Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas "bīča" duetu cīņā pārliecinoši uzvar Pļaviņš un Šmēdiņš

Jānis Pārums

Latvijas "bīča" duetu cīņā pārliecinoši uzvar Pļaviņš un Šmēdiņš
Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: cev.lu

Šodien Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošajā FIVB "Grand Slam" pludmales volejbola turnīrā M grupas spēlē tikās Latvijas vadošie pāri - Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš mērojās spēkiem ar Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu. Pie uzvaras tika Pļaviņš/Šmēdiņš.

Ar 20. numuru izsētajiem Pļaviņam un Šmēdiņam Latvijas duetu cīņā bija nepieciešama nedaudz vairāk kā pusstunda (34 minūtes), lai salīdzinoši pārliecinoši tiktu galā ar Samoilovu un Sorokinu, kuri šajā turnīrā izsēti ar 13. numuru. Pirmajā setā Pļaviņš/Šmēdiņš uzvarēja ar 21:15, bet otrajā bija vēl pārliecinošāki - 21:14.

Šovakar Latvijas pāri aizvadīs vēl pa vienai spēlei. Pļaviņam/Šmēdiņam plkst. 16:30 paredzēta cīņa pret spēcīgo Vācijas duetu Brinku un Rekermanu, kuri izsēti ar 4. numuru, savukārt Samoilovs un Sorokins tajā pašā laikā cīnīsies pret spāņiem Mesu un Lario (29.). Pēdējās apakšgrupas spēles tiks izspēlētas rīt.

Par "Grand Slam"

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...