Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Minusai un Jursonei 1-1, Krastiņai un Jaudzemai 0-2

Jānis Celmiņš

Minusai un Jursonei 1-1, Krastiņai un Jaudzemai 0-2
Inguna Minusa un Inese Jursone
Foto: www.volley.ru

Pirmās divas spēles Krievijas kausa izcīņā pludmales volejbolā aizvadījuši mūsu dāmu dueti Inguna Minusa / Inese Jursone un Anete Krastiņa Jana Jaudzema. Pirmajām divās spēlēs viena uzvara, otrajām – divi zaudējumi.

Cīņu par Krievijas kausu šodien uzsāka pa 16 duetiem sieviešu un vīriešu konkurencē. Pāri sadalīti grupās pa četrām komandām un pirmajā sacensību kārtā izspēlēs viena apļa turnīru – katra ar katru. Otrajā sacensību fāzē iekļūs astoņas labākās komandas. Piektdien (10. septembris) tika izspēlētas pirmās divas spēles katrā no apakšgrupām, sestdien notiks atlikusī viena un ceturtdaļfinālu spēles. Izšķirošie notikumi risināsies svētdien, kad paredzētas pusfināla cīņas, kā arī spēles par trešajām un pirmajām vietām, kā vīriem tā dāmām.

Inguna Minusa un Inese Jursone sacensības sāka ar maču pret Krievijas pāri Uškovu / Sircovu. Apakšgrupas pirmajā spēlē Latvijas spēcīgākais duets uzvarēja pārliecinoši – 2:0 (21:14, 21:18). Otro maču dienas otrajā pusē mūsu meitenes aizvadīja pret krietni vien nopietnākām pretiniecēm (regulāras PK posmu dalībnieces) – Bratkovu un Ukolovu. Šajā mačā Ingunai un Inesei nācās samierināties ar zaudējumu trijos setos – 1:2 (19:21, 21:19, 5:15). Lai nodrošinātu vietu sacensību otrajā fāzē, latvietēm rīt nepieciešama uzvara atlikušajā grupas spēlē pret mazāk zināmajām Krievijas "bīčistēm" Petrovu un Birjukovu, kuras šodien apakšgrupā piedzīvoja divus zaudējumus.

Otrs Latvijas pāris, kurš turpina gatavoties pasaules U-21 čempionātam Anete Krastiņa / Jana Jaudzema apakšgrupas pirmajās spēlēs bija spiestas samierināties ar zaudējumiem. Pirmajā apakšgrupas spēlē mūsu jaunās "bīčistes" piekāpās igaunietēm Kincai un Kulmai (0:2 (16:21, 17:21)), bet otrajā atzina mājinieču Alovas / Markovas pārākumu – 0:2 (18:21, 16:21).

Jau ziņojām, ka vīru turnīru ar divām uzvarām šodien uzsāka Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs, kuri pēc divu gadu pārtraukuma atkal nolēmuši uzspēlēt kopā.

Izmantotie resursi:
Volley.ru - Всероссийская Федерация Волейбола