Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Izloze bijusi ļoti veiksmīga"

Jānis Celmiņš

Samoilovs: "Izloze bijusi ļoti veiksmīga"
Aleksandrs Samoilovs.
Foto: www.fivb.com

"Ne man, ne Mārtiņam nav gadījušies top pāri. Es pat teiktu, ka mūsu grupas ir vienas no vājākajām," pēc apakšgrupu izlozes pasaules čempionātam pludmales volejbolā, portālam eSports.lv atzina Aleksandrs Samoilovs.

Jau ziņojām, ka Latvijas pludmales volejbolisti uzzinājuši pretiniekus pasaules čempionātā, kas jūnija beigās un jūlija sākumā risināsies Norvēģijas pilsētā Stavengerā. Samoilovs / Sorokins spēlēs G grupā kopā ar Ķīnas duetu Ksū / Džei Lī, vāciešiem Dolingeru / Urbačku un kanādiešiem Kodiauhu / Rīderu. Pļaviņam / Iecelniekam pasaules čempionāta K grupā pretī stāsies brāļi Sess / Sess (Francija), Kjemperuds / Hoidalens (Norvēģija) un Mussa / Džeksons (Venecuela).

„Mums no katra groza trāpījušies gandrīz vājākie pretinieki. Ķīnas duets ir labs – Ksū ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē. No otrā groza vācieši ir labākais, kas varēja būt. Ar kanādiešiem neko vēl nevar zināt – jaunizveidots pāris. Nav gan pārliecības, ka kanādieši pēdējā brīdī kaut ko nesamainīs. Izloze ir tiešām veiksmīga. Pašiem jāsagatavojas un viss būs labi, reāli varam cīnīties par pirmo vai otro vietu grupā,” izlozi vērtē Aleksandrs Samoilovs.

Samoilovs atklāja lietas pie, kurām treniņos šobrīd tiek strādāts visvairāk. „Pēdējās dienas laika apstākļi nepriecē, bet visu pagājušo nedēļu trenējāmies cītīgi. Strādājam pie aizsardzības un bloka sadarbības, kā arī cenšamies uzlabot tās epizodes, kad es paceļu bumbu aizsardzībā un uzbrūku. Šis elements mums pagaidām ir visvājākā vieta. Aizsardzība paceļu daudz, bet nevaru atspēlēt. Trešdien braucam uz Berlīni, redzēs – ja tiksim klāt, tad spēlēsim, ja ne tad noorganizēsim tur nelielu treniņnometni. Visi labākie Eiropas dueti nākamās nedēļas beigās būs tur un būs laba iespēja patrenēties ar labiem pāriem.”

Lūgts izteikt viedokli par otra Latvijas dueta grupas izlozi, Samoilovs atzina, ka arī viņiem ir paveicies. „Ne man, ne Mārtiņam nav gadījušies top pāri. Es pat teiktu, ka mūsu grupas ir vienas no vājākajām. Lai arī viņiem bija tikai ceturtais grozs, izloze bijusi ļoti veiksmīga.”

Pasaules čempionāts risināsies Norvēģijas pilsētā Stavangerā no 26. jūnija līdz 5. jūlijam.