Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš par īstā pārinieka meklējumiem, aizvadīto sezonu un nākotni

Jānis Celmiņš

Pļaviņš par īstā pārinieka meklējumiem, aizvadīto sezonu un nākotni
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Renārs Buivids

Sportacentrs.com šodien uz "Lielo sarunu" aicināja par neoficiāli titulētāko Latvijas šīs sezonas pludmales volejbolistu atzīto Mārtiņu Pļaviņu. Sarunas laikā Mārtiņš stāstīja par saviem karjeras pirmssākumiem, īstā pārinieka meklējumiem, aizvadīto sezonu, nākotnes plāniem, iekšējo konkurenci Latvijā un mūsu duetu cerībām cīņā par ceļazīmēm uz Londonas Olimpiādi.

Aizvadītajā sezonā Mārtiņš Pļaviņš spēlēja kopā ar Jāni Šmēdiņu, Pasaules kausa posmā Marseļā izcīnot sudraba godalgas, Eiropas čempionātā Berlīnē bronzu, kā arī uzvarot Latvijas un Igaunijas čempionātu posmos. Visbeidzot sezonas noslēgumā Mārtiņš kopā ar savu iepriekšējo pārinieku Aleksandru Samoilovu ieguva Krievijas kausu. Visi šie sasniegumi viņu pēc šīs sezonas ļauj saukt par aizvadītās sezonas titulētāko Latvijas "bīčistu".

Lai arī sezonas ievads Mārtņam un Jānim bija diezgan nesekmīgs, panika nav celta. "Turpinājām strādāt par spīti visam. Jau pirms sezonas zinājām, ka augstus rezultātus spēsim sasniegt tikai vasaras otrajā pusē. Jāsaka paldies trenerim Aigaram Birzulim, kurš neskatoties ne uz ko turpināja mums ticēt. Domas par kaut kādām pārmaiņām (dueta virknējumā) nebija ne brīdi," stāsta Pļaviņš.

Par labāko bloķētāju Mārtiņš uzskata amerikāni Filu Dalhauzeru, atzīstot, ka par Todu Rodžersu nav pārāk labās domās un uzskata, ka viņš ir nedaudz pārvērtēts. Vaicāts, kurš būtu piemērotākais Dalhauzera pārinieks, Mārtiņš smejot atzīst – "Es…" vienlaicīgi gan sakot, ka pludmales volejbolā ir ļoti daudz labu aizsargu.

Tāpat parunājām par visiem interesējošo tēmu - nauda, to kas varētu mainīties pludmales volejbolā tuvāko gadu laikā, kā arī par to vai Jānis Šmēdiņš pirms Olimpiādes varētu pievērsties tikai pludmales volejbolam, uz laiku pametot klasisko volejbolu un to cik gadus šādā režīmā (zāle – pludmale – zāle – pludmale) iespējams izturēt.

Kāda bija viņa atbilde uz mūžseno pludmales volejbola līdzjutēju jautājumu, vai Mārtiņš pieļauj domu vēl uzspēlēt kopā ar Aleksandru Samoilovu, uzzināsiet, ja noskatīsieties "Lielo sarunu", kuru tehniski sagatavosim un nodosim jūsu vērtēšanai jau šovakar.

     [+] [-]

, 2010-09-15 18:06, pirms 14 gadiem
Par Jāņa Šmēdiņa pievēršanos pludmales volejbolam pirms OS bija jau pateikts Sporta studijā. Tur pats Jānis pateica, ka to sezonu spēlēs tikai kādus četrus mēnešus, kas manuprāt arī ir ok

  +1 [+] [-]

, 2010-09-15 22:32, pirms 14 gadiem
Cerams, ka ar Pļaviņa "Lielo sarunu" nebūs tāpat kā ar Pēdas sarunu, kad autors rakstīja, ka saruna būs tad un tad, bet nebija noteiktajā dienā. Gaidam sarunu šovakar..... ("tehniski sagatavosim un nodosim jūsu vērtēšanai jau šovakar." - 2010-09-15)

  +1 [+] [-]

, 2010-09-15 23:04, pirms 14 gadiem
Es arī šo vakaru tā arī nevaru sagaidīt, domāju, ka autoram būtu jāpacenšas izdarīt to ko pats sola.

     [+] [-]

, 2010-09-15 23:10, pirms 14 gadiem
kur ir???????

  -1 [+] [-]

, 2010-09-18 00:53, pirms 14 gadiem
Nu ar to laiku laikam ir kā ir..