Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Ozoliņa/Skrastiņa Viļņā pārliecinoši iesoļo Pasaules tūres posma pusfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ozoliņa/Skrastiņa Viļņā pārliecinoši iesoļo Pasaules tūres posma pusfinālā
Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā turpinās Pasaules tūres 1* zvaigznes posms pludmales volejbolā. Latviju pārstāv gaidāmā Eiropas čempionāta dalībnieki Ardis Bedrītis/Arnis Reliņš (izcīnīja piekto vietu), Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa (iekļuva rītdienas pusfinālā) un Kristīne Briede/Krista Paegle, kuras finišēja piektajā pozīcijā.

Kā jau ziņots, vakar Ozoliņa/Skrastiņa izcīnīja divas uzvaras un tika ceturtdaļfinālā, panākumu guva Bedrītis/Reliņšm bet Briede/Paegle zaudēja un kvalificējās "play-off" pirmajai kārtai.

Šodienas ceturtdaļfinālā ar astoto numuru izliktās Kristīne Briede/Krista Paegle cīnījās pret turnīra mājiniecēm Ievu Dumbauskaiti/Karoli Virbickaiti, kurām šajā turnīrā ir piešķirts trešais numurs.

Pirmajā setā mūsējās izvirzījās vadībā ar 11:7, un tad lietuvietēm radās vajadzība doties malā un pārrunāt notiekošo. Pēc tehniskā pārtraukuma lietuvietēm trīs punkti pēc kārtas (12:12), un pēcāk viņas ieguva minimālu vadību. Garu izspēli noslēdza Briede - 16:15. Breide ar vienu roku nobloķēja - 18:16. Vienā epizodē mūsējās neizmantoja divas iespējas gūt 21. punktu, un Dumbauskaite noformēja 20:20. Dumbauskaites bloks - 21:22. Paegles serve noveda pie 23:22, bet pēc latvietes nākamās serves Dumbauskaite "nira" un centās uzņemt, taču sanāca vien noķert bumbu - 24:22.

Otrajā nogrieznī Latvijas duetam izveidojās deficīts (11:13 un 12:16), līdz ar to nācās piekāpties ar 14:21. Izšķirošā seta sākumā bija 3:3, taču mūsējo uzbrukumiem trūka jaudas, un rezultāts nosvērās par labu lietuvietēm - 3:8. Trešajā setā tādējādi sanāca 9:15. Viļņas posmā Briede un Paegle ierindojās piektajā vietā.

Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa (#9) savā ceturtdaļfinālā pārliecinoši pieveica nomināli vājākās čīlietes Mariju Mardonesu/Paulu Valjehosu (21:10, 21:16) un pusfinālā tiksies ar Briedes un Paegles pāridarītājām Dumbauskaiti/Virbickaiti, cīņa par lielo finālu sāksies 13. septembrī. plkst. 10.00.

Vīriešu turnīrā ar astoto numuru izliktie Ardis Bedrītis/Arnis Reliņš šodienas mačā par pirmo vietu grupā piekāpās lietuviešiem Robertam Juhņevičam/Artūram Vasļjevam (15:21, 18:21), bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā satrieca lietuviešus Ķestuti Gudausku/Jūliusu Mikučoni - 21:12, 21:12. Ceturtdaļfinālā mūsējie piekāpās ar ceturto numuru izliktajiem itāļiem Tobijam Marčeto/Alberto Di Silvestrem (22:24, 16:21) un sacensības noslēdza piektajā vietā.

Atgādinām, ka no spēlētāju puses par šo turnīru bija liela interese (pieteicās no 18 valstīm), taču pēdējās nedēļās Lietuvā palielinās jauno Covid-19 slimnieku skaits, tāpēc ieviesti ieceļošanas ierobežojumi. Šobrīd bez 14 dienu pašizolācijas var iebraukt tikai no Latvijas, Igaunijas un Somijas. Tādējādi neizdevās pilnībā nokomplektēt pamatturnīra grupas, nemaz nerunājot par kvalifikācijas mačiem. Attiecīgo piesardzības pasākumu dēļ ievērojami palielinājušās turnīra organizēšanas izmaksas, kas tiek lēstas 30-40 tūkstošu eiro apmērā.

15.-20. septembrī Jūrmalā notiks Eiropas čempionāts, kur piedalīsies arī Ozoliņa/Skrastiņa, Briede/Paegle un Bedrītis/Reliņš.

Izmantotie resursi:
Sievietes - cev.eu
Vīrieši - cev.eu