Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pirmie pretinieki vācieši un norvēģi

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pirmie pretinieki vācieši un norvēģi
Ruslans Sorokins
Foto: Renārs Buivids

Latvijas pludmales volejbola dueti šodien uzzinājuši pirmos pretiniekus Kristiansandas FIVB pasaules kausa sacensību pamatturnīrā. Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins 12:00 spēlēs pret vāciešiem, bet Mārtiņš Pļaviņš un Toms Šmēdiņš 16:00 centrālajā kortā spēlēs pret mājiniekiem norvēģiem.

Tāpat kā pirms nedēļas Polijā arī šonedēļ Norvēģijā, Kristiansandas FIVB pasaules kausa posma sacensībās pludmales volejbolā vīriešiem pamatturnīrā startēs divi Latvijas dueti. Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins šobrīd jau iekrājuši gana lielu reitinga punktu summu, lai sacensības sāktu bez kvalifikācijas, kamēr Mārtiņš Pļaviņš un Toms Šmēdiņš šodien turnīru iesāka ar diviem panākumiem kvalifikācijā – vispirms viegli pārspēti zviedri, bet pēc tam saspringta uzvara pār krieviem.

Šovakar pēc tehniskās sanāksmes Latvijas dueti uzzināja savus pirmos pretiniekus. Samoilovs un Sorokins turnīrā izlikti ar 14. numuru un pirmo maču aizvadīs rīt 12:00 pret vāciešiem Jonatanu Erdmanu un Keju Matisiku (19. numurs). Ja šajā spēlē izdosies uzvarēt, tad nākamie pretinieki visticamāk būs krievi Dmitrijs Barsuks un Igors Kolodinskis, kuri pirmajā kārtā spēlēs pret kanādiešiem Ārenu Kadē un Martinu Rīderu.

Tikmēr Pļaviņš un Šmēdiņš turnīrā ieguvuši 24. numura lomu un pirmo maču aizvadīs vien 16:00 pēc Latvijas laika, kad centrālajā kortā spēkosies ar mājiniekiem, ar 9. numuru izliktajiem Tarjeju Skarlundu un Martinu Spinangru. Pasaules kausa posmos norvēģi gan nav bijuši augstu, tādējādi latviešiem ir labas cerības uz panākumu, ja izdosies tikt galā ar mājinieku ovācijām centrālajā kortā. Nākamie pretinieki Mārtiņam un Tomam noskaidrosies Gruzijas brazīliešu Geor / Gia (jeb Renato Gomešs un Horhe Terkeiru) un dāņu Andersa Lunda Hojera un Bo Soderberga cīņā.

Izmantotie resursi:
fivb.com