Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš sagrauj krievus un iesoļo astotdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš sagrauj krievus un iesoļo astotdaļfinālā
Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīra astotdaļfinālā izdevies iekļūt Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam. Latvieši izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (21:15, 21:12) sakāva krievus Aleksandru Ļihoļetovu un Ruslanu Baikanovu.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš turnīru sāka ar uzvaru pār nīderlandiešiem Kristianu Vārenhorstu un Stevenu van de Veldi (2-0 (22:20, 21:11)), bet cīņā par uzvaru grupā un vietu astotdaļfinālā zaudēja grupas favorītiem, Juliusam Tolem un Klemenam Vikleram no Vācijas (0-2 (12:21, 25:27). Tādējādi latvieši izslēgšanas turnīru sāka ar pirmo kārtu, kurā pretiniekos ielozēja krievus Aleksandru Ļihoļetovu un Ruslanu Baikanovu, kuri pārvarēja kvalifikāciju, bet šodien no turnīra izslēdza austriešus Klemenu Dopleru un Aleksandru Horstu. Pēdējo reizi abi dueti tikās tālajā 2014. gadā, kad Maskavā pārāki bija latvieši (2-0 (21:9. 21:16)).

Spēles sākumā labi aizsardzībā darbojās Baikanovs, izvirzot Krievijas pāri vadībā ar 2:0. Latvijas duets ātri vien atspēlējās un atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet tad Šmēdiņš ar bloku un labu darbību aizsardzībā izvirzīja duetu vadībā (7:5). Brīdi vēlāk divus uzbrukumus nespēja noslēgt Ļihoļetovs, vispirms raidot bumbu tīklā, bet pēc tam Šmēdiņa blokā (10:6). Krievi paņēma pārtraukumu, bet tas neatrisināja Ļihoļetova problēmas serves uzņemšanā (12:7). Seta otrajā pusē krieviem izdevās sadeldēt deficītu uz Samoilova kļūdas uzbrukumā un Ļihoļetova bloka rēķina (13:14). Uzreiz sekoja pāris kļūdas pretinieku izpildījumā, kas atkal deva komfortablu pārsvaru Latvijas duetam (17:13). Seta galotnē Latvijas deuts noturēja pārsvaru un uzvarēja ar 21:15.

Otrais sets sākās ar krievu nerealizētiem uzbrukumiem, ko Latvijas duets izmantoja divu punktu pārsvara iegūšanai. Latvieši aktīvi spēlēja uz Ļihoļetovu, kurš bija lēnīgs un ar katru brīdi nogura arvien vairāk. Šmēdiņš viņu vairākas reizes izskoloja pie tīkla, palielinot pārsvaru līdz sešiem punktiem (7:1). Latvieši ar katru izspēli iegāja arvien lielākā azartā cīnīties par katru bumbu, kas pretiniekos ieviesa bezcerību. Kad nekļūdījās Ļihoļetovs, tad to darīja Baikanovs. Pie rezultāta 13:3 bija skaidrs, ka spēle principā ir galā. Vienīgā intriga bija par to, vai Krievijas duets sasniegs 10 gūto punktu robežu. Ar to izdevās tikt galā, bet tas bija vājš mierinājums. Samoilovs un Šmēdiņš iesoļoja astotdaļfinālā ar graujošu uzvaru - 2-0 (21:15, 21:12).

Astotdaļfināls paredzēts šovakar, plkst. 19:00. Tajā Samoilovam un Šmēdiņam priekšā tikšanās ar vieniem no neērtākajiem pretiniekiem - itāļiem Paolo Nikolai un Danieli Lupo.

     [+] [-]

, 2021-03-10 19:56, pirms 3 gadiem
Pārliecinoši šodien, malači. Trenera maiņa, vismaz spriežot pēc šodienu spēlēm, izskatās būs pamatota