Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brazīlijā startē jaunā pludmales volejbola sezona

Jānis Celmiņš

Brazīlijā startē jaunā pludmales volejbola sezona
Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.org

Šajās dienās Brazīlijā oficiāli startē jaunā pludmales volejbola sezona. Latvijas duetiem šīs mērķis viens – kvalificēšanās Londonas olimpiskajām spēlēm. Iespējas kā nokļūt Londonā ir divas – Pasaules rangs vai Kontinentālais kauss.

Samoilovs un Sorokins

Pirmajā Pasaules kausa posmā Brazīlijā startēs tikai viens mūsu pāris – Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins, kuriem šajā turnīrā garantēta vieta pamatturnīrā. Aizvadītā sezona duetam nebija tā veiksmīgākā, jo gandrīz visu sezonu ar muguras savainojumu bija spiests sadzīvot Sorokins. Īsi pēc aizvadītās sezonas pēdējās spēles Ruslanam tika veikta operācija un jau janvārī viņš bija gatavs atsākt pilnvērtīgus treniņus. Lielāka ziemas daļa duetam pagāja, trenējoties Ēģiptē, kur ticis strādāts pie fiziskās sagatavotības, kā arī tehniskā izpildījuma, kā arī sparingots ar dažādiem Eiropas pāriem (vācieši, poļi, igauņi), kuri pa kārtai arī trenējās Hurgadā. Uz Brazīliju Ruslans un Aleksandrs devās jau pirms nedaudz vairāk kā nedēļas un tagad treniņi turpinās Brazīlijas svelmē. Turnīrs Brazīlijā nebūs no tiem spēcīgākajiem, tāpēc Ruslanam ar Sašu jācenšas nostartēt cienīgi, lai pakāptos olimpiskajā rangā.

Pļaviņš un Šmēdiņš

Arī Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš šobrīd sezonai gatavojas Brazīlijā, taču ne aiz okeāna, bet gan tepat Jūrkalnes ielā Rīgā – Pludmales sporta centrā „Brazīlija”. Jānis pārziemoja Vācijā, kur šosezon pietiekami sekmīgi spēlēja Bundeslīgas klubā „Moers”, bet Mārtiņš ara Turcijas smiltis, aizvadot savu pirmo pilno sezonu Turcijas ziemas čempionātā un izcīnot turnīra zeltu kopā ar turku Muratu Giginoglu. Nu jau vairāk kā nedēļu duets kopīgi trenējas Rīgā un Brazīlijas PK posmu nolēmuši nedoties. Jānis smiltīs nav bijis kopš pagājušās vasaras – tas ir viens no iemesliem. Otrs – neveiksmju gadījumā duets var zaudēt pagaidām it kā savas drošās pozīcijas PK turnīru pamatsacensībās. Tādejādi duets sezonu sāks ar PK posmu Polijas pilsētā Mislovicē jau aprīļa pēdējā nedēļā, bet šo nedēļu turpinās nopietnus treniņus.

Regža un Āboliņš

Kopā ar Mārtiņu un Jāni „Brazīlijas” smiltis ar arī jaunie, talantīgie Aigara Birzuļa audzēkņi Haralds Regža un Armands Āboliņš, kuri arī dosies uz Poliju, lai izmēģinātu spēkus kvalifikācijas turnīrā. Cīņa tajā gan solās būt smaga, taču gaisa apostīšanai tas gados jaunajiem sportistiem nāks tikai par labu.

Minusa un Jursone

Aizvadītajā rudenī parādījās informācija, ka šovasar kopīgi vairs nespēlēs Inese Jursone un Inguna Minusa, taču Ineses iecerētās pārinieces Ances Auziņas likstas ar veselību atkal likušas Inesei un Ingunai apvienot spēkus. Ar meitenēm jau labu brīdi strādā Pļaviņa un Šmēdiņa treneris Aigars Birzulis, lūkojot palīdzēt meitenēm iegūt tik ļoti kāroto Londonas olimpisko spēļu ceļazīmi. Uzsvars tikšot likts uz Kontinentālo kausu, jo lai kvalificētos Olimpiādei caur PK reitingu, Latvijas labākajam dāmu duetam jācer uz ļoti lielu brīnumu. Arī Inguna un Inese uz PK posmu Brazīlijā nedosies. Meitenēm finansiālu palīdzību sniegusi Latvijas Olimpiskā komiteja un par naudas lietām līdz Londonai Ingunai ar Inesi nav jādomā. Pēc Olimpiādes viss jau būs citādāk!

Kvalifikācija Olimpiādei

Kvalifikācija Londonai 2012 noslēgsies 17. jūnijā, kad Romā finišēs „Grand Slam” turnīrs. Dalību četrgades forumā nodrošinās 16 spēcīgākie dueti (pēc ranga), ar piebildi, ka vienu valsti Olimpiādē var pārstāvēt tikai divi vienas valsts pāri. Mūsu vīru pāriem pozīcijas pirms jaunās sezonas ir pietiekami labas, taču neko vieglu nesološas. Pļaviņš / Šmēdiņš olimpiskajā reitingā ieņem 14. vietu (pozīcija, kas garantē latviešiem dalību Londonas sporta forumā), kamēr Samoilovs / Sorokins pagaidām ir pirmie aiz strīpas. Minusai un Jursonei cerēt uz kvalificēšanos caur pasaules rangu būtu utopiski, tāpēc uzsvars tiek likts uz Kontinentālo kausu, kur mūsu duets ir iekļuvis pusfinālā. Kontinentālais kauss – otrā iespēja iegūt ceļazīmi uz Londonu gan dāmām, gan kungiem. Kā dāmām tā kungiem šajā turnīrā tiks izspēlēta viena biļete uz Londonu un katru valsti šajā turnīrā jāpārstāv diviem duetiem. Mūsu dāmām vēl nāksies cīnīties pusfināla turnīrā (17. – 19. maijs), bet vīri pagājušajā vasarā nodrošināja vietu finālā (18. – 24. jūnijs). Dzirdēts, ka īsi pirms olimpisko spēļu sākuma notiks vēl kāds turnīrs, kurā būs iegūstama ceļazīme uz lielo notikumu, taču Latvijas dueti par neko tādu nedomā. Vīri koncentrējas uz PK posmiem, dāmas – Kontinentālo kausu.

Pasaules kauss: FIVB
Kontinentālais kauss: cev.lu

Sezona Latvijā

Arī Latvijā sezona solās būt aizraujoša. Skaidrs, ka likmes būs zemākas, bet tas nemazina dalībnieku cīņassparu. Vīriem šosezon paredzēti pieci „Zelta OPEN” posmi, kuru skaitā arī viens Eiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) turnīrs. Dāmā tikmēr ieplānoti pieci „Zelta OPEN Challenger” turnīri. Četri šī līmeņa turnīri arī kungiem. Šīs sezonas galvenais jaunums Latvijas pludmales volejbolā ir tas, ka lielākā daļa turnīru risināsies pie pludmales sporta centra „Brazīlija” – pagājušajā vasarā atklātajos āra laukumos. 12. augustā tur risināsies arī „bīča” saldais ēdiens – „King of the Beach” turnīrs, ar visu mūsu labāko piedalīšanos.

Latvijas čempionāta turnīru kalendārs: Latvijas Pludmales volejbola līga - Turnīri

Cik Latvijas duetiem izdosies kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm?

  • 28

  • 133

  • 31


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-04-17 13:25, pirms 12 gadiem
Kad pēc OS-2008 izjuka varenais pāris Pļaviņš/Samoilovs, tad es domāju, ka tās ir beigas.

Tomēr šogad tas viss šķiet daudz labāk - uz OS-2012 ļoti reāli var tik pat 2 pāri no Latvijas!

  +3 [+] [-]

, 2012-04-17 13:45, pirms 12 gadiem
Minusa/Jursone savas labākās spēles jau ir nospēlējušas. Jursonei vajadzēja laicīgāk meklēt citu pārinieci... Baltijas līgas finālos Jursone bija labākā spēlētāja!

  -1 [+] [-]

, 2012-04-17 14:28, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Londonā jakar medaļas
tu lidinies pa mākoņiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-17 17:45, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Minusa/Jursone savas labākās spēles jau ir nospēlējušas. Jursonei vajadzēja laicīgāk meklēt citu pārinieci... Baltijas līgas finālos Jursone bija labākā spēlētāja!
Ar meistarību tikai nepietiek, nepieciešamas arī augstas fiziskās spējas. Pagājušajā sezonā ar acīm bija redzams to trūkums.

  -3 [+] [-]

, 2012-04-17 18:16, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: jamaina lapa redakcijai, ko likt priekšplānā
meiteņu izlases lapai vairāk komentu
Šis ir sporta portāls ne Pleibojs...izlasīju visu rakstu, izlaidu tikai to kas neinteresē - Minus&Jursone. Gaidam tiešraides no Pasaules kausa posmiem!

  +2 [+] [-]

, 2012-04-17 19:07, pirms 12 gadiem
Krabis44 rakstīja: Šis ir sporta portāls ne Pleibojs...izlasīju visu rakstu, izlaidu tikai to kas neinteresē - Minus&Jursone. Gaidam tiešraides no Pasaules kausa posmiem!
sitas nav geju portals!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja