Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš Dohas turnīru sāk ar nīderlandiešu sakaušanu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš Dohas turnīru sāk ar nīderlandiešu sakaušanu
Aleksandrs Samoilovs uzbrukumā. Foto: FIVB

Kataras pilsētā Dohā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru ar uzvaru sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri pieveica Nīderlandes duetu Kristians Vārenhorsts/Stevens van de Velde. Latvieši tādējādi jau garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš gatavošanos posmu sezonai aizvadīja Tenerifē, Dubaijā, kā arī tepat Latvijā. Pagājušajā gadā latvieši Dohas četru zvaigžņu turnīrā ierindojās devītajā vietā, astotdaļfinālā zaudējot nākamajiem turnīra uzvarētājiem, Gržegoržam Fijalekam un Mihalam Brilam no Polijas. Šogad pirmajā oficiālajā spēlē Samoilovam un Šmēdiņam pretī stājās Nīderlandes pludmales volejbolisti - Kristians Vārenhorsts un Stevens van de Velde.

Spēles ievadā dueti cīnījās punkts punktā, līdz Van de Veldes uzbrukums atdūrās Šmēdiņa blokā. Uzreiz sekoja vēl divas kļūdas nīderlandiešu izpildījumā un pārtraukums pie rezultāta 6:3. Pēc atpūtas latvieši turpināja dominēt, piespiežot pretiniekus kļūdīties. Rezultāta starpība varēja pieaugt līdz sešiem punktiem, bet izrāviens apstājās pie rezultāta 8:4. Tam sekoja Vārenhorsta eiss un Van de Veldes sekmīga darbība aizsardzībā, kas nīderlandiešiem ļāva atspēlēties (6:8). Vārenhorsts arvien vairāk sāka dominēt pie tīkla, bet latvieši līdz tehniskajam pārtraukumam noturēja nelielo pārsvaru (11:10).

Seta otrajā pusē Samoilovs sāka meklēt veidus, kā gudrāk apspēlēt Vārenhorstu. Izdevās sekmīgi atrast viņa rokas un tikt pie punkta pēc bloks-auts situācijas, bet pēc tam ar eisu panākt 15:12. Līdz seta galotnei dueti cīnījās līdzīgi, latviešiem saglabājot nelielu divu - trīs punktu pārsvaru. Ar spēcīgu servi Latvijas duetu pārsteidza Van de Velde, sadeldējot deficītu līdz minimumam, bet Šmēdiņš otrās setbumbas izspēlē raidīja bumbu autā (20:20). Situāciju laboja Samoilovs, kurš sekmīgi noslēdza nākamo izspēli, bet trešās setbumbas izspēlē uzlika bloku - 22:20.

Otrā seta sākumā, pateicoties neatlaidīgām darbībām aizsardzībā un Samoilova sekmīgajām servēm, latviešiem izdevās izvirzīties vadībā ar 6:1. Pēc Šmēdiņa kļūdas uzbrukumā nīderlandieši samazināja deficītu līdz trim punktiem, izmisīgi cīnījās arī nākamajā izspēlē, bet Latvijas duets tomēr nospēlēja prasmīgāk (7:3). Nīderlandiešiem ik pa laikam radās problēmas serves uzņemšanā, tādējādi rezultāta starpība pieauga līdz sešiem punktiem (11:5). Pēc tehniskā pārtraukuma Nīderlandes duets salūza pavisam. Rezultāta starpība pieauga līdz astoņiem punktiem, kas atlikušo mača daļu padarīja par formalitāti. Latvijas duets to nokārtoja un uzvarēja spēlē ar 2-0 (22:20, 21:11).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš jau garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet šodien vēl priekšā cīņa par uzvaru grupā. Latviešiem pretī stāsies vācieši Juliuss Tole un Klemens Viklers, kuri pirmajā spēlē pieveica Kataras duetu ar 2-0 (21:11, 21:16). Spēles sākums plkst. 18:00.