Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

LVF tomēr ļauj Nāciju kausā startēt Pļaviņam ar Fokerotu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

LVF tomēr ļauj Nāciju kausā startēt Pļaviņam ar Fokerotu
Kristians Fokerots un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: Volleyball World

Latvijas Volejbola federācija informējusi, ka Nāciju kausā, kurā notiks cīņa par vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, ļauts piedalīties atlases uzvarētājiem vīriešu konkurencē - Mārtiņam Pļaviņam un Kristianam Fokerotam, kuram draudēja diskvalifikācija par antidopinga pārkāpumiem. Turnīrs Jūrmalā gaidāms no 13. līdz 16. jūnijam.

Šodien Latvijas Volejbola federācija ziņo, ka tās valdes sēdē pieņemts lēmums ļaut atlases spēcīgākajam pārim Mārtiņam Pļaviņam/Kristianam Fokerotam startēt CEV Nāciju kausā Jūrmalā, kurā notiks cīņa par vietu uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Valdes sēdes protokols ir ŠEIT - Latvijas Antidopinga birojs nolēma izbeigt antidopinga noteikumu pārkāpuma lietu pret Kristianu Fokerotu.

Fokerotam draudēja diskvalifikācija par trīs izlaistām dopinga pārbaudēm 12 mēnešu laikā. Tagad viena no šīm pārkāpuma reizēm ir atcelta, kas nozīmē, ka sportists netiks diskvalificēts, šodien informēja Latvijas Radio.

Antidopinga kontrolieris vienā no pārbaudēm pietiekami ilgi neesot gaidījis sportistu. "Ņemot vērā labākās prakses vadlīnijas, man vairs nav pārliecības, ka tika izdarīts viss nepieciešamais, lai sasniegtu sportistu viņa atrašanās vietā. Pārāk plaši izpaust detaļas šobrīd nav iespējams, bet ir konstatēts fakts, ka ierašanās laiks ir pietiekami īss vai pat nesamērīgi īss. Sportists ir bijis mājās, bet tā bija agrā rīta stunda. Tāpēc pastāv ļoti liela iespēja, ka sportistu neizdevās sasniegt viņa dzīves vietā," saka Latvijas Antidopinga biroja direktors Mārtiņš Dimants.

Kontrolieris konkrētajā pārbaudē pie Fokerota dzīvesvietas pavadījis mazāk nekā 12 minūtes un devies prom. Lai gan antidopinga kodeksā tas nav rakstīts, bet labā prakse paredzot, ka kontrolieris sportista dzīvesvietā uzgaida stundu. "Starptautiskais kodekss nenosaka, ka kontrolierim pie sportista durvīm būtu obligāti jāpavada stunda. Tajā pašā laikā vadlīnijas, kuras ir integrējamas antidopinga organizāciju darbā, pasaka, ka ir vēlams pie durvīm atrasties vismaz stundu, klauvējot ik pa 15 minūtēm. Tā kā tas netika ievērots, man ir jāatzīst, ka neesam vadījušies pēc labākās prakses vadlīnijām," skaidro Dimants.

Lai gan par diskvalifikācijas draudu Fokerotam pagaidām nav jāuztraucas, divi no trim antidopinga kontroles pārkāpumiem joprojām netiek dzēsti, līdz ar to pludmales volejbolistam tuvākajā nākotnē vajadzēs būt sevišķi korektam, antidopinga pārbaužu aplikācijā norādot savu atrašanās vietu, šodien vēstīja Latvijas Radio.

Abu dalība turnīrā bija apšaubāma, jo Fokerotam par antidopinga pārkāpumiem draudēja diskvalifikācija. Viņš trīs reizes nebija pieejams dopinga kontrolieriem. Sportistu varēja diskvalificēt ne vien par aizliegtu vielu klātbūtni organismā, bet arī par antidopinga noteikumu pārkāpšanu – kā piemēram, trīskāršu dopinga kontroles izlaišanu. Jaunajam volejbolistam draudēja 18 mēnešu diskvalifikācija. Pēdējā nedēļas nogalē viņš gan startēja Latvijas čempionātā.

“Visu ziemu esam trenējušies. Ceram uz skatītāju atbalstu klātienē un tik svarīgs turnīrs Latvijā vēl nav bijis. Eiropas čempionāts pludmales volejbolā ir katru gadu, bet atlase olimpiskajām spēlēm tikai reizi četros gados. Būs iespēja redzēt komandu, kas kvalificēsies 2024.gada vasaras olimpiskajām spēlēm Parīzē,'' Latvijas Volejbola federācijas izsūtītajā paziņojumā citēts Mārtiņš Pļaviņš.

Tas nozīmē, ka atlases sacensībās Latviju pārstāvēs vēl arī Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs, kā arī Anija Ozoliņa/Anete Namiķe un Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa. ''Var just, ka tuvojas sacensības, garais sagatavošanās posms ir noslēdzies un sacensību nedēļa ir klāt - Jūrmalā jau redzams, ka ieradušies sportisti. Vairāk gatavojamies nevis fiziski, bet tieši mentāli – šis turnīrs ir par noticēšanu sev. Kurš sevi labāk pierādīs, būs labāk gatavs spraigās situācijās. Tā ir lieliska sajūta spēlēt mājās, savu fanu priekšā. Aizvadām noslēdzošos treniņus, pierodam pie smiltīm un ceturtdien būsim gatavas spēlēt. Gaidām atbalstītājus,'' citēta Anete Namiķe.

Latvijas sieviešu izlasei ceturtdien, 13.jūnijā, no 14.40 līdz 21.00 vakarā paredzētas grupu spēles, piektdien jau cīņas ceturtdaļfinālos. Vīriešu izlasēm ceturtdien un piektdien ir grupu spēles, sestdien 15. jūnijā - ceturtdaļfināli. Savukārt pretiniekus Latvijas labākie pludmales volejbolisti uzzinās jau rītvakar, plkst. 18.00, kad notiks izloze.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija
Latvijas Radio / lsm.lv

     [+] [-]

, 2024-06-10 17:26, pirms nedēļas
Lieliski!

     [+] [-]

, 2024-06-10 17:47, pirms nedēļas
Bulshits

  +2 [+] [-]

, 2024-06-10 18:08, pirms nedēļas
Tad tomēr bija trāpījis pudelītē? Un labi, ka tā!

  -2 [+] [-]

, 2024-06-10 18:26, pirms nedēļas
karma is a bit.ch. Tagad jau diezgan skaidrs, ka nekur tālāk par Jūrmalas smiltīm netiks

  +1 [+] [-]

, 2024-06-10 19:32, pirms nedēļas
kas par h? Tad jā, tad nē, tad ir pārkumi, tad nē Priekš kam vajadzēja iepriekš nopludināta nevienam nevajadzīgu infu?

Vai arī tagad šie izcīnīs vietu, tad saņems oficiālu banu, bet mums būs viena vieta - aizsūtīt vismaz kādu sanāks? Izklausās ticamākais variants

     [+] [-]

, 2024-06-10 19:37, pirms nedēļas
Noveles pēc turnīra.

     [+] [-]

, 2024-06-10 20:32, pirms nedēļas
Tajā Latvijas antidopinga birojā ir jātaisa kārtīga tīrīšana! Ja vienīgos dopingotājus jau sāk ķert "Stirnu bukā" un orientieristu tautas mačos, tad tā jau ir grīda!
Un, kad neizdodas saķert pietiekamā skaitā dopingotājus, kuru Latvijā reāli nemaz nav, tad, pārkāpjot procedūras, sāk izdomāt visādas viltības, cenšoties sameklēt sportistus vietās, kur tos ir visgrūtāk atrast, nevis tur, kur viņi trenējas ikdienā. Iesaku vēl sportistu lidmašīnai skriet pa apakšu un sūdzēties, ka atrašanās vietas koordinātes norādītas nepareizi! Kā tur beidzās epopeja ar to nabaga orientieristu, kurš bija nejauši apēdis kaut ko nepareizu, vai diskvalificēja?

  -1 [+] [-]

, 2024-06-10 20:40, pirms nedēļas
Mani labāki draugi Mārtiņš un Pļaviņš, sorry bet kas tas fokstotrs?

     [+] [-]

, 2024-06-10 21:02, pirms nedēļas
Porizngis (official) rakstīja: Mani labāki draugi Mārtiņš un Pļaviņš, sorry bet kas tas fokstotrs?
Foxtrot Uniform Charlie Kilo. Armijnieki sapratīs.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-10 23:11, pirms nedēļas
Patiesībā ļoti savdabīgs precedents. Labi, katra lieta ir individuāla, bet ko aģentūra darīs, kad būs līdzīgs gadījums un vaininieks būs izvairījies apzināti, lai novilcinātu pārbaudes laiku.
Prieks, ka Fokerots nebūs noņemts no trases, bet aģentūra čakarē pati savu praksi, kā arī veica nepatīkamu ierakstu Fokerota dosjē.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-11 00:22, pirms nedēļas
rastorgujevs vieglā neizpratnē, šo tak ar nevarēja atrast un izjakarēja
izrādās, ka tā var

     [+] [-]

, 2024-06-11 02:06, pirms nedēļas
Visu cieņu Mārtiņam un jaunajam super talantam Kristjānam. BET mans viedoklis LVF izdarīja ļoti lielu kļūdu skatoties nākotnē. Šis ir ļoti tuvredzīgs lēmums. Matus skaldīt nevajadzēja. Kādam- kuram darbs ir pirmajā vietā var tas neptikt un pie IVF lēmuma ir jābūt godīgiem un jāatkāpjas lēmuma pieņēmējiem. Sportā šis precedents ir ļoti, ļoti neglaimojoš...Pie kam šādi izbraukt cauri- diemžēl sports ir skarbs un lai sasniegtu visaugstākās virsotnes- disciplīna un cieņa pret noteikumiem ir vitāli svarīga✍️

     [+] [-]

, 2024-06-11 07:38, pirms nedēļas
Problēma ir tajā ka Latvijas antidopinga birojs nav sniedzis nekādus skaidrojumus. No sākuma paziņo ka 3 reizes pusgadā (pat ne gadā) pārbaudes brīdī Fokerots nav bijis vietā kuru ir norādījis kā vietu kur varēs paņemt dopinga analīzes. Pēc tam paziņo ka nē viss ir kārtībā ...
Savādāk patiešām daudziem atlētiem (arī Rastargujevam) ir jautājumi par vienādu attieksmi.

     [+] [-]

, 2024-06-11 10:05, pirms nedēļas
Izskatās pēc abu iesaistīto organizāciju vadības nekompetences un nespējas uzņemties atbildību.
Varbūt tomēr kāds atkāpsies ...🙂