Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lai tiktu pie OS punktiem, EČ organizatoriem jānodrošina visu reģistrēto dalība tajā

Jānis Celmiņš

Lai tiktu pie OS punktiem, EČ organizatoriem jānodrošina visu reģistrēto dalība tajā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Lai tiktu pie olimpisko spēļu (OS) reitinga punktu dalīšanas, Jūrmalā notiekošā Eiropas čempionāta (EČ) organizatoriem jānodrošina visu labāko (kuri reģistrēsies) kontinenta pāru dalība tajā, sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis Kaspars Timermanis.

Jau vēstīts, ka Latvijas Volejbola federācija (LVF) un Eiropas Volejbola konfederācija (CEV) vienojušās par Eiropas 2020. gada čempionāta organizēšanu Jūrmalā no 16. līdz 20. septembrim.

“Covid 19” radītās sekas un valstu ieviestie ierobežojumi būs vēl viens izaicinājums turnīra organizatoriem un LVF valdes loceklis Kaspars Timermanis neslēpj, ka viens no lielākajiem būs nodrošināt visu labāko - reģistrēto Eiropas pāru dalību turnīrā. Ja kāda no komandām Jūrmalā startēt tomēr nevarēs, čempionātā netiks dalīti olimpisko spēļu reitinga punkti. Organizatoriem būs jānodrošina visu to komandu starts turnīrā, kuras tam reģistrēsies.

Augstas raudzes starptautisks turnīrs Majoru smiltīs Jūrmalā norisinās kopš 2014. gada. Togad Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) satelītturnīra finālā Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pārspēja Armandu Āboliņu un Haraldu Regžu. Gadu vēlāk augstāka ranga CEV “Masters” sērijas sacensībās Šmēdiņš ar Samoilovu bija trešie, bet 2016. gadā, kad pirmoreiz notika arī sieviešu sacensības, Jūrmalā atkal uzvarēja Samoilovs ar Šmēdiņu, Mārtiņam Pļaviņam ar Regžu ierindojoties trešajā vietā.

2017. gada augustā Jūrmala rīkoja Eiropas mēroga svarīgākās sacensības – Eiropas čempionāta finālu. Šmēdiņš ar Samoilovu tika līdz finālam, kur piekāpās itāļiem Danielem Lupo un Paolo Nikolai, bet Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnīja pārsteidzoši augsto piekto vietu. Graudiņa un Kravčenoka bija otrās nākamā gada Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Jūrmalā, bet vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits. Savukārt 2019. gadā Jūrmalā debitēja Pasaules tūres trīs zvaigžņu sacensības vīriešiem. Arī šeit uzvarēja mājinieki – Šmēdiņš ar A. Samoilovu. Šogad Jūrmalā pirmoreiz vajadzēja norisināties arī Pasaules tūres posma sacensībām sievietēm, taču šis turnīrs tika pārcelts uz nākamo gadu.