Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

U-19 pasaules čempionātā pludmales volejbolā Lietuva paliek soli no medaļas

Krišs Upenieks

U-19 pasaules čempionātā pludmales volejbolā Lietuva paliek soli no medaļas
Lukašs Kazdailis un Arns Rumšēvičs
Foto: fivb.org

Portugāles pilsētā Porto šajā nedēļā norisinās pasaules U-19 čempionāts pludmales volejbolā, kurā ļoti veiksmīgi startējuši lietuvieši Lukašs Kazdailis un Arns Rumšēvičs. Mūsu kaimiņi veiksmīgi aizcīnījās līdz pat pusfinālam, kam gan sekoja divi zaudējumi un augstā ceturtā vieta, kas noteikti ir arī neliels sarūgtinājums. Bīčs ir arī Lietuvā!

Savā grupā lietuvieši, kuri turnīrā bija izsēti ar ne visai augsto 21. numuru, izcīnīja divas uzvaras trīs spēlēs, izejot no tās kā otrā spēcīgākā komanda. Izslēgšanas turnīra pirmajās trīs spēlēs Kazdailis un Rumšēvičs aizvadīja smagas spēles, tomēr visos mačos uzvarēja divos setos, iekļūstot sacensību pusfinālā un nopietni piesakoties uz cīņu par medaļām.

Cīņā par iekļūšanu finālā mūsu kaimiņiem pretī stājās norvēģi Hūss un Sjorums. Nebija tālu uzvara arī šajā spēlē - pēc zaudēta (19:21) pirmā seta Kazdailis un Rumšēvičs otrajā Norvēģijas spēlētājus sagrāva ar 21:12, tāpēc viss tika atlikts uz trešo setu. Izšķirošajos brīžos labāki atkal bija Hūss/Sjorums, uzvarot ar 15:10 un liekot leišiem cīnīties par trešo vietu. Bronzas mačā atkal sakāve trīs setos. Šoreiz pret amerikāņiem (24:22, 18:21, 8:15), un sāpīgā ceturtā vieta, kas gan, protams, ir augsts sasniegums.

Jāpiemin, ka šajā turnīrā piedalījās arī divi Latvijas pāri - Vlads Smirnovs un Edgars Potašovs izgāja no grupas, bet zaudēja izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, turpretī Reinis Prīdāns un Pauls Alberts van der Bēks izstājās kvalifikācijā. Dāmu sacensībās devīto vietu izcīnīja Anete Briņķe un Alise Pastare.

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...

  +1 [+] [-]

, 2013-07-15 09:40, pirms 11 gadiem
Atdodam savas pozīcījas!