Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam un Točam neizdodas iekļūt "King of the Court" finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņam un Točam neizdodas iekļūt "King of the Court" finālā
Mārtiņš Pļaviņš pie tīkla ar Juliusu Toli. Foto: Nicol Marschall

Nīderlandes pilsētā Utrehtā šonedēļ risinās pludmales volejbola turnīrs "King of the Court". Tajā piedalījās Latvijas pāri Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri palika soli no fināla, un Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri izstājās jau otrajā kārtā.

"King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

Šajā turnīrā bija paredzēts startēt visiem labākajiem Latvijas duetiem, bet Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka nevarēja doties uz Nīderlandi, kā jau zināms, Graudiņas Covid-19 pozitīvo analīžu dēļ. Vīru sacensībās piedalījās Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.

Pirmās kārtas pirmajā spēlē Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ilgi centās tikt pie punktiem, bet tad padevās labs izrāviens, kas galā ļāva ierindoties trešajā vietā ar septiņiem punktiem aiz lieliski spēlējušajiem beļģiem Drīsu Kekelkorenu un Tomu van Valli, kā arī spāņiem Pablo Ereru un Adrianu Gaviru. Otrajā spēlē latvieši atkal nespēja pārspēt beļģus, iegūstot otro vietu ar astoņiem punktiem. Kārtas finālā Samoilovs un Šmēdiņš cīnījās ar jau minētajiem beļģiem un spāņiem. Samoilovam un Šmēdiņam spēle īsti nevedās, kas lika samierināties ar trešo vietu, iegūstot vien divus punktus, kamēr pārliecinošu uzvaru izcīnīja Kekelkorens un Van Valle.

Smagnēji turnīru sāka arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri pirmajā spēlē deviņas ar pusi minūtes nespēja tikt pie punktiem, cīnoties par palikšanu ar kanādiešiem Benu Sakstonu un Grantu O'Gormanu. Atlikušajā laikā Pļaviņam ar Toču izdevās viena ļoti laba sērija "karaļa" pusē, ar ko pietika, lai uzvarētu pirmo spēli ar astoņiem punktiem. Otrajā spēlē ar tiem pašiem kanādiešiem bija sīvāka cīņa par uzvaru, kurā iesaistījās arī brālēni Grimalti no Čīles. Latvieši ar astoņiem punktiem šoreiz palika otrie, atzīstot kanādiešu pārākumu. Kārtas finālu Pļaviņš un Točs sāka lieliski, mazāk nekā četrās minūtēs tiekot pie deviņiem punktiem. Lai arī konkurenti no Kanādas un Čīles sāka tuvoties, tomēr Pļaviņš un Točs nosargāja uzvaru kārtā ar 12 punktiem un ieguva "zelta bumbu", kas palielināja latviešu balvu fondu.

Divas dienas vēlāk abi Latvijas dueti cīnījās par vietu pusfinālā. Pļaviņš un Točs pirmo spēli sāka labi, bet drošu pārsvaru pār konkurentiem nespēja iegūt, jo regulāri neizdevās ilgāku laiku uzturēties "karaļa" pusē. Izšķirošo izrāvienu veica spāņi Erera un Gavira, uzvarot spēli, bet Pļaviņš un Točs ar pieciem punktiem palika trešie. Nākamajā spēlē ar spāņiem nopietni cīnījās vācieši Juliuss Tole un Klemens Viklers, bet tad vēl viens lielisks izrāviens padevās latviešiem, kuri spēles otrajā pusē guva punktu pēc punkta, iekrājot 14 punktus. Pēdējās sekundēs viņus savstarpējā izspēlē pārspēja Tole un Viklers, uzvarot spēli ar 15 punktiem. Kārtas finālā latvieši pusi spēles turējās līdzās spāņiem un vāciešiem, bet nespēja gūt punktus un tikt galā ar vāciešu servēm lika palikt trešajā vietā ar vien četriem punktiem, bet garantētu vietu pusfinālā.

Daudz neveiksmīgāk otrajā kārtā klājās Samoilovam un Šmēdiņam, kuri jau pirmajā spēlē palika piektajā vietā un tādējādi izstājās no turnīra.

Šodien pusfināla kārtas pirmo spēli ar punktu sāka tieši Pļaviņš un Točs, kuri vēlāk arī veica sešu punktu izrāvienu, ko ar bloku apturēja Van Valle. Turpinājumā latvieši cīnījās par uzvaru ar vāciešiem Toli un Vikleru, bet tomēr piekāpās ar 10 punktiem pret 12. Otrā spēle bija ļoti līdzvērtīga un ne visai rezultatīva. Otrās spēles ievadā Pļaviņam un Točam izdevās iegūt trīs punktus, bet tad ilgāku laiku sanāca palikt bešā. Nākamais punkts atnāca četras minūtes līdz spēles beigām, bet tas arī bija viss. Ļoti dramatiska izvērtās spēles galotne, kurā vajadzīgo izrāvienu un vajadzīgos punktus savāca poļi Bartošs Losjaks un Pjotrs Kantors, izslēdzot Latvijas duetu no cīņas. Tādējādi Latvijas pludmales volejbolistiem, lai iekļūtu finālā vēl bija viena iespēja mazajā izslēgšanas turnīrā.

Izloze latviešiem bija veiksmīga un ļāva izšķirošo spēli sākt "karaļu" pusē un gūt arī pirmos divus punktus. Uzreiz pēc tam četrus guva mājinieki Aleksandrs Brauers un Roberts Mēvsens. Nīderlandiešus no vietas izbīdīja brālēni Grimalti, kuri spēja gūt nākamos piecus punktus. Drīz vien pie pirmajiem punktiem tika arī vācieši Tole un Viklers, atstājot Latvijas duetu pēdējā pozīcijā. Kad spēle bija pusē, Pļaviņam izdevās nogādāt Latvijas pāri "karaļa" pusē, bet pie punktiem neizdevās tikt. Latviešiem nekādi neizdevās atspēlēt bumbas aizsardzībā, ar katru izspēli attālinoties no iespējas atspēlēties. Tole un Viklers tikmēr krāja punktu pēc punkta, droši soļojot pretī lielajam finālam. Piecas minūtes līdz spēles beigām Pļaviņš un Točs sāka atspēlēšanos, bet vairāk par četriem punktiem neguva, apejot Grimaltus. Pēdējā minūtē latvieši vēl nokļuva "karaļa" pusē, bet atdeva iespēju Grimaltiem, kuri nākamajās divās izspēlēs apgāja Pļaviņu un Toču, kuri ar sešiem punktiem palika pēdējā vietā un nespēja iekļūt finālā.

Jau nākamajā nedēļā visus Latvijas labākos pludmales volejbolistus, kā arī šajā turnīrā spēlējušos citu valstu labākos duetus varēs redzēt Jūrmalas smiltīs Eiropas čempionātā.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-12 22:09, pirms 4 gadiem
Foršs turnīrs!
Fināls te:
https://www.youtube.com/watch?v=HXI...