Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

A. Blaka: "Tirgosim siltas smiltis"

Jānis Celmiņš

A. Blaka: "Tirgosim siltas smiltis"
Andris Blaka
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā, Jūrkalnes ielā 100 tika atklāts Pludmales sporta centrs "Brazīlija". Pēc svinīgajām uzrunām, lentītes pārgriešanas, paraugspēlēm un tortes griešanas portāls Sportacentrs.com uz nelielu sarunu aicināja jaunatklātās halles saimnieku Andri Blaku, kurš pats ir kaislīgs pludmales volejbola spēlētājs.

Halle atklāta, laikam šobrīd vari atviegloti uzelpot. Vai vari pastāstīt kā sākotnēji radās ideja veidot šādu sporta centru?
Pats esmu kaislīgs pludmales volejbola spēlētājs. Doma par halles būvēšanu virmoja gaisā jau sen, taču visu laiku bija doma halli būvēt pilnīgi no nulles. Jau gadus trīs mēģināju atrast īsto veidu kā tikt pie šādas halles, tika runāts ar daudzām organizācijām. Rīgas domes pārstāvis Burova kungs mani pasūtīja trīs mājas tālāk, sakot, ka šobrīd esot jābūvē šaha halle, kāds vēl pludmales volejbols? Bija doma nomāt zemi uz kuras būvēt halli, taču tas nesanāca. Kaut kādā brīdī man radās doma – kāpēc būvēt halli pilnīgi no jauna, ja ir tik daudz būvju, kuras var pielāgot mūsu vajadzībām. Izskatījām ļoti daudz variantu un visu aizvadīto vasaru dzīvojām ar domu, ka halle būs Mārupē. Mēs negribējām ierīkot sviedrainu sporta zāli, gribējām kaut ko īpašu. Beigu beigās Mārupē nekas nesanāca un tad vienu dienu braukdams uz lidostu es ievēroju, ka netālu no tās ir pilnīgi tukša ēka, kur iepriekš bija "Ford" un "Mazda" autosalons. Uzreiz sazinājos ar saviem džekiem un teicu, lai noskaidro, kas un kā – vai ir iespējams tikt pie šīs ēkas? Pēc trīs mēnešu ilgā sarunām nonācām līdz līguma parakstīšanai un mēneša laikā esam izveidojuši visu to, ko šobrīd te redzam. Lai mums piedod tie cilvēki, kuri te atrod kādas nepilnības. Mēs esam gatavi pilnveidoties, taču esmu pārliecināts, ka pamatos visu esam izdarījuši pareizi – mums ir labas smiltis un kas pats galvenais siltas. Mēs tirgojam siltas smiltis ļoti laba iepakojumā, pie tā esam piestrādājuši.

Ģeogrāfiski hallē ir pietiekami izdevīgā vietā?
Tas nav tik būtiski. Mēs varētu vēlēties halli nedaudz tuvāk centram, taču nedomāju, ka tas ir izšķiroši. Pēc piecu baļļu skalas vietu es vērtēju ar atzīmi – trīs ar pusi. Kā es teicu savā atklāšanas runā, es vēlos konkurēt ar naktsklubiem, bāriem, krogiem un kazino.

Kāda būs halles mērķauditorija?
Kad bija jādod brīfs reklāmas aģentūrai, kādu reklāmu mums vajag es teicu – uztaisiet tādu reklāmu, lai pie mums atnāk "čaiņiki". Sportisti pie mums atnāks neskatoties ne uz ko.
Mēs gribam, lai pie mums atnāk "čaiņiki", arī es volejbolā esmu saucams tieši tā. Pludmales volejbols ir viens no labākajiem laika pavadīšanas veidiem. Laukumu var īrēt ne tikai četratā, var taču nākt spēlēt trīs pret trīs, vai četri pret četri. Sanāks lētāk, un jūs gūsiet pozitīvas emocijas. Mēs gribam, lai laiku pa laikam šeit notiek arī kāds karnevāls, smuks pasākums vai Jaungada sagaidīšanas pasākums. Mums ir divi tūkstoši kvadrātmetru, kur ir iespēja izvērsties. Arī bērni nav aizmirsti, cilvēki var nākt pie mums ar visām ģimenēm. Ja agrāk bija problēma, ka sieva vīru nelaida sportot, tad tagad ir risinājums. Mums ir smuka kafejnīca un drīzumā plānojam izveidot arī mazu trenažieru zālīti, kā arī skaistumkopšanas salonu. Mēs fokusējamies uz visu ģimeni, ne tikai sportot gribošo ģimenes daļu.

Vai liekot roku uz sirds vari teikt, ka mūsu retie profesionāļi hallē varēs trenēties bez maksas?
Mums būs ļoti elastīga atlaižu politika ne tikai profesionāļiem, bet arī parastajiem sportot gribētājiem. Atlaides, atkarībā no nopirkto stundu skaita, varēs dabūt visi. Ar labākajiem mums būs atsevišķa saruna un sadarbības veids. Mēs viņus izmantosim savām mārketinga vajadzībām, bet viņi varēs pie mums trenēties bez maksas.

Vai ir domāts arī par ataižu politiku?
Protams! Piemēram, ISIC kartes īpašniekiem dodam 20 % atlaidi. Līdz Ziemassvētkiem pie mums būs "ISIC studentu laimīgās stundas". Students, kurš ceļas pirmais, tiek spēlēt ar 50% atlaide no pulksten 7.00 līdz 10:00. Tāpat akcija paredz, ka ar 50% atlaidi spēlēt varēs visi, kuri pie mums atnāks pirmo reizi. Atlaides būs arī skolēniem, uzrādot skolēnu apliecību.

Vai vari nosaukt kopējo investīciju summu, kas ieguldīts?
Kopējā summa sastāda gandrīz simts tūkstošus latu. Es gribētu visus aicināt divas līdz trīs reizes nedēļā nākt pie mums pasportot un līdzēt mums cik necik šo naudiņu atpelnīt. Es īsti neceru kaut ko nozīmīgu ar šo pasākumu nopelnīt, taču atpelnīt ieguldīto gribētos gan!

Kā radās halles nosaukums?
Ar ko tev asociējas valsts Brazīlija?

Ar futbolu… sauli un meitenēm…
Veicot nelielu aptauju, mēs secinājām, ka cilvēkiem valsts Brazīlija asociējas tikai un vienīgi ar pozitīvām lietām – pludmali, meitenēm, laisku dzīvesveidu. Futbolā un pludmales volejbolā šī valsts rullē. Tādejādi mēs nonācām pie šī nosaukuma, kas bija radies jau iepriekš. Dotajā momentā mēs vedam pārrunas ar vairākiem uzņēmumiem par halles nosaukuma maiņu. Uzņēmumiem par konkrētu naudas summu sporta centra nosaukumu ir iespēja nomainīt.

Pats sauc šo vietu par lielāko smilšu kasti Rīgā. Laikam tā tiešām arī ir…
Jā, pirms aptuveni nedēļas biju atbraucis, novērtēju visu kas izdarīts un sapratu, ka šī taču ir lielākā smilšu kaste Rīgā!

No kurienes atvests šis lielais daudzums smilšu un vai vari apgalvot, ka šīs ir kvalitatīvākās smiltis Latvijā?
Smitis nāk no Vidzemes. Nevaru apgalvot, ka tās ir labākās smiltis Latvijā, taču noteikti tās ir pludmales sportam vispiemērotākās.

Vai pirms halles izveides pabiji arī kādā līdzīgā hallē ārzemēs?
Jā, esmu bijis kādās desmit vai piecpadsmit hallēs Vācijā, tāpat pāris līdzīgās hallēs arī Somijā un Igaunijā. Mūsu galvenais uzdevums bija izveidot produktu ar fīlingu. Sviedrainu sporta centru var izveidot par krietni vien mazāku summu, man svarīgi bija uztaisīt halli ar stilu. Mana kvalitātes latiņa ir diezgan augsta, līdz ar to sasniegtais rezultāts arī ir pietiekami labs. Esmu drošs, ka te vēlēsies integrēties vairākas kompānijas un cilvēki to spēs novērtēt.

Vai te notiks arī turnīri?
Noteikti! Spiedīsim uz turnīriem, ka rūc. Skaidrs, ka tieši dažāda līmeņa turnīri un līgas šo lietu darbinās. Pats amatieru līmenī spēlēju hokeju, līmenis ir briesmīgs, bet cilvēki uz to pavelkās. Vēl jāpiemin, ka te turpināsies arī Pludmales volejbola akadēmija, kas jau divus gadus tika veidota vasarā. Pie mums strādās zinoši treneri un ikvienam būs iespēja trenēties sev piemērotās treniņu grupās.

Kas šeit notiks vasarā?
Mums būs arī āra laukumi. Cilvēks varēs norezervēt laukumu ārā, bet ja laika apstākļi tur spēlēt neļaus, nākt iekšā.

Kas ir tās steidzamākās lietas, ar ko šobrīd nodarbojaties?
Brazīlijai pašlaik ir svarīgi noformulēt visu iespējamo produktu piedāvājumu. Skaidrs, ka pie mums var īrēt laukumus sportam. Pagaidām tā sanācis, ka lielākais uzsvars ir uz pludmales volejbolu. Taču mēs gribam, lai cilvēki arī nāk spēlēt pludmales futbolu. Īpaši gribas attīstīt pludmales tenisu. Manuprāt, šim sporta veidam varētu būt liela perspektīva. Šobrīd arī izstrādājam konkrētu piedāvājumu bērnu ballīšu rīkošanai. Mēs atšķiramies ar to, mums ir iespēja piedāvāt bērniem padragāt pa smiltīm – uzspēlēt tautas bumbu, dažādas stafetes, utt. Un tikai tad padoties Pepijai un ēst kūku. Lielas cerības liekam uz Wii spēļu konsolēm. Mēs par vienu latu piedāvājam iespēju stundu spēlēt "Wii" pie 52 collu TV. Man šķiet, otras tādas vietas Rīgā nav.

Vairāk informācijas: brazil.lv

  +3 [+] [-]

, 2009-12-09 16:50, pirms 14 gadiem
Nez' , kas Tur sanāks...un vai tauta nāks...
Par iniciatīvu - 10 balles.
Lai attīstas!

  +4 [+] [-]

, 2009-12-09 16:54, pirms 14 gadiem
viss jau smuki, saulaini, pozitīvi, BET lai vai cik amatieriem mīļš būtu šis sporta veids, maksa par laukuma īri šajos laikos ir tomēr par augstu! Personīgi es ar lielāko prieku būtu spēlējis, bet maciņš to diemžēl neatļaus, ja arī sanāks, tad maksimums reizi mēnesī..

     [+] [-]

, 2009-12-09 17:21, pirms 14 gadiem
cik tad maksa ire par stundu???

     [+] [-]

, 2009-12-09 17:41, pirms 14 gadiem
25 ls no 16-23.00 diezgan sālīti. Kas spēlēs jau būs , bet apkārt arī negāzīs. Ja izturēs pirmo gadu, domāju aizies. Vieta laba.

     [+] [-]

, 2009-12-09 18:14, pirms 14 gadiem
Nav jau tā, ka visiem būtu tie 25Ls, gan jau pa draugam iedos 5-10Ls atlaidi savējiem, kas diezgan labi noslogos laukumus + pa retam ar kāds pa 25Ls iegriezīsies. Tāpat arī Latvijas labākie tur regulāri trenēsies. Gan jau izdosies.

     [+] [-]

, 2009-12-09 19:04, pirms 14 gadiem
estiņi pie tartu visu ir pa vienkāršo uztaisījuši - angārā, kur kādreiz kolhoza sporta zāle bijusi.
nav, protams, kā Brazīlijā, bet arī ceņņiks bija 3x mazāks.
bet - jebkurā gadījumā ir apsveicami, ka tāds pasākums beidzot arī ir pie mums - vismaz būs čaļiem kur vasaras sezonai gatavoties.

     [+] [-]

, 2009-12-10 00:28, pirms 14 gadiem
Tas ir labais, neskatoties uz kritikām

     [+] [-]

, 2009-12-10 22:59, pirms 14 gadiem
20% atlaidi var nopelnit samera viegli un atri. kompanija sametas un 1,5 menesos tas jau ir atpelnits. studentiem atlaide ir jau uzreiz. ipasi, ja vat atlauties nakt pa dienu, cena nemaz nav tik augsta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-16 12:29, pirms 14 gadiem
Pludmales Teniss ir paaru speele:
youtube.com: YouTube
- beach tennis 2007 final show from...


Brazilija raketes bus pieejamas nakamas nedelas vidu.