Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam/Točam vēl viens zaudējums trīs setu cīņā un Dohas turnīrā vien 25. vieta

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņam/Točam vēl viens zaudējums trīs setu cīņā un Dohas turnīrā vien 25. vieta
Edgars Točs. Foto: FIVB

Negaidīti ātri un neveiksmīgi Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Dohā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvieši izšķirošajā cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs piekāpās spāņiem Pablo Ereram un Adrianam Gaviram, pametot turnīru ar 25. vietu.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs turnīrā izlikti ar augsto piekto numuru, bet galvenais tomēr ir parādītais sniegums laukumā. Turnīra pirmajā spēlē latviešiem spēle nevedās, kas lika piedzīvot zaudējumu kvalifikāciju pārvarējušajiem nīderlandiešiem Jasperam Bouteram un Rubenam Peningam ar rezultātu 1-2 (18:21, 21:19, 10:15). Tādējādi Pļaviņam un Točam vajadzēja cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs pret citiem pirmās spēles negaidītajiem neveiksminiekiem, spāņiem Pablo Ereru un Adrianu Gaviru.

Spēles ievadā Erera divreiz kļūdījās uzbrukumā, bet reizi netika galā ar Pļaviņa servi, dodot latviešiem trīs punktu pārsvaru. Pēc Toča nesekmīgā uzbrukuma pārsvars sadila līdz minimumam (3:2). Latvijas duetam atkal talkā nāca Erera, kurš raidīja bumbu autā, bet pēc tam apturēja Toču pie tīkla, atgūstot zaudēto. Pēc brīža Pļaviņš tika galā ar Ereras uzbrukumu, atjaunojot trīs punktu pārsvaru (8:5). Pirms tehniskā pārtraukuma spāņi pamainīja serves virzienu pa Pļaviņu, kuram neizdevās ar šo servi tikt galā (11:10).

Uzreiz pēc pārtraukuma ar bloku atzīmējās Točs, bet Pļaviņš atspēlēja bumbu aizsardzībā, liekot spāņiem pie rezultāta 14:10 ņemt pārtraukumu. Pēc brīža Točam padevās lieliska planējošā serve, kas ļāva vēl palielināt pārsvaru. Seta izskaņā spāņiem izdevās sadeldēt deficītu līdz diviem punktiem, bet latvieši uzvaru neizlaida - 21:18.

Otro setu ar neņemamu servi sāka Pļaviņš, bet pēc tam Točs pieķēra bumbu blokā, kas ļāva latviešiem izvirzīties vadībā ar 3:1. Rezultātu izlīdzināt izdevās Gaviram, kurš ar spēcīgu servi pārspēja Pļaviņu (4:4). Lai arī Pļaviņš vairākas reizes atspēlēja bumbu aizsardzībā, tā allaž nonāca pie spāņiem. Latvieša centību atalgoja Gavira, pēc vienas no šādām izspēlēm raidot bumbu autā (8:6). Brīdi vēlāk Pļaviņam neizdevās paņemt Ereras servi, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam. Pirms tehniskā pārtraukuma spāņi arī pirmo reizi izvirzījās pārliecinošā vadībā (12:9). Uzreiz pēc pārtraukuma Gavira tika pie eisa, turpinot spāņu izrāvienu. Seta otrajā pusē Spānijas duets turpināja spēlēt pārliecinoši, kā rezultātā Pļaviņš un Točs zaudēja setu ar 15:21.

Trešo setu labāk sāka spāņi, izvirzoties vadībā ar 3:1. Situāciju mainīja Pļaviņš, kuram izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā un gūt punktu, bet Erera deva latviešiem minimālu vadību ar sitienu autā (4:3). Spāņi uzreiz atbildēja ar četru punktu izrāvienu, pie vēl viena eisa tiekot Gaviram, bet Pļaviņam nespējot noslēgt uzbrukumu (7:4). Sekoja pārtraukums, bet uzreiz tika zaudēts vēl viens punkts.

Seta vidus bija pēdējais brīdis, lai kardināli mainītu mača gaitu, ko Latvijas duetam izdevās paveikt, sadeldējot deficītu līdz minimumam (9:10). Nu jau spāņi ņēma pārtraukumu, pēc kura cīņa ritēja punkts punktā līdz seta galotnei. Tajā Pļaviņam un Točam neizdevās atspēlēt atlikušo deficītu, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1-2 (21:18, 15:21, 12:15) un turnīru noslēdzot 25. vietā.

Tādējādi dalību izslēgšanas spēlēs turpinās vien Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri pirmās kārtas spēli aizvadīs plkst. 14:50 pret krieviem Aleksandru Ļihoļetovu un Ruslanu Baikanovu.

Slēpts komentārs: strops
Slēpts komentārs: Soleo

     [+] [-]

, 2021-03-10 12:10, pirms 3 gadiem
Soleo rakstīja: Cikos Samoilovam spēle šodien?
Izlasi rakstu!!!

  -3 [+] [-]

, 2021-03-10 12:22, pirms 3 gadiem
aizermans rakstīja: Izlasi rakstu!!!
Izlasīju, neatradu informāciju.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-10 12:32, pirms 3 gadiem
Soleo rakstīja: Izlasīju, neatradu informāciju.
Izlasi vēlreiz

  +1 [+] [-]

, 2021-03-10 13:01, pirms 3 gadiem
R101 rakstīja: Izlasi vēlreiz
Man nebija atjauninājies raksts, laikam autors bija taisījis "edit"
Atvainojos

     [+] [-]

, 2021-03-10 21:55, pirms 3 gadiem
Šitiem puikiem galvenais ir labi sagatavoties uz OS Tokijā (ja tādas notiks), ceļazīme uz turieni kā zināms viņiem jau ir, tā ka nav ko iespringt uz šo rezultātu!