Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Maskavā triumfē pasaules čempioni Alisons un Emanuels

Jānis Celmiņš

Maskavā triumfē pasaules čempioni Alisons un Emanuels
Vīru turnīra lielāko pārsteigumu autori Belaguarda un Hoišers
Foto: fivb.org

Ar Brazīlijas pludmales volejbola dueta Alisons Kerutī / Emanuels Rego uzvaru šodien Maskavā noslēdzās FIVB „Grand Slam” turnīrs. Dāmu konkurencē triumfēja ASV pāris Mistija Meja Treanore un Kerija Volša.

Abas pēdējās cīņas vīriešu turnīrā izvērtās par īstiem trilleriem. Cīņā par trešo vietu olimpiskie čempioni Rodžers un Dalhauzers zaudēja pirmo setu ķīniešiem Sū / Vū (25:27), taču prata uzvarēt abus nākamos, ar attiecīgi 24:22 un 17:15. Bronzas mačs ilga stundu un septiņas minūtes, tādejādi tieši šī cīņa kļuva par ilgāko Maskavas turnīrā.

Arī fināls bija aizraujošs. Līdz tam bija aizspēlējušies pasaules čempioni Alisons / Emanuels, kā arī Maskavā ļoti labi spēlējušais Šveices duets Belaguarda / Hoišers (pusfinālā prata pieveikt Dalhauzeru un Rodžersu). Arī šajā cīņā bija nepieciešami trīs seti. Trešā seta galotnē šveicieši bija ļoti tuvu panākumam (12:9), taču dažas kļūdas un lieliskā Emanuela spēle aizsardzībā šveiciešiem neļāva sarūpēt, iespējams, lielāko pārsteigumu šajā sezonā. Arī Maskavā uzvaru svinēja pasaules čempioni – 2:1 (21:16, 18:21, 17:15).

Dāmu turnīra finālā amerikānietes Meja-Treanore un Volša divos setos pieveica Brazīlijas pludmales volejbolistes Larisu un Džuliānu – 2:0 (23:21, 21:15), bet spēlē par trešo vietu Ķīnas duets Žanga Šī / Sū trijos setos pieveica itālietes Sisolarī / Menegattī – 2:1 (21:17, 22:24, 15:9).

Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš Maskavā ierindojās 17. vietā, bet Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins nespēja pārvarēt kvalifikācijas sacensību barjeru. Tikmēr Inguna Minusa un Inese Jursone turnīru izlaida. Savainojumu turpina ārstēt Inguna, tāpēc mūsu dāmas nākamajā nedēļā nedosies uz Kanādu, kur risināsies kārtējais šīs sezonas turnīrs. Mūsu dāmu duets apritē plāno atgriezties „Grand Slam” turnīrā Polijā (Stare Jablonki), jūlija pēdējā nedēļā.

Vīriešu turnīra rezultāti: FIVB
Sieviešu turnīra rezultāti: FIVB

     [+] [-]

, 2011-07-18 08:44, pirms 13 gadiem
Brazīļi reāli izlīda Hošers 3setā (12-8 man liekas) sāka taisīt pigorus un pagrūda!