Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Čehijas pludmales volejbolisti Perušičs un Šveiners Dohā izcīna pirmo lielo titulu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Čehijas pludmales volejbolisti Perušičs un Šveiners Dohā izcīna pirmo lielo titulu
Ondržejs Perušičs un Davids Šveiners. Foto: FIVB

Ar pārsteidzošu Čehijas pludmales volejbolistu Ondržeja Perušiča un Davida Šveinera uzvaru Kataras pilsētā Dohā noslēdzies Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrs. Čehi finālā pārspēja pārspēja brazīliešus Evandru un Gutu. Sieviešu turnīrā par uzvarētājām kļuva Aliksa Klainmena un Eiprila Rosa.

Pirms fināliem vīru un sieviešu turnīros dueti cīnījās par trešo vietu. Šajos dueļos iztika bez jebkādas intrigas. Vispirms par bronzu cīnījās sievietes. Brazīlietes Agata un Duda mērojās spēkiem ar Keliju Kolinski un Emīliju Stokmenu no ASV, kuras abos setos pieveica ļoti pārliecinoši - 2-0 (21:13, 21:14). Vīru turnīrā uz bronzas godalgu pretendēja divi ASV dueti - Fils Dalhauzers/Niks Lusena un Teilors Krebs/Džeiks Gibs. Jau pirmajā setā Krebs un Gibs uzvarēja ar 21:9, bet otrajā setā atspēlēja trīs punktu deficītu, sīvā galotnē gūstot panākumu ar 23:21.

Sieviešu fināls bija spraigākais no četriem šodien aizvadītajiem mačiem. ASV pludmales volejbolistes Aliksa Klainmena un Eiprila Rosa sacentās ar kanādietēm Melisu Humanu-Paredesu un Sāru Pavanu. Pirmajā setā kanādietēm izdevās pēc tehniskā pārtraukuma iegūt četru punktu pārsvaru (13:9), bet ASV duets atbildēja ar piecu punktu izrāvienu. Kanādietes vēlreiz ieguva divu punktu pārsvaru, bet seta galotnē labākas tomēr bija Klainmena un Rosa (22:20). Arī otrā seta pirmajā pusē vadībā turējās Kanādas duets, bet seta otrajā pusē iniciatīvu pārņēma ASV pludmales volejbolistes, aizvedot spēli līdz uzvarai - 2-0 (22:20, 21:18).

Tas, ka vīru finālā iekļuva Čehijas pludmales volejbolisti Ondržejs Perušičs un Davids Šveiners, jau bija liels pārsteigums. Pretī stājās latviešus Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu ceturtdaļfinālā pieveikuši brazīlieši Evandru un Gutu. Pirmo setu labāk sāka čehi, izvirzoties vadībā ar 6:3. Līdz tehniskajam pārtraukumam brazīlieši atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet palaidās seta otrajā pusē, ļaujot Čehijas duetam uzvarēt pārliecinoši ar 21:16. Otrajā setā Perušičs un Šveiners izvirzījās vadībā ar 6:2, bet vēlāk ieguva arī sešu punktu pārsvaru. Brazīlieši nepadevās, izlīdzināja rezultātu (17:17), bet seta galotnē čehi parādīja raksturu un izcīnīja savu pirmo lielo uzvaru Pasaules kausa tūrē - 2-0 (21:16, 21:19).

Atgādināsim, ka neveiksmīgi šo turnīru aizvadīja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs un ieņēma 25. vietu. Tikmēr Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam, tiekot pie piektās vietas. Nākamie trīs četru zvaigžņu turnīri risināsies Meksikā aprīlī un maija sākumā.