Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš pieveic neērtos itāļus un sasniedz ceturtdaļfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš pieveic neērtos itāļus un sasniedz ceturtdaļfinālu
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Lielisku dienu Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā pludmales volejbolā noslēguši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši astotdaļfinālā pārliecinoši ar 2-0 (21:12, 21:18) pieveica Itālijas pludmales volejbolistus Paolo Nikolai un Nikolai Lupo, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien aizvadīja spēli izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā pilnībā dominēja pār Krievijas pludmales volejbolistiem Aleksandru Ļihoļetovu un Ruslanu Baikanovu, iekļūstot astotdaļfinālā. Izloze pirms izslēgšanas turnīra sākuma nebija īpaši veiksmīga, jo astotdaļfinālā latviešus gaidīja Paolo Nikolai un Daniele Lupo no Itālijas, ar kuru pieveikšanu Samoilovam un Šmēdiņam klājies ārkārtīgi grūti. Pasaules tūrē dueti aizvadījuši 12 savstarpējās spēles, no kurām vien trijās pārāki bijuši latvieši.

Šo spēli pārliecinošāk sāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 4:2. Neilgi pēc tam Šmēdiņš atzīmējās ar bloku, bet Nikolai kļūda uzbrukumā ļāva iekrāt jau četru punktu pārsvaru (7:3). Itāļi paņēma pārtraukumu, bet Latvijas duets turpināja spēlēt daudz labāk. Pēc Samoilova sekmīgās spēles pie tīkla rezultāts bija 10:5. Seta otrajā pusē Samoilovs un Šmēdiņš saglabāja iniciatīvu un dominēja laukumā, vēl vairāk palielinot rezultāta starpību. Ātri vien bija skaidrs, ka itāļi pirmo setu norakstījuši, tam noslēdzoties ar pārliecinošu latviešu uzvaru - 21:12.

Otrajā setā latvieši turpināja spēlēt uz Nikolai. Dueti cīnījās dinamiski katrā izspēlē. Vispirms vadībā izvirzījās Latvijas pludmales volejbolisti, bet tad divas garākas izspēles uzvarēja itāļi, pārņemot vadību (5:3). Nākamajās izspēlēs attaisnojās spēle uz Nikolai, kurš divreiz identiski raidīja bumbu autā, ļaujot Latvijas duetam pārņemt vadību (6:5). Līdz tehniskajam pātraukumam dueti cīnījās punkts punktā, bet tieši pirms došanās atpūtā Šmēdiņš raidīja bumbu autā, atdodot vadību pretiniekiem (10:11).

Pēc tehniskā pārtraukuma Nikolai slikti piespēlēja Lupo, kurš kļūdījās, notiekot vēl vienai vadības maiņai. Kādu brīdi dueti cīnījās punkts punktā līdz Nikolai atkal raidīja bumbu autā (16:14). Pie rezultāta 18:15 Itālijas duets ņēma pārtraukumu, kura laikā vienkārši centās nomierināties. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Samoilovam un Šmēdiņam vajadzēja saglabāt stabilitāti. Uzreiz pēc pārtraukuma svarīgu bloku uzlika Šmēdiņš, kārtējo reizi apturot Nikolai. Tam sekoja Samoilova veicināta atspēlēšanās aizsardzībā un vēl viens punkts, kas deva piecas mačbumbas. Lai arī pirmās trīs neizdevās realizēt, ar ceturto punktu spēlei tomēr pielika Šmēdiņš.

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja spēlē ar 2-0 (21:12, 21:18), iekļūstot ceturtdaļfinālā, pie kura robežas apstājās pirms gada. Cīņa par vietu pusfinālā paredzēta ceturtdien, plkst. 11:00. Tajā pretī stāsies Evandru un Gutu no Brazīlijas, kuri pēc zaudēta pirmā seta tomēr pārspēja turnīra pārsteigumu, zviedrus Dāvidu Āmanu un Džonatanu Helvigu ar 2-1 (18:21, 21:13, 16:14).

Atgādinām, ka Starptautiskā volejbola federācija (FIVB) publiskojusi jaunās sezonas kalendāru, tostarp Meksikas pilsētā Kankūnā no 16. aprīļa risināsies trīs 4* posmi trijās nedēļās pēc kārtas.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-10 20:07, pirms 3 gadiem
Tokio Tokio Tokio

  +2 [+] [-]

, 2021-03-10 21:07, pirms 3 gadiem
Patīkami skatīties... Pēdējās divās spēlēs stabils sniegums no abiem, ja vēl nebūtu katrā pa vienam atslābuma brīdim, kur pazaudēja pēc kārtas vairākus punktus, teiktu: "vouuuu "

  +1 [+] [-]

, 2021-03-10 23:19, pirms 3 gadiem
Evandru un Gutu tik vareni pret zviedriem nemaz neizskatījās. SŠ vajadzētu šos paņemt. Veiksmi puikām! Tokyo!!!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-10 23:31, pirms 3 gadiem
...pēdējo pāris gadu sakarīgākās spēles - taktika, izpildījums, pārliecība, savstarpējā sapratne, serves, daudzveidīgs uzbrukums, bloks... pagaidām forši...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-11 07:17, pirms 3 gadiem
Nikolai gan bija švaks pavisam. Vienalga malači.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-11 08:31, pirms 3 gadiem
Vareni. Aleksandrs intervijā pieminēja, ka trenerim bija labs taktiskais plāns. Jūtama starpība. Malači.

     [+] [-]

, 2021-03-11 12:40, pirms 3 gadiem
grego rakstīja: Vareni. Aleksandrs intervijā pieminēja, ka trenerim bija labs taktiskais plāns. Jūtama starpība. Malači.
kur varēja/var to interviju noskatīties?