Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņas pārstāvētā NCAA līdervienība USC grauj un turpina uzvaras gājienu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņas pārstāvētā NCAA līdervienība USC grauj un turpina uzvaras gājienu
Tīna Graudiņa. Foto: John McGillen / USC Athletics

ASV studenšu augstākā līmeņa (NCAA) pludmales volejbolā risinās sezonas trešā nedēļa. Dienvidkalifornijas Universitātes (USC) komanda sagrāva "Long Beach State" un "Loyola Marymount" (5-0), turpinot bez zaudējumiem šosezon. Eiropas eksčempione Tīna Graudiņa un amerikāniete Semija Sleitere savos mačos uzvarēja ar 2-0 un 2-0.

9. martā jūrmalniecei bija dzimšanas diena, un tieši todien USC šosezon pirmo reizi kļuva par ranga līdervienību, apsteidzot līdzšinējo pirmo numuru Batonrūžas LSU un Talahasī "Florida State" (#2). Jau pirms sezonas tika lēsts, ka USC varētu būt spēcīgākais sastāvs NCAA, taču ranga veidotāju vairākumam sākotnēji bija cits viedoklis.

Atgādinām, ka ASV studenšu mačos universitāte spēlē pret universitāti. Katrai komandai pieci pāri - pirmais ir nomināli visspēcīgākais un spēlē pret pretinieču pirmo duetu, otrais pāris nosacīti mazliet vājāks un cīnās pret pretinieču otro duetu, un tā tālāk. Tādējādi lielā mača iznākums veidojas no piecām mazajām spēlēm.

13.-14. martā USC laukumos sacentās Longbīčas "Long Beach State", Graudiņas USC un Losandželosas LMU. Laukuma saimnieces vispirms ar 5-0 sagrāva "Long Beach State". Vadošo duetu cīņā Tīna Graudiņa un Semija Sleitere pārpēja Mariju Molinu/Taileri Sprigsu. Pirmais sets: 4:1, 9:5, 12:6, 15:7, 18:12, 19:16, 21:16. Otrais sets: 2:0, 6:3, 9:6, 15:7, 19:11, 21:12.

Ranga līdervienība ar 5-0 satrieca arī LMU. Spēcīgāko duetu mačā Tīna Graudiņa un Semija Sleitere pieveica Ivu Lindālu/Meganu Raisu. Starta seta sākumā Graudiņai divi bloki (4:2, 5:2) un eiss - 9:5. Sleitere paņēma aizsardzībā un panāca 10:5, savukārt Graudiņas bloks deva 11:5. Labi servējot, pretiniecēm četri punkti pēc kārtas (15:13). Graudiņas bloks - 18:15. Tādējādi pirmajā setā uzvara ar 21:17.

Nākamajā setā pretiniecei bloks (2:4) un teicama serve - 2:5. Graudiņa triumfēja virs tīkla (4:5), un viņas bloks deva 7:7. Neveiksme uzņemšanā noveda pie 7:9, bet pēc pretinieces eisa rezultāts kļuva 9:12. Graudiņa saimniekoja pie tīkla, oponente izsita autā, bet pēcāk mūsu sportiste nobloķēja un guva arī nākamo punktu - 16:15. Graudiņas labā serve noveda pie 20:18, savukārt mača pēdējo punktu pielika Sleitere - 21:19.

Kā zināms, NCAA pagājušajā sezonā Tīna Graudiņa bija akadēmiskajā atvaļinājumā un kopā ar Anastasiju Kravčenoku izcīnīja olimpisko kvotu, savukārt koronavīrusa pandēmijas dēļ studenšu cīņas noslēdzās priekšlaicīgi. ASV studējošo mačos Graudiņa iepriekš spēlēja ar nu jau absolvējušo amerikānieti Abrilu Bustamanti, bet savulaik dažās pārbaudes spēlēs latvietes pāriniece bijusi kreile Semija Sleitere.

Eiropas eksčempiones Graudiņa un Kravčenoka no 22. janvāra kopīgi trenējas Losandželosā. ASV vīza derīga 90 dienas, tādējādi februārī-martā Kravčenoka desmit dienas pavadīja Meksikā, lai Graudiņas pāriniece varētu palikt ASV gandrīz līdz aprīļa beigām, daugavpiliete atklāja savā youtube.com kanālā.

Malibu "Pepperdine" pirmkursniece Kristīne Briede šonedēļ nepiedalījās zaudējumos pret Losandželosas UCLA (1-4 un 1-4). Svētdienas mačā "Pepperdine" sāpīgi ar 2-3 piekāpās "Cal Poly", kas ir tiešā konkurente cīņā par kvalificēšanos NCAA finālsacensībām. Piekto labāko duetu spēlē Latvijas vicečempione Kristīne Briede un amerikāniete Džordana Benoita zaudēja Vanesai Rosko/Džosijai Ulrihai - 17:21, 18:21.

Izmantotie resursi:
avca.org/polls/beach/3-9-2021.html
usctrojans.com