Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš netiek galā ar Evandru un Dohas turnīru noslēdz 5. vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš netiek galā ar Evandru un Dohas turnīru noslēdz 5. vietā
Jānis Šmēdiņš izmisīgi sniedzās pretī Evandru augstajam uzbrukumam. Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Dohā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši ceturtdaļfinālā piekāpās lieliski spēlējušajiem brazīliešiem Evandru un Gutu ar rezultātu 0-2 (11:21, 16:21), ierindojoties piektajā vietā.

Pirms gada Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš apstājās astotdaļfinālā, bet vakar rādīja lielisku sniegumu, pārspējot itāļus Paolo Nikolai un Danieli Lupo ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:18), kas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā. Tajā latviešiem pretī stājās brazīlieši Gustavu Karvaljes jeb Gutu un Evandru Gonkalvešs, kuri ne bez grūtībām pārspēja turnīra pārsteigumu, zviedrus Dāvidu Āmanu un Džonatanu Helvigu ar 2-1 (18:21, 21:13, 16:14).

Spēli ar uzvarētu garu izspēli sāka latvieši, bet nākamajā izspēlē Šmēdiņš neizmantoja iespēju iegūt divu punktu pārsvaru. Pēc kāda laika Šmēdiņš divas reizes pie tīkla apturēja augumā mazāko Gutu, rezultāta starpībai pieaugot līdz trim punktiem (6:3). Nākamajās trijās izspēlēs brazīlieši atguva zaudēto, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (6:6). Īsi pēc tam Samoilovs nespēja noslēgt vēl vienu uzbrukumu, ļaujot pretiniekiem pārņemt vadību (8:7). Pirms tehniskā pārtraukuma savas kvalitātes servē un pie tīkla parādīja Evandru, panākot trīs punktu pārsvaru (12:9).

Pēc tehniskā pārtraukuma Samoilovam turpinājās problēmas ar Evandru spēcīgo servju uzņemšanu, rezultāta starpībai pieaugot jau līdz pieciem punktiem. Evandru turpināja dominēt līdz pat seta beigām, kā rezultātā Latvijas duets atzina pretinieku pārākumu - 11:21.

Otrā seta sākumā latvieši ar māņkustībām mēģināja saraustīt Evandru, bet ne vienmēr tas deva rezultātu. Brazīlieši izvirzījās vadībā ar 4:2, bet trīs Šmēdiņa bloki pēc kārtas vadību ļāva pārņemt Latvijas duetam (6:4). Pēdējā no epizodēm Gutu neveiksmīgi piezemējās, gūstot savainojumu un kādu laiku neceļoties no smiltīm. Pēc neilgas pauzes Gutu turpināja spēli, bet jau pirmajā izspēlē bija jūtams, ka savainotā kāja nedaudz liek par sevi manīt. Latvieši nedomāja mainīt taktiku un turpināja servēt tieši pa Gutu. Tiesa pašu kļūdas un Evandru darbības pie tīkla noveda pie vairākiem zaudētiem punktiem pēc kārtas, kas lika ņemt pārtraukumu (7:10).

Pirms tehniskā pārtraukuma Šmēdiņam pēc darbības aizsardzībā izdevās atgūt vienu ekstra punktu, duetiem dodoties atpūtā pie rezultāta 10:11. Pēc pārtraukuma Evandru izcēlās ar kārtējo bloku, atjaunojot trīs punktu pārsvaru, bet nākamajā izspēlē Gutu paņēma bumbu aizsardzībā (14:10). Pēc Evandru eisa rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem, kas jau bija nopietns pieteikums uz uzvaru arī otrajā setā. Arī Gutu sāka atgūties un spēlēt arvien labāk, neatstājot latviešiem daudz variantu. Tuvojoties seta izskaņai, latvieši uzservēja arī pa Evandru, kas atnesa ekstra punktu, bet Evandru ar eisu noslēdza šo spēli, pilnībā parādot, kurš tajā bija noteicējs.

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš ceturtdaļfinālā piekāpās Brazīlijas duetam ar 0-2 (11:21, 16:21) un noslēdza turnīru Dohā ar izcīnītu piekto vietu, kas sezonas sākumā uzskatāms par ļoti labu rezultātu.

Atgādinām, ka Starptautiskā volejbola federācija (FIVB) publiskojusi jaunās sezonas kalendāru, tostarp Meksikas pilsētā Kankūnā no 16. aprīļa risināsies trīs 4* posmi trijās nedēļās pēc kārtas.

Slēpts komentārs: strops

  +2 [+] [-]

, 2021-03-11 13:03, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Pirms tam uzvarēja iesācējus jrievus, tad pensionārus itāļus. Tagad bez variantiem zaudēja brazīļiem. Finih.....
Ej pildi mājas darbu puišeli.
Malači, 5 vieta pirmajā turnīrā. Gaidam pirmo pusfinālu.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-11 13:38, pirms 3 gadiem
Šodien krietni blāvāks sniegums..netika garām Evandru blokam, kad mānīja, tad Guto jau tur bija + baidoties no bloka n-tās reizes izsita abi autā, arī tad, kad bloka nebija. Uzņemšana nekāda, tā, ka nebija viņu diena/stunda...Domāju Evandru biežāk vajadzēja patraucēt, mazais tik sākumā sita blokā, pēc tam piešāvās...

     [+] [-]

, 2021-03-13 20:59, pirms 3 gadiem
Itāļi nav nekādi pensionāri. Pasaules klase.