Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Pļaviņš / Šmēdiņš nodrošina vismaz 9. vietu; turpinās pret itāļiem

Jānis Celmiņš

Pļaviņš / Šmēdiņš nodrošina vismaz 9. vietu; turpinās pret itāļiem
Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.org

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš šorīt Pekinā piedzīvojuši zaudējumu apakšgrupas pēdējā cīņā, taču neskatoties uz to ierindojušies pirmajā vietā grupā. Latvijas duets grupas trešajā spēlē piekāpās austrāliešiem Semam Boemam / Izakam Kapam – 1:2.

Jau ziņojām, ka vakar latvieši turnīru sāka ar divām uzvarām un jau pēc šīm uzvarām kļuva skaidrs, ka latvieši garantējuši pirmo vietu grupā, brīvu pirmo kārtu turnīra otrajā fāzē un jau tobrīd izcīnījuši vismaz 9. vietu.

Mačā, kas šajā turnīra fāzē vairs neko neizšķīra, latviešiem bija jācīnās ar Austrālijas duetu. Cīņa izvērtās pietiekami spraiga. Lai gan pirmajā partijā Jānis un Mārtiņš svinēja uzvaru ar 21:16, nākamās divas „partijas” tika zaudētas galotnēs – 21:23 un 16:18. Tas nozīmēja, ka visā mačā jāsamierinās ar zaudējumu 1:2.

Turpmākā dienas daļa latviešiem šodien ir brīva, bet jau rīt jāturpina dalība turnīrā – tā otrajā kārtā. Izloze gan latviešus nelutināja un sanāca, ka nākamajā mačā būs jāspēlē ar Itālijas pāra Nikolai / Lupo un olimpisko čempionu amerikāņu Rodžersa un Dalhauzera pāra uzvarētājiem. Tā nu sanāca, ka ASV duets šajā mačā piedzīvoja zaudējumu (0:2) un no tālākās cīņas izstājās. Tas nozīmē, ka jau sestdienas agrā rītā Mārtiņam un Jānim būs jācīnās ar itāļiem. Šosezon abas komandas reiz jau spēlēja un šajā cīņā uzvaru izcīnīja latvieši. Itāļiem gan ir arī zaudēts un cīņa rīt solās būt karsta ne tikai tiešā nozīmē (Pekinā valda milzīgs karstums), bet arī pārnestā.