Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas pludmales volejbolisti dominē četru zvaigžņu turnīrā Itapemā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Brazīlijas pludmales volejbolisti dominē četru zvaigžņu turnīrā Itapemā
Andre un Žoržs pilnu tribīņu priekšā izcīnīja uzvaru vīru turnīrā. Foto: FIVB

Brazīlijas pilsētā Itapemā noslēdzies Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Nepiedaloties lielai daļai pasaules vadošo pāru, uzvaras laurus kā vīru, tā dāmu konkurencē plūca mājinieki.

• Kamēr liela daļa vadošo pludmales volejbola duetu jau ir domās par jauno sezonu, tikmēr Brazīlijas pilsētā Itapemā pilnu tribīņu priekšā izspēlēts Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrs, kas kalendārā parādījās nesen. Latvijas duetu plānos dalība šajā turnīrā nebija. Tomēr izceļams igauņu Kusti Nolvāka un Marta Tīsāra sniegums, kuri aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, kurā vien trīs setu cīņā ar 1-2 (11:21, 21:15, 11:15) piekāpās mājiniekiem Žoržam un Andre.

Žoržs un Andre aizspēlējās līdz finālam, kurā tikās ar tautiešiem Vitoru Felipi un Renato. Žoržs un Andre uzreiz ieguva divu punktu pārsvaru, ko līdz seta vidum vairākkārt atjaunoja. Seta otrajā pusē oponenti pārņēma vadību un arī divu punktu pārsvaru, bet seta galotnē rezultāts uz tablo bija neizšķirts (19:19). Seta galotne ieilga, kurā Žoržs un Andre spēja izraut uzvaru ar 29:27, gūstot trīs punktus pēc kārtas.

• Otrajā setā Žoržs un Andre spēja iekrātu divu punktu pārsvaru, kuru principā noturēja līdz tehniskajam pārtraukumam. Īsi pirms tā pretinieki panāca neizšķirtu, bet uzreiz zaudēja nākamos divus punktus (11:9). Pēc pārtraukuma labi blokā nospēlēja Andre, dodot savam pārim trīs punktu pārsvaru (15:12). Turpinājumā Andre turpināja pieķert bumbas blokā arī nākamajos uzbrukumos, bet tikt pie vēl kāda ekstra punkta neizdevās. Seta galotnē Žoržs atspēlēja bumbu aizsardzībā, dodot savam pārim trīs mačbumbas. Jau nākamajā izspēlē vēl viens lielisks bloks Andre izpildījumā, kas Andre un Žoržam ļāva triumfēt turnīrā - 2-0 (29:27, 21:17).

• Pēc šķiršanās no Paolo Nikolai noskaidrojies ar ko varētu ilgtermiņā turpināt spēlēt Daniele Lupo. Itapemā viņš spēlēja kopā ar Aleksu Ranjērī, tiekot līdz bronzas cīņai. Tajā itāļi mērojās spēkiem ar austriešiem Aleksandru Hūberu un Kristofu Dresleru. Pirmajā setā dominēja itāļi, gūstot panākumu ar 21:16, bet otrajā setā viņi izlaida vadību, ļaujot tā galotnē austriešiem gūt revanšu ar 21:19. Viss izšķīrās trešajā setā, kurā Lupo un Ranjērī izsēja trīs punktu pārsvaru. Hūbers un Dreslers no 13:14 panāca 16:14, izcīnot trešo vietu šajā turnīrā.

• Arī sieviešu turnīrā cīņā par bronzu vajadzēja trīs setus. Terēze Kanona un Sāra Hjūza cīnījās pret Taianu un Viktoriju no Brazīlijas. Brazīlietes pārliecinoši uzvarēja pirmo setu ar 21:9, bet ASV duets spēja saņemties un uzvarēt abos nākamajos, svinot uzvaru ar 2-1 (9:21, 21:18, 15:9). Finālā favorītu statusu apliecināja brazīlietes Agata un Duda, kuras pēc sīvas cīņas pirmajā setā uzvarēja tautietes Taianu Limu un Hegeilu ar 2-0 (25:23, 21:13).

• Jau vēstīts, ka nākamsezon Pasaules tūres vietā notiks "Beach Pro Tour" turnīri, kuri dalīsies trijās līgās. Spēcīgākie 16 pāri regulāri spēlēs augstākajā līgā, kam sekos zemāka līmeņa turnīri ar lielāku dalībnieku skaitu. Viens no augstākās līgas turnīriem 2. jūnijā sāksies Jūrmalā, bet tūre sāksies martā Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro.

     [+] [-]

, 2021-11-14 18:19, pirms 3 gadiem
Malači estipoisi!