Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kravčenoka un Graudiņa no ASV atgriezīsies mājās, Meksikas turnīrs pārcelts

Rolands Eliņš

Kravčenoka un Graudiņa no ASV atgriezīsies mājās, Meksikas turnīrs pārcelts
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa. Foto: beachvolleyball.ioqt.2019.fivb.com

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka sociālajā tīklā „Instagram” paziņojušas, ka nepiedalīsies marta izskaņā Meksikā paredzētajā FIVB turnīrā, tā vietā sākot meklēt iespējas atgriezties Latvijā. Pēcāk FIVB paziņoja par turnīra atcelšanu.

Meksikas turnīrā bija plānota arī Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas dalība, viņas bija vienīgās turnīra dalībnieku sarakstā iekļautās Latvijas pārstāves, taču viņas kopīgi pavēstījušas, ka turnīrā nepiedalīsies. Viņas to darīja jau pirms tam, kad bija oficiāli paziņots par Meksikas turnīra pārcelšanu uz vēlāku laiku, kas pagaidām nav precizēts.

Meksikā koronavīrusa pandēmija šobrīd nav īpaši lielos apmēros, it sevišķi salīdzinot ar ASV un atsevišķām Eiropas valstīm. Vakar oficiāli bija apstiprināti 15 saslimšanas gadījumi, bet šodien - 26.

Ierakstā sociālajā tīklā „Instagram” Graudiņa un Kravčenoka norāda, ka turnīrs tik un tā visticamāk tiks pārcelts uz citu laiku, tādēļ, ņemot vērā notikumu attīstību, viņas grasās atgriezties no treniņnometnes Kalifornijā, ASV, uz Latviju pēc iespējas drīzāk. Jāpiemin, ka šovakar Latvijas valdība pieņēma lēmumu slēgt robežas un pārtraukt starptautisko satiksmi, taču Latvijas valstspiederīgajiem tiks sniegta atļauja atgriezties dzimtenē.

Graudiņa un Kravčenoka savā video par atgriešanos mājās gan veica piebildi „ja tas izdosies”, taču pauda cerību, ka tas piepildīsies.

Abas sportistes, atgriežoties no ASV, nonāks karantīnā, un viņas atzina, ka šajā laikā turpināt treniņus pludmales volejbolā būs neiespējami. „Šajās divās nedēļās taisīsim treniņus dzīvoklī kaut kādā veidā,” teica Kravčenoka. „Vai arī vienkārši dabūsim ēdienu, ieslēgsim „Netflix” un spēlēsim „PlayStation”.”

FIVB paziņojumā minēts, ka Meksikā šobrīd riska līmenis ir zems, taču dalībniekus ietekmē ceļošanas ierobežojumi citās valstīs, tādēļ FIVB kopā ar turnīra organizatoriem pieņēma kopīgu lēmumu sacensības pārcelt. FIVB arī apzinās, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ tuvākajā laikā būs nepieciešams veikt citas izmaiņas sezonas kalendārā, kas var ietekmēt arī kvalifikācijas procesu olimpiskajām spēlēm. FIVB uztur diskusijas ar SOK par šo procesu un sola informēt līdzjutējus un dalībniekus.

FIVB aplēses bijušas pareizas, jo nācies pārcelt arī Austrālijā paredzēto trīs zvaigžņu turnīru, kura norise bija plānota no 18. līdz 22. martam. Jaunais datums tiks precizēts brīdī, kad pasaulē valdīs skaidrāka situācija. Arī šeit kā galvenais iemesls lēmuma pieņemšanai minēti starptautiskie ceļošanas ierobežojumi. Austrālijas federācija bija gatava strādāt pie preventīvām metodēm, lai palīdzētu rūpēties par dalībnieku drošību, bet FIVB un turnīra organizatori izšķīrušies par sacensību pārcelšanu.

Izmantotie resursi:
News - FIVB postpones the FIVB Beach Volleyball...