Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Dalhauzers turpmāk spēlēs kopā ar Rozentālu

Jānis Celmiņš

Dalhauzers turpmāk spēlēs kopā ar Rozentālu
Fils Dalhauzers un Tods Rodžers Londonas olimpiskajās spēlēs
Foto: fivb.org

Pekinas olimpiskie čempioni Tods Rodžers un Fils Dalhauzers pārtraukuši savu sadarbību un nu vieni no titulētākajiem pasaules pludmales volejbolistiem katrs ies savu ceļu. Dalhauzers jau pavēstījis, ka spēlēs kopā ar Šonu Rozentālu. Līdzīgs liktenis piemeklējis arī vienu no vadošajiem Vācijas dāmu duetiem, arī šis duets pajucis.

Fils Dalhauzers jau pavēstījis, ka karjeru turpinās kopā ar Šonu Rozentālu, kurš līdz šim spēlēja kopā ar pieredzējušo Džeiku Gibu (šo pāri Londonas olimpisko spēļu 1/4 finālā apspēlēja mūsu Pļaviņš un Šmēdiņš). Fils paudis, ka izvēle izdarīta starp Šonu Rozentālu un Niku Lucenu. Ar pēdējo abi spēlējuši kopā jau iepriekš, bet šoreiz izvēle kritusi par labu Rozentālam.

Tikmēr 38 gadus vecais Tods Rodžers paudis, ka Pasaules kausa posmos spēlēs vien epizodiski, vairāk koncentrējoties uz turnīriem ASV. Rodžers uzskata, ka jaunizveidotajam pārim turnīros varētu veikties itin labi. „Uz papīra viņi ir ļoti atlētiski un esmu drošs, ka viņiem kopīgi viss izdosies,” paudis Rodžers.

Viena no pēdējo gadu veiksmīgākajām pludmales volejbola komandām kopā spēlēja jau kopš 2006. gada. Duets šajā laikā ieguva zeltu 2007. gada pasaules čempionātā, kā arī triumfēja Pekinas olimpiskajās spēlēs (2008. gadā). Tāpat pāris pēdējos gados burtiski dominējis Pasaules kausa tūrē. Jau pirms Londonas olimpiskajām runāja, ka Rodžers pēc četrgades lielākā sporta foruma beigs karjeru un nu šī informācija ir apstiprinājusies. Dalhauzers un Rozentāls ir vienaudži – abiem ir pa 32 gadiem.

Karjeru beidz vāciete Sāra Golere

Līdzīgs liktenis piemeklējis arī vienu no pēdējo gadu spēcīgākajiem Eiropas dāmu duetiem – Sāra Golere un Laura Ludviga. 28. gadus vecā Golere nolēmusi beigt sportistes karjeru un viņas līdzšinējā pāriniece Ludviga (26 gadi) nolēmusi karjeru turpināt kopā ar Kiru Valkenhorstu. Lai gan Ludviga paudusi, ka pēc deviņu gadu kopā spēlēšanas ar Goleri jaunas sadarbības izveide varētu nebūt viegla, viņa turpinās karjeru un centīsies nodrošināt vietu 2016. gada olimpiskajās spēlēs Brazīlijā.

Finišē arī šveicietis Saša Heijers

Par karjeras beigām tikmēr oficiāli paziņojis arī pieredzējušais šveicietis Saša Heijers. 40 gadus vecais šveiciešu milzis karjeru oficiāli noslēdzis pēc sava septītā triumfa Šveices čempionātā kopā ar Sebastianu Ševeljē.

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-09-20 18:04, pirms 12 gadiem
izsksatas tiiri naidiigs duets//

  +1 [+] [-]

, 2012-09-20 21:41, pirms 12 gadiem
noteikti buus labaaks paaris...Rodžers bija jau ateedies šo speeli un palika paslinks. Dalhauzeram ieguvums..

     [+] [-]

, 2012-10-04 23:50, pirms 12 gadiem
Ņemās kā tādi latvieši, smiekli nāk