Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pēc vairāku turnīru atcelšanas Samoilovs un Šmēdiņš beidzot sāks jauno sezonu

Jānis Celmiņš

Pēc vairāku turnīru atcelšanas Samoilovs un Šmēdiņš beidzot sāks jauno sezonu
Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Pirmdien Katarā (Dohā) startēja Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) organizētais Pasaules kausa četru zvaigžņu posms pludmales volejbolā. Šodien cīņu Dohas smiltīs uzsāks arī viens Latvijas duets – Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuriem iepriekš bija garantēta vieta sacensību pamatturnīrā.

Jau vēstīts, ka divi citi Latvijas dueti - Edgars Točs/Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs/Mihails Samoilovs Katarā netika ielaisti koronavīrusa “Covid-19” dēļ. Ja pirmie uz Kataru nedevās vispār, jo no FIVB saņēma ziņu, ka valstī netiks ielaisti, tad otrie mēģināja, taču brīnumi nenotika. Abas komandas sezonai gatavojās Ēģiptē Genādija Samoilova vadībā, un tieši viesošanās Ēģiptē dēļ Katarā ielaistas netika. Lai gan vairāki pludamales volejbolisti pauduši neizpratni par šāda turnīra norisi, kurā netiek dota iespēja startēt visu valstu komandām, bet olimpisko spēļu reitinga punkti tiek dalīti, FIVB palika pie sava, un turnīrs notiks kā plānots.

Pirmdien Dohā jau tika aizvadītas kvalifikācijas turnīra spēles, bet Latvijas duets Šmēdiņš/Samoilovs pateicoties rezultātiem iepriekš bija nodrošinājis vietu pamatturnīrā. Tas abiem pludmales volejbolistiem būs pirmais turnīrs šogad. Lai gan duets sākotnēji plānoja startēt arī PK posmos Ķīnā un Irānā, tie tika atcelti “Covid-19” dēļ. Pāris jaunā trenera itālieša Marko Solustri vadībā aizvadīja treniņnometni Brazīlijā, bet pēcāk trenējās arī Itālijā (Romā) un Apvenotajos Arābu Emirātos (Dubajā).

Latvijas duets iekļauts A apakšgrupā. Pirmo pamatturnīra spēli Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīs otrdien plkst. 12.00 pēc Latvijas laika. Samoilovs/ Šmēdiņš pirmajā spēlē tiksies ar čīliešiem brālēniem Grimaltiem, un šī būs principiāla cīņa tieši olimpiskā reitinga punktu dēļ. Kopš 2014. gada komandas aizvadījušas piecas savstarpējās spēles, no kurām četrās pārāks bijis Latvijas pāris. Vienīgo reizi čilieši bija pārāki tālajā 2015.gadā, Antālijas smiltīs. Tasinības labad jāsaka, ka pēdējās divas savstarpējās cīņas noslēgušās trešajos setos.

Otrā A grupas spēlē pasaules čempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs un Oļegs Stojanovskis eksaminēs mazpazīstamo mājinieku pāri Benlūrs Ziads / Saifadins Binasis Elmajids.

Abu spēļu uzvarētāji garantēs vietu izslēgšanas spēlēs un pēcāk aizvadīs spēli par uzvaru grupā, bet zaudētāji par atlikušo vietu “play-off” cīnīsies vēl vienā A grupas spēlē. Latvijas komanda turnīrā izsēta ar 16. numuru, kamēr Krievijas pāris ar vadošo.

Turnīrā nepiedalās pēdējo gadu spilgtākais pludmales volejbola duets Kristians Sorums un Anderss Mols (Norvēģija). No Pasaules ranga labāko desmitnieka Dohā nebūs arī brazīlieši Alisons un Alvaru Filhu.

Latvijas un Čīles duetu spēles tiešraide šeit (sākums plkst. 12:00):

Izmantotie resursi:
fivb.rog
Latvijas volejbola federācija

     [+] [-]

, 2020-03-10 10:57, pirms 5 gadiem
Vadošie nav. 3.šķiras mači.