Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Eiropas un olimpiskie čempioni Mols un Sērems triumfē arī pasaules čempionātā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Eiropas un olimpiskie čempioni Mols un Sērems triumfē arī pasaules čempionātā
Anders Mols un Kristians Sērems. Foto: volleyballworld.com

Itālijas galvaspilsētā Romā noslēdzies pasaules čempionāts pludmales volejbolā. Par vīriešu turnīra uzvarētājiem kļuva pašreizējie Eiropas un olimpiskie čempioni no Norvēģijas Anders Mols un Kristians Sērems. Norvēģi divos setos pieveica brazīliešus Vitoru Felipi un Renatu.

• Romā šodien risinājās izšķirošie notikumi pasaules čempionātā pludmales volejbolā, ko devītajā vietā noslēdza Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet 17. vietā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Sieviešu turnīrā triumfēja brazīlietes Duda un Ana Patrisija - atlika vien noskaidrot jaunos pasaules čempionus vīru duetiem.

Vispirms gan risinājās bronzas cīņa starp brazīliešiem Andre/Žoržu un amerikāņiem Teo Bruneru/Čeimu Šalku. Lai arī favorīti bija brazīlieši, viņiem viegli neklājās. Jau spēles ievadā ASV duets izvirzījās vadībā ar 6:3, bet līdz seta vidum panāca 11:7. Brazīlieši seta otrajā pusē tā arī neatguvās, ciešot sakāvi ar 16:21.

• Orajā setā cīņa ritēja līdzīgāk, bet Bruners un Šalks tā arī nespēja izvirzīties vadībā. Pēc tehniskā pārtraukuma Andre un Žoržs veica izšķirošo izrāvienu, iekrājot četru punktu pārsvaru (14:10). Amerikāņi pietuvojās minimālā atstatumā, bet seta galotnē brazīlieši nospēlēja labāk, gūstot revanšu ar 21:17. Pēc ļoti līdzīga scenārija aizritēja arī trešais sets, bet šoreiz seta galotnē intriga neatjaunojās, Andre un Žoržam tiekot pie bronzas godalgām - 2-1 (16:21, 21:17, 15:11).

Finālā motivāciju uzvarai nevajadzēja meklēt norvēģiem Andersam Molam un Kristianam Sēremam, kuri uzvarējuši pēdējos četros Eiropas čempionātos, pēdējā Pasaules tūres finālposmā, kā arī Tokijas olimpiskajās spēlēs. Pēc izcīnītās bronzas pirms trim gadiem Hamburgā norvēģiem atlika uzvarēt šodien, lai pilnībā nokomplektētu čempiontitulu klāstu lielajās sacensībās. Norvēģi līdz šim nebija tikušies ar diez gan negaidīti finālu sasniegušajiem brazīliešiem Vitoru Felipi un Renatu Limu, kuri sezonu sāka ar ceturto vietu Meksikā notikušajā "Challenge" turnīrā, bet sezonas turpinājumā nebija spējuši iekļūt pat ceturtdaļfinālā.

• Spēles ievadā brazīlieši divreiz ieguva divu punktu pārsvaru, bet Sērema un Mola eisi palīdzēja norvēģiem noturēt neizšķirtu. Drīz pēc tam Mols sāka vākt punktus pie tīkla ar spēli blokā, dodot Norvēģijas duetam divu punktu pārsvaru (7:5). Līdz seta vidum šis pārsvars dubultojās, bet tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9. Lai kā brazīlieši censtos atspēlēties, norvēģi demonstrēja lielisku sniegumu, palielinot savu pārsvaru līdz sešiem punktiem (17:11). Līdz seta beigām Mola un Sērema pārsvars nedaudz saruka, bet neliedza uzvarēt setā ar 21:15.

• Otrais sets sākās ar norvēģu veiktu 4:1 izrāvienu. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad Mols uzlika bloku, panākot 10:6. Uzreiz pēc tam sekoja Renatu divi nenoslēgti uzbrukumi, kas vēl vairāk nostiprināja norvēģu pārsvaru. Pēc tehniskā pārtraukuma Mols un Sērems droši vāca punktus pie pretinieku serves, tuvojoties savam pirmajam pasaules čempionu titulam. Dueti iztika bez intrigas, spēlei noslēdzoties ar Mola bloku, rezultātu 2-0 (21:15, 21:16) un par jaunajiem pasaules čempioniem kļūstot Molam un Sēremam, kuriem nu pieder visi lielo turnīru tituli.