Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš atzīst krievu pārākumu un Gštādē finišē devītie

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš atzīst krievu pārākumu un Gštādē finišē devītie
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Šveices pilsētā Gštādē noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši cīņā par vietu ceturtdaļfinālā ar 0-2 piekāpās krieviem Oļegam Stojanovskim un Vjačeslavam Krasilņikovam, ierindojoties devītajā vietā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pamatturnīra pirmajā dienā pieveica Brazīlijas un Polijas duetus, kas deva brīvu dienu un garantētu vietu astotdaļfinālā. Tajā bija jāspēlē pret Krievijas pludmales volejbolistiem Oļegu Stojanovski un Vjačeslavu Krasilņikovu, kuri negaidīti bija spiesti cīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs, ko ne bez pūlēm paveica, bet pirmajā kārtā pieveica tautiešus Iļju Ļešukovu un Konstantīnu Semjonovu.

Spēles sākums labāks padevās Krievijas duetam, Stojanovskim piespiežot Šmēdiņu kļūdīties uzbrukumā (3:1). Stojanovskis īsi pēc tam panāca arī trīs punktu pārsvaru, bet tad uz brīdi spēle izlīdzinājās. Jaunu izrāvienu izdevās sākt pēc Stojanovska eisa, pie rezultāta 10:5 latviešiem ņemot pārtraukumu. Atpūtas brīdis Latvijas duetam nepalīdzēja tikt garām Stojanovska blokam, zaudējot vēl vienu punktu. Labi aizsardzībā darbojās arī Krasilņikovs, nedodot latviešiem cerības pirmajā setā. Samoilovs un Šmēdiņš to zaudēja ar rezultātu 13:21.

Otrā seta sākumā pēc slikta cēliena bumbu tīklā raidīja Stojanovskis, Latvijas duetam izvirzoties vadībā ar 3:1. Pats gan viņš laboja situāciju ar sekmīgu spēli pie tīkla (3:3). Ar labu spēli aizsardzībā latviešiem izdevās gūt nākamos trīs punktus, bet tad ar diviem eisiem atbildēja Stojanovskis (6:6). Īsi pirms tehniskā pārtraukuma latvieši zaudēja arī minimālu pārsvaru (10:11).

Pēc pārtraukuma ar eisu izcēlās Šmēdiņš, bet īsi pēc tam garā izspēlē abi dueti parādīja augstas klases darbības, beigās pie svarīga punkta tiekot latviešiem (14:13). Pateicoties Stojanovska spēlei pie tīkla, Krievijas duets paņēma nākamos divus punktus, notiekot vēl vienai vadības maiņai. Brīdi vēlāk bumbu autā raidīja Samoilovs, latviešiem ņemot pārtraukumu (15:17). Seta galotnē Stojanovskis sagādāja Krievijas duetam trīs mačbumbas, no kurām atspēlēta tika tikai viena, Latvijas duteam atzīstot pretinieku pārākumu ar 0-2 (13:21, 18:21) un turnīru noslēdzot ar izcīnītu devīto vietu.