Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Pļaviņš / Šmēdiņš Pekinā revanšējas čehiem un apspēlē grupas favorītus spāņus

Jānis Celmiņš

Pļaviņš / Šmēdiņš Pekinā revanšējas čehiem un apspēlē grupas favorītus spāņus
Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš
Foto: PlavinsSmedins.lv

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ar divām uzvarām uzsākuši dalību FIVB „Grand Slam” turnīrā Pekinā (Ķīnā). Pirmajā spēlē latvieši pieveica čehu pārstāvjus Premislu Kubalu / Petru Benešu, revanšējoties par zaudējumu pagājušajā nedēļā Šanhjā, bet otrajā cīņā apspēlēja par grupas favorītiem uzskatītos spāņus Adrianu Gaviru / Pablo Ereru.

Jau ziņots, ka Pļaviņš / Šmēdiņš turnīru Pekinā sāk M grupā, kopā ar čehiem Premislu Kubalu / Petru Benešu, spāņiem Adrianu Gaviru / Pablo Ereru un austrāliešiem Semu Boemu / Izaku Kapu.

Sacensības latvieši šorīt sāka ar uzvaru pār čehiem. Pirmajā setā Mārtiņš un Jānis uzvarēja pārliecinoši (21:13), taču otro zaudēja galotnē (27:29). Viss izšķīrās trešajā setā, kurā mūsu duets bija pārāks ar 15:9. Grūta, bet svarīga uzvara. Kopējais mača ilgums 57 minūtes.

Otrajā mačā Jānim un Mārtiņam šodien bija jātiekas ar grupas potenciālajiem favorītiem Ereru un Gaviru. Šis spāņu pāris šosezon spēlē ļoti veiksmīgi. Pirmajos trijos sezonas turnīros viņiem trešā, ceturtā un piektā vieta. Šajā mačā latvieši nospēlēja, iespējams, labāko maču šosezon, svinot panākumu ar 2:0 (23:21, 21:15) un jau pirms pēdējās cīņas nodrošinot pirmo vietu grupā, kas nozīmē, ka Latvijas pārim jau izdevies nodrošināt vismaz 9. vietu - labākais rezultāts līdzšinējā sezonā.

Rīt no rīta mūsu pārim pēdējā cīņa grupā, jātiekas ar Austrālijas duetu, bet pēc tam jāgaida pretinieki "play-off" turnīra otrajā kārtā, jo pirmā kārta latviešiem būs brīva.