Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš "King of the Court" turnīru sāk ar uzvaru A grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš "King of the Court" turnīru sāk ar uzvaru A grupā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sekmīgi sākuši Vācijas pilsētā Hamburgā notiekošo "King of the Court" turnīru. Latvijas duets pēc ne visai pārliecinoša sākuma spēja uzvarēt A grupā piecu duetu konkurencē.

"King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš tika ielozēti A grupā un sāka turnīru pirmie. Spēles sākumā pirmos divus punktus paņēma Argentīnas un Urugvajas apvienotais pāris Žulians Azāds un Maurisio Vejto, bet pēc tam "karaļa" pusē uz ilgāku laiku iekārtojās Aleksandrs Brauvers un Roberts Mēvsens no Nīderlandes. Latvieši centās nonākt karaļa pusē ar Šmēdiņa servju palīdzību, bet to neizdevās paveikt pirmās sešas minūtes, kamēr pārējie jau bija tikuši pie punktiem. Pirmo punktu Latvijas duetam deva Šmēdiņš, bet uzreiz sekoja Samoilova kļūda serves uzņemšanā. Serves uzņemšana pirmajā spēlē bija latviešu klupšanas akmens, bet vēl sliktāk ar punktu krāšanu klājās norvēģiem Matiasam Berntsenam un Hendrikam Molam, kuri spēli beidza ar vienu punktu, bet nākamie rindā ar vien četriem bija Samoilovs un Šmēdiņš. Tikmēr 16 punktus savāca Brauvers un Mēvsens.

Nākamā spēle jau notika bez jau minētajiem norvēģiem, kuri savāca mazāko punktu skaitu. Arī otrajā spēlē lieliski spēlēja Brauvers un Mēvsens, sakrājot astoņus punktus, bet pārējos atstājot tukšā. Kad nospēlētas bija sešas minūtes, Samoilovs atzīmējās ar lielisku bloku, nogādājot Latvijas duetu "karaļa" pusē. Diemžēl atkal neizdevās labi paņemt servi, neiegūstot vairāk par vienu punktu. Samoilova spēle blokā trīs minūtes vēlāk ļāva Latvijas duetam ilgāk noturēties "karaļa" pusē un ar pieciem punktiem izvirzīties otrajā vietā. Īsi pēc tam izdevās paņemt vēl divus punktus, kas jau ļāva justies droši par nākamās spēles sasniegšanu. Talkā latviešiem nāca arī nīderlandiešu stabilā spēle, kuri otrajā spēlē savāca 17 punktus. Tikmēr ar četriem punktiem izstājās Azāds un Vejto.

Pēdējo spēli grupā labi sāka nīderlandieši un Kanādas/Itālijas apvienotais duets Sems Šahters un Aleks Ranjērī. Samoilovam neizdevās izmantot reālu iespēju nokļūt "karaļa" pusē, kamēr konkurenti vāca punktus. Pirmajās piecās minūtēs labāk veicās Šahteram un Ranjērī, kuri iekrāja septiņus punktus. Tad viņu vietu "karaļu" pusē ieņēma latvieši. Pirmo punktu paņēma Samoilovs, bet brīdi vēlāk Latvijas duets kapitulēja nīderlandiešu priekšā. Pēc Ranjērī kļūdas uzbrukumā Latvijas duetam atkal radās iespēja papildināt savu punktu bagāžu. Īsā laikā Samoilovs un Šmēdiņš sakrāja četrus punktus, apsteidzot Brauveru un Mēvsenu. Nīderlandieši spēja pietuvoties, bet neizmantoja divas labas iespējas apsteigt latviešus. Trīs minūtes līdz spēles beigām tas tomēr notika.

Labu laiku bez punktiem palika Šahters un Ranjērī, bet Samoilovs un Šmēdiņš veica izrāvienu, minūti līdz spēles beigām esot vadībā ar 11 punktiem. Pus minūti līdz spēles beigām Šahters un Ranjērī pārņēma "karaļa" pusi, bet laika bija par maz, lai atgūtu vadību. Tādējādi tieši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar 13 punktiem uzvarēja spēlē un A grupā.

Turnīrs šovakar turpināsies ar vēl divu grupu cīņu, bet pēc tam sekos pirmās izslēgšanas spēļu kārtas, kurās dueti cīnīsies par vietu pusfinālā, kurā vietu ar uzvaru grupā garantējuši Samoilovs un Šmēdiņš. Pusfināli risināsies svētdien no plkst. 13:05.