Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Šmēdiņš pirms PČ: "Karstumā mēģināsim "piežmiegt" pretiniekus"

Šmēdiņš pirms PČ: "Karstumā mēģināsim "piežmiegt" pretiniekus"
Šmēdiņš un Samoilovs sezonas atklāšanas posmā izcīnīja bronzu. Foto: facebook.com/JanisSmedinsAleksandrsSamoilovs

10.-19. jūnijā Itālijas galvaspilsētā Romā risināsies pasaules čempionāts pludmales volejbolā. Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš trešdien devās uz turnīra norises vietu un lidostā pastāstīja par savām sajūtām pirms lielā pasākuma. Par to tika vēstīts LTV1 Sporta ziņās.

Gaidāmajā turnīrā no rīta būs nedaudz virs 20 grādiem, taču dienas laikā termometra stabiņš varētu rādīt virs 30 grādiem. "Karstumā mēs redzam, ka pretiniekiem ir grūti - tad savējās grūtības neizrādām un mēģinām viņus "piežmiegt". Meksikā mums tas izdevās ļoti labi. Tagad jauns turnīrs un jaunas iespējas, braucam uzvarēt spēles," informē Jānis Šmēdiņš. Kā jau ziņots, sezonas atklāšanas posmā Meksikā izdevās izcīnīt bronzu.

"Mums tā ir, viskarstākajos turnīros parasti uzrādām labus rezultātus. Nezinu, varbūt mentāli un ar pieredzi varam cīnīties. Tomēr karstumā visi tie lielie "mamuti" bišķiņ nosēžas - viņiem izturība nav tik laba kā mums, līdz ar to tā spēle mazliet izlīdzinās," atzīst Aleksandrs Samoilovs.

Pēdējos divos turnīros gan piedzīvoti tikai zaudējumi. Ostravas un Jūrmalas "Elite 16" posmos tādējādi sanāca 13. vieta. "Grūti pateikt, tagad varbūt drusciņ esam nepārliecināti par sevi, jo pēdējie seši bijuši zaudējumi. Tā kā to vajadzētu mainīt, vajag sajust pirmo uzvaru un tad jau varētu aiziet," saka Šmēdiņš. "Mēs ar visiem spēlējam daudzmaz līdzīgi, tikai tas moments ir tāds, ka galotnes īsti nevaram vinnēt. Vajadzētu to mazo solīti, divus trīs punktiņus pagriezt uz otru pusi - un tad jau rezultāts būs savādāks. Novēlam pašiem iesist pēdējās bumbas - tad jau viss būs kārtībā."

"Tagad mums mazliet neiet ar galotnēm, bet parasti galotnēs esam tieši spēcīgi un varam nospiest pretiniekus. Pēdējos dažos turnīros mums kaut kas nesanāca," norāda Samoilovs. "Vairāk jātic sev, ar pārliecību jāiet un "jānožmiedz", kā pateica [Jānis], pretinieki galotnēs."

Pasaules čempionāta spēles varēs skatīties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:


, 2022-06-09 19:19, pirms 2 gadiem
Tad jau jānovēl, lai ir karsts laiks un izdodas spēļu galotnes.
, 2022-06-09 20:17, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Tad jau jānovēl, lai ir karsts laiks un izdodas spēļu galotnes.
:-) šķiet, ka Tīnai karsts laiks ne visai patika, bet viņām spēles no rīta, tas labi. SAMSME - lai izdodas!
, 2022-06-10 08:22, pirms 2 gadiem
Sulikho rakstīja: :-) šķiet, ka Tīnai karsts laiks ne visai patika, bet viņām spēles no rīta, tas labi. SAMSME - lai izdodas!
neatceros, kā Tīnai bija ar karstumu, bet Tokijā labi tika galā.
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs ar zaudējumu sāk "Challenge" sērijas pamatturnīru

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā ar zaudējumu uzsāka profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīru.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.