Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs pierāda favorītu statusu, uzvarot "Saulkrastu kokteilī"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pļaviņš un Točs pierāda favorītu statusu, uzvarot "Saulkrastu kokteilī"
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš uzvar "Saulkrastu kokteilī". Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas čempionāta pludmales volejbolā "Ergo Open" sezonas pirmajā posmā "Saulkrastu kokteilī" triumfēja sacensību galvenie favorīti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri finālā ar 21:15 un 21:17 pieveica lietuviešus Artūru Vasiļjevu un Robertu Juhņeviču.

Lielajā finālā Edgars Točs/Mārtiņš Pļaviņš pirmajā setā pārsvaru ieguva agri, un šaubas par viņu pārākumu neradās ne brīdi. Latvijas duets nelaida kaimiņus tuvāk par četriem punktiem. Punktu setam pielika Toča uzbrukums – 21:15.

Otrā seta ievads bija izaicinošāks – lietuvieši ieguva 8:4 pārsvaru. Tobrīd cīņa tikai sākās. Spēles favorīti guva četrus no nākamajiem pieciem punktiem, ievadot pakaļdzīšanos. Pļaviņa māņu sitiens deva vadības grožus (12:11), bet mirkli vēlāk Latvijas komandai jau piederēja piecu punktu pārsvars.

Pļaviņš/Točs aizveda setu un maču līdz loģiskai uzvarai (21:17), otro gadu pēc kārtas triumfējot Saulkrastu smiltīs. Pirmās vietas ieguvēji saņēma kausu un arī trīs tūkstošus eiro lielu naudas balvu.

Cīņā par trešo vietu lietuvieši Patriks Stankevičus un Andrjuss Knašs divos setos ar 21:14 un 21:19 pieveica Tomu Benjavu un Sandri Andrejevu.

Pusfināla spēlēs Toms Benjavs un Sandris Andrejevs zaudēja lietuviešiem Artūram Vasiļjevam/Robertam Juhņevičam (14:21, 12:21), bet Pļaviņš/Točs uzvarēja minētos Stankeviču un Knašu (21:10, 21:19). "Mēs līdz Gštādes posmam daudz strādājam pie fiziskās sagatavotības, un pēc tam jau būs divas nedēļas līdz olimpiādei," pirms Saulkrastu fināla LTV7 teica Mārtiņš Pļaviņš. "Ļoti labi, ka pagaidām ir tā smagnējā sajūta, jo, ja tagad mēs "lidotu", tad kaut kas nebūtu pareizi."

"Nelikām uzsvaru uz šo turnīru. Te ir patīkami uzvarēt, bet tas nav šīs sezonas galvenais mērķis. Turpinām strādāt, Tokija tepat aiz loga," pēc fināla LTV7 atzina Edgars Točs, kurš priecājās arī par skatītāju klātbūtni. "Sen neesmu bijis nekādā ballītē, un šeit ir tik forša atmosfēra. Interesanti, te viss notiek kā pārpildītā muzejā."

Saulkrastu Jūras parkā aizvadītajā turnīrā izšķirošās cīņas bija vērojamas televīzijas tiešraidēs. Uz medaļu mačiem klātienē pulcējās arī tik daudz skatītāju, cik bija iespējams, ņemot vērā ar pandēmiju saistītos ierobežojumus.

Jau devīto gadu par sacensību aizraujošu norisi palīdz gādāt čempionāta ģenerālsponsors - apdrošināšanas sabiedrība "Ergo". Šogad čempionāta etapus atbalsta Saulkrastu, Ventspils, Cēsu, Jūrmalas un Liepājas pilsētas domes. Kurzemes pilsētā Liepājā pirmoreiz notiks valsts pludmales volejbola meistarsacīkšu posms: 20.-22. augustā tur būs finālturnīrs, kurā tiks noskaidroti Latvijas čempionāta medaļnieki.

"Ergo Open 2021" posmu kalendārs
Pirmais posms: 17.-19. jūnijs, Saulkrasti (vīriešiem)
Otrais posms: 2.-4. jūlijs, Ventspils (vīriešiem/sievietēm)
Trešais posms: 16.-18. jūlijs, Cēsis (vīriešiem/sievietēm)
Ceturtais posms: 23.-25. jūlijs, Jūrmala (vīriešiem/sievietēm)
Finālturnīrs: 20.-22. augusts, Liepāja (vīriešiem/sievietēm)

Izmantotie resursi:
volejbols.lv