Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Notikusi Kontinentālā kausa izcīņas izloze; Eiropas čempionāts risināsies Norvēģijā

Jānis Celmiņš

Aizvadītajā nedēļas Bukarestē notikusi Kontinentālā kausa izcīņas izloze, kas ir viens no iespējamajiem atlases ceļiem Londonas olimpiskajām spēlēm sacensībās pludmales volejbolā.

Latvijas pludmales volejbola izlases (vīriešu un sieviešu) cīņas Kontinentālajā kausa izcīņā uzsāka aizvadītajā vasarā, kad vīru izlasi sacensībās Kaļiņingradā pārstāvēja Artūrs Kiseļevs, Toms Vanags, Jānis Vāvers un Ingars Ivanovs, bet dāmu konkurencē startēja Inguna Minusa, Inese Jursone, Anete Krastiņa un Jana Jaudzema.

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikusi izloze kausa izcīņas otrajai kārtai. Mūsu vīri ielozēti vienā grupā (A) kopā ar Krievijas, Šveices, Francijas, Bulgārijas un Lielbritānijas izlasēm, bet dāmas iekļautas B apakšgrupā kopā ar Spānijas, Vācijas, Čehijas, Slovākijas un Norvēģijas izlasēm.

Kā vīru tā dāmu sacensībās cīņas par ceļazīmēm uz Londonas olimpiskajām spēlēm turpina pa 24 komandām, kuras sadalītas četrās grupās. Katras grupas uzvarētāji nodrošinās vietu kausa izcīņas fināla posmā, kas risināsies no 2012. gada vasarā no 18. – 24. jūnijam. Otrās līdz piektās vietas ieguvēji katrā no grupām būs tiesīgi piedalīties fināla posma papildu kvalifikācijas sacensībās. Fināla posmā startēs astoņas labākās Eiropas valstu izlases.

Mūsu vīru izlase A apakšgrupas sacensības aizvadīs no 3. – 5. jūnijam Kazaņā, bet dāmas B grupas spēles aizvadīs Tenerifē no 16. – 18. septembrim. Katrai valstij konkrētajai sacensību kārtai jāpiesaka divi dueti.

Kas ir Kontinentālais kauss?

Kontinentālā kausa izcīņa ir viena no iespējām kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm. Sacensības notiek pēc Devis kausa sistēmas. Katru valsti turnīrā pārstāv divi pāri, kas izspēlē katrs ar katru, pret diviem citas izlases duetiem. Ja rezultāts pa spēlēm ir neizšķirts 2:2, tad tiek spēlēts tā sauktais „zelta sets” līdz 15 punktiem, pie tam izlases treneris, uz šo setu, var izveidot pāri no četriem konkrētajam turnīram pieteiktajiem spēlētajiem.

Eiropas čempionāts šovasar Norvēģijā

Tāpat kļuvis zināms, ka 2011. gada Eiropas čempionāts risināsies Norvēģijas pilsētā Kristiansandā no 9. līdz 14. augustam. Atgādināsim, ka 2009. gadā par Eiropas čempionēm kļuva Inguna Minusa un Inese Jursone, bet aizvadītajā gadā bronzas godalgas Eiropas čempionātā izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Izmantotie resursi:
CEV Home