdevās realizēt, latviešiem uzvarot setu ar 21:19.

• Otrajā setā Latvijas duets uzreiz spēja iekrāt piecu punktu pārsvaru, izvirzoties vadībā ar 8:3. Līdz tehniskajam pārtraukumam skoti nedaudz samazināja rezultāta starpību, dodoties atpūtā pie rezultāta 9:12. Seta otrajā pusē latviešiem izdevās palielināt rezultāta starpību līdz četriem punktiem (16:12). Skoti nepadevās, pietuvojās divu punktu atstatumā, bet seta galotnē latvieši nosargāja vadību, svinot uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:16).

• Līdz ar to Stankevičs un Bērziņš par vietu pamatturnīrā spēlēja pret zviedriem Martinu Apelgrēnu un Aleksandru Hermanu.

• Pirmajā setā tika ciests pārliecinošs zaudējums ar 13:21, taču pēc tam izdevās revanšēties, uzvarot ar 21:18 un panākot neizšķirtu pa setiem. Viss attiecīgi izšķīrās trešajā setā, kurā latvieši ar 12:15 tomēr zaudēja un pamatsacensībās neiekļuva.