Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

"Ergo Open" sezona sākusies ar Saulkrastu kokteiļa pārsteigumiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Ergo Open" sezona sākusies ar Saulkrastu kokteiļa pārsteigumiem
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Latvijas Volejbola federācija

"Ergo Open" pludmales volejbola sezonas atklāšanas posmā jeb "Saulkrastu kokteilī" aizvadīta pamatturnīra pirmā diena, vēsta Latvijas Volejbola federācija. Saulkrastu Jūras parkā skatītāju klātbūtnē piektdien tika noskaidroti ceturtdaļfinālisti, bet 19. jūnijā izšķirošās cīņas varēs vērot arī televīzijas pārraidēs.

Pamatsacensību pirmajā dienā savu meistarību apliecināja olimpiskās ceļazīmes ieguvēji Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un šī gada U22 Eiropas vicečempioni Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Grupā plānoto pirmo vietu izcīnīja arī Toms Šmēdiņš/Rihards Finsters, Arnis Reliņš/Rinalds Aišpurs un lietuvieši Artūrs Vasiļjevs/Roberts Juhņevičs.

Pirmais pārsteigums notika lietuviešu mačā - Edvīns Vaškelis/Lins Petravičus (19.) apspēlēja potenciālos finālistus Patriku Stankeviču/Audrjusu Knašu (3.). Tūlīt pēc tam tajā pašā otrajā laukumā tika reģistrēts vēl viens negaidīts rezultāts: Toms Benjavs/Sandris Andrejevs (18.) saspringtā cīņā pieveica ar otro numuru izliktos Mihailu Samoilovu/Rūdolfu Stankeviču - 22:20, 21:18. Grupu turnīra noslēgumā Kristaps Punculis un Jānis Purviņš pamanījās izslēgt no sacensībām minētos Samoilovu un Stankeviču - 35:37, 21:8, 17:15.

Izslēgšanas spēļu pirmās kārtas intriģējošākajā duelī lietuvieši Stankevičus un Knašs visai pārliecinoši pārspēja ar piekto numuru izliktos Reliņu un Aišpuru - 21:14, 21:16. Ceturtdaļfinālā netika arī Toms Šmēdiņš/Rihards Finsters, jo piekāpās Sandrim Kalniņam un Atim Šēferam - 14:21, 19:21.

Sestdienas ceturtdaļfināli
Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs - Kristaps Punculis/Jānis Purviņš
Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis - Patriks Stankevičus/Audrjuss Knašs
Edvīns Vaškelis/Lins Petravičus - Artūrs Vasiļjevs/Roberts Juhņevičs
Toms Benjavs/Sandris Andrejevs - Sandris Kalniņš/Atis Šēfers

19. jūnijā izšķirošos mačus būs iespēja vērot arī televīzijas pārraidēs. Varēs baudīt ne tikai pludmales volejbolu, bet arī muzikālos pārsteigumus, karsējmeiteņu uzstāšanos un servju konkursu skatītājiem. Šajā turnīrā tradicionāli ir lielākais "ERGO Open" naudu balvu fons - 5000 eiro.

Saulkrastos sacensības var apmeklēt skatītāji ar sertifikātu, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai pārslimošanu, līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam (pase vai ID karte). Bērniem līdz 12 gadu vecumam netiek prasīts kāds no minētajiem sertifikātiem. Sacensību teritorijā skatītājiem nevajag obligāti valkāt sejas maskas un ievērot divu metru distanci, taču ir atsevišķa ieeja un izeja, lai nenotiktu saskarsme ar spēlētājiem un organizatoriem. Ieeja ir bez maksas, tomēr vietu skaits klātienē tiek ierobežots valstī noteikto ar pandēmiju saistīto drošības pasākumu dēļ. Pēc ceturtdaļfinālu noslēguma skatītājiem būs jāpamet sacensību norises vieta, kas tiks atkal atvērta plkst. 17.00 pirms pusfināliem. Pasākums notiek ierobežotā teritorijā, kur vienlaicīgi drīkst uzturēties līdz 300 cilvēkiem, no kuriem apmēram 200 varētu būt skatītāji.

Jau devīto gadu par sacensību aizraujošu norisi palīdz gādāt čempionāta ģenerālsponsors - apdrošināšanas sabiedrība ERGO. Šogad čempionāta etapus atbalsta Saulkrastu, Ventspils, Cēsu, Jūrmalas un Liepājas pilsētas domes. Kurzemes pilsētā Liepājā pirmoreiz notiks valsts pludmales volejbola meistarsacīkšu posms: 20.-22. augustā tur būs finālturnīrs, kurā tiks noskaidroti Latvijas čempionāta medaļnieki.

"Ergo Open 2021" Saulkrastu kokteiļa kalendārs 19. jūnijā
Plkst. 11.00 ceturtdaļfināli (tiešraide 13.00 un 14.00 Sportacentrs.com)
Plkst. 18.00 un 19.00 pusfināli (tiešraide LTV7)
Plkst. 21.30 spēle par 3. vietu (ierakstā 22:35 LTV7)
Plkst. 22.30 spēle par 1. vietu (ierakstā 23:35 LTV7)

"Ergo Open 2021" posmu kalendārs
Pirmais posms: 17.-19. jūnijs, Saulkrasti (vīriešiem)
Otrais posms: 2.-4. jūlijs, Ventspils (vīriešiem/sievietēm)
Trešais posms: 16.-18. jūlijs, Cēsis (vīriešiem/sievietēm)
Ceturtais posms: 23.-25. jūlijs, Jūrmala (vīriešiem/sievietēm)
Finālturnīrs: 20.-22. augusts, Liepāja (vīriešiem/sievietēm)

Izmantotie resursi:
volejbols.lv