Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē ar Kravčenokas un Toča dalību noslēgsies LČ pludmales volejbolā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nedēļas nogalē ar Kravčenokas un Toča dalību noslēgsies LČ pludmales volejbolā
Anastasija Kravčenoka. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas Volejbola federācija informē, ka šajā nedēļas nogalē Liepājā norisināsies ''Ergo Open'' Latvijas čempionāta noslēdzošais posms, kur ar citiem pāriniekiem startēs Anastasija Kravčenoka sieviešu konkurencē un Edgars Točs vīriešu konkurencē. Tāpat nespēlēs pagājušā gada čempioni vīriešiem Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. 22. augustā pusfinālus tiešraidē varēs vērot ''Sportacentrs.com TV'' kanālā.

Šis šovasar būs Latvijas čempionāta pēdējais posms, kurā sacentīsies Latvijas dueti gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Papildus balvu fondam dueti cīnīsies par 2021. gada Latvijas čempionāta medaļām. Dalībnieku pulkā no 20. līdz 22. augustam būs 37 komandas, tostarp 15 sieviešu dueti.

No trim Latvijas spēcīgākajiem duetiem, kuri aizvadītajā nedēļā startēja Eiropas meistarsacīkstēs Vīnē, ierindā būs divi spēlētāji. Vīriešu turnīrā tas būs Edgars Točs, kurš spēlēs kopā ar Arni Tunti, ar ko kopā savulaik aizvadīts ne viens vien turnīrs. Turnīrā nepiedalīsies olimpietis Mārtiņš Pļaviņš un pagājušā gada čempioni – Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kas cīņu par čempionu titulu padara neprognozējamu. Starp kandidātiem uz čempiona troni būs arī U-22 Eiropas vicečempioni Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis, Sandris Andrejevs/Toms Benjavs. Tāpat dalībnieku vidū būs Toms Šmēdiņš, Aleksandrs Solovejs, Raimonds Vilmanis un citi pazīstami volejbolisti. Pamatturnīrā spēlēs 16 dueti, bet 11 sacensības sāks ar kvalifikāciju.

Neprognozējamas pēc Tīnas Graudiņas došanās uz ASV solās būt arī sieviešu sacensības. Tīnas ierastā pāriniece un šīs vasaras ceturtās vietas kaldinātāja olimpiskajās spēlēs un Eiropas meistarsacīkstēs Anastasija Kravčenoka šoreiz startēs kopā ar jauno volejbolisti Annu Rītu. Ierindā būs pieredzes bagātais duets Inese Jursone/Liene Šimkuse, kā arī dueti Varvara Brailko/Deniela Konstantinova un Kristīne Briede/Luīze Skrastiņa. Sieviešu turnīrā visi pāri spēlēs pamatturnīrā.

20. augustā, plkst. 17.00, finālturnīrs Liepājā sāksies ar kvalifikācijas cīņām, nākamajā dienā norisināsies grupu turnīrs un izslēgšanas spēļu pirmā kārta, savukārt izšķirošos mačus 22. augustā būs iespēja vērot arī televīzijas tiešraidēs. "ERGO Open" finālturnīra balvu fonds ir 1500 eiro gan sievietēm, gan vīriešiem.

Šogad čempionāta etapus atbalsta Saulkrastu, Ventspils, Cēsu, Jūrmalas un Liepājas pilsētas domes. Kurzemes pilsētā Liepājā pirmoreiz pēc ilgāka pātraukuma notiek valsts pludmales volejbola meistarsacīkšu posms, uzņemot finālturnīru, kurā tiek noskaidroti Latvijas čempionāta medaļnieki.

Ergo Open 2021 finālturnīra kalendārs

DatumsLaiksSacensībasTiešraide
20. augusts17.00kvalifikācijas spēles
21. augusts10.00grupu turnīrs
21. augusts17.40izslēgšanas spēļu pirmā kārta
22. augusts10.30ceturtdaļfināli
22. augusts11.30sieviešu pusfinālsSportacentrs.com TV
22. augusts12.30vīriešu pusfinālsSportacentrs.com TV
22. augusts13.30vīriešu pusfinālsSportacentrs.com TV
22. augusts15.00spēle par 3. vietu sievietēmLTV7
22. augusts16.00spēle par 3. vietu vīriešiemLTV7
22. augusts17.00fināls sievietēmLTV7
22. augusts18.00fināls vīriešiemLTV7

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija