Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pēdējās cerības turnīrā Samoilovs un Šmēdiņš nokļūst vienā zarā ar nīderlandiešiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pēdējās cerības turnīrā Samoilovs un Šmēdiņš nokļūst vienā zarā ar nīderlandiešiem
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš

Nīderlandes pilsētā Hāgā šodien notika Kontinentālā kausa finālturnīra izloze. Latvijas pludmales volejbola izlase (Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis) nokļuva vienā zarā ar laukuma saimniekiem nīderlandiešiem, informē volejbola federācija.

Kontinentālā kausa finālposms būs Latvijas dueta pēdējā iespēja iegūt ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Lai gan šosezon Pasaules tūrē Samoilovs un Šmēdiņš demonstrējuši saturīgu sniegumu, ar to nepietika, lai uz četrgades lielāko sporta forumu ceļazīmi iegūtu pēc olimpiskā kvalifikācijas ranga. Latvijas komanda šobrīd aizvada treniņus Jūrmalā un šajā nedēļas nogalē nestartēs Latvijas čempionāta "Ergo Open" pirmajā posmā - “Saulkrastu kokteilī”, uzsvaru liekot uz to, lai labāk sagatavotos tieši cīņām Hāgā. Kopā ar Sašu un Jāni uz Hāgu dosies arī gados jaunie Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, kurus pirms tam darbībā būs iespēja vērot Saulkrastu smiltīs.

Samoilovs un Šmēdiņš labi apzinās, ka viss ir pašu rokās un no otrā mūsu dueta palīdzība būs tikai nosacīta. To sarunā ar LTV1 atzīst arī Samoilovs, paužot, ka uzdevums uzvarēt turnīrā nav viegls, taču ir izpildāms. Galvenie konkurenti par ceļazīmi būs vācieši, austrieši un mājinieki – nīderlandieši. Lai triumfētu turnīrā un iegūtu OS ceļazīmi, Samoilovam un Šmēdiņam var nākties uzvarēt astoņās no astoņām spēlēm četrās dienās.

Vakar notikušajā turnīra izlozē kļuva skaidrs, ka vienā zarā ar mūsu duetu būs nīderlandieši, ar kuriem Latvijas komanda potenciāli var spēkoties pusfinālā, bet vācieši un austrieši ir otrā zarā, kur arī var tikties pusfinālā.

Izlozē izsēšanā priekšroka tika dota nevis olimpiskās atlases rangam, bet gan sasniegtajiem rezultātiem Kontinentālā kausa iepriekšējā fāzē, kur Latvijas vīriešu izlase finālā negaidīti zaudēja turkiem.

Finālturnīrā ar pirmo numuru tika izlikti turnīra saimnieki nīderlandieši, pēc tam sekoja Šveice (2.), Vācija (3.), Turcija (4.), Latvija (5.), Spānija (6.), Slovēnija (7.), Ukraina (8.), Beļģija (9.), Austrija (10.), Čehija (11.), Baltkrievija (12.), Francija (13.), Lietuva (14.), Serbija (15.) un Igaunija (16.).

Latvijas vīriešu izlase astotdaļfinālā spēlēs pret nomināli vājāko Baltkrieviju, uzvarētāji ceturtdaļfinālā spēkosies ar Turciju vai Franciju, savukārt pusfinālā, domājams, pretī būs Nīderlande ar Kristiānu Vārenhorstu/Stevenu van de Veldi priekšgalā.

.

Šovasar gaidāmajā Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā Latviju pārstāvēs Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Pastāv iespēja, ka uz olimpiādi dosies arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuriem tomēr neizdevās kvalificēties pēc ranga. Kontinentālā kausa finālsacensības būs pēdējā iespēja nopelnīt Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmi. Lai sasniegtu mērķi, Latvijas izlasei jāiegūst pirmā vieta. Kontinentālajā kausā nedrīkst palīdzēt olimpisko kvotu jau izcīnījušie Pļaviņš un Točs, tāpēc viņu vietā mūsu valstsvienību pārstāvēs šī gada U22 Eiropas vicečempioni Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis.

Kontinentālā kausa finālturnīrs no 23. līdz 26. jūnijam norisināsies Hāgā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2021-06-16 20:43, pirms 3 gadiem
Līgo un Jāņu vakarā noteikti vinnēs, bet tālāk būs stipri pretinieki.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

     [+] [-]

, 2021-06-16 21:11, pirms 3 gadiem
Nav variantu! Pa mājām!Šamie jau savus resursus izsmēluši...Žēl, protams.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-16 21:21, pirms 3 gadiem
Kur lietotāja Bankir eksperta analīze?

  +5 [+] [-]

, 2021-06-16 21:49, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: pa priekšu belari jāvinnē, nu gan virsraksts!

Pēc tam turki, kuriem tika zaudēts iepriekšējā CC. Nīderlandieši toč nav šī turnīra favorīti. FAIL
Aplam! Šī turnīra favorīti kā reiz ir NED, tālāk LAT un SUI!

  +2 [+] [-]

, 2021-06-16 22:08, pirms 3 gadiem
Slīpais rakstīja: Aplam! Šī turnīra favorīti kā reiz ir NED, tālāk LAT un SUI!
CZE un AUT manā skatījumā ir draudīgi.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-16 22:10, pirms 3 gadiem
Ragazzi rakstīja: Kur lietotāja Bankir eksperta analīze?
Dzirdēju, ka Bankir vairs neapmeklē SC komentāru sadaļu.
Slēpts komentārs: pilnigsazis

  +2 [+] [-]

, 2021-06-17 00:07, pirms 3 gadiem
pilnigsazis rakstīja: Mūsu pludmales volejbolistēm arī bija jābūt šajā turnīrā, jo iekļuva kā pēdējā valsts. Šeit ir sniegta aplama informācija...
Nu nezinu kam tur bija jābūt, bet cev mājas lapā nav minēta Latvijas sieviešu komanda vai varbūt Tu kādu citu valsti sauc par savu.... 😂

  +1 [+] [-]

, 2021-06-17 07:15, pirms 3 gadiem
Pietiek taču ākstīties! Sen šis duets sevi izsmēlis!

  +2 [+] [-]

, 2021-06-17 13:16, pirms 3 gadiem
Slīpais rakstīja: Aplam! Šī turnīra favorīti kā reiz ir NED, tālāk LAT un SUI!
Gluži manas domas!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-17 13:36, pirms 3 gadiem
Sakiet ko gribat nav variantu!! Izredzes ir ļoti mazas,par 90% paredzu ka finālā spēlēs Nīderlande un Austrija...

  -1 [+] [-]

, 2021-06-17 14:21, pirms 3 gadiem
Redzot kā pēdējā laikā ir nesekmējies, tad īsti neticu un nesaceros, ka izcīnīs šo ceļazīmi. Bet ja tā notiks, tad tas būs ļoti patīkams, pozitīvs pārsteigums!