Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovam un Šmēdiņam neizdodas izglābties no zaudējuma Tolem un Vikleram

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovam un Šmēdiņam neizdodas izglābties no zaudējuma Tolem un Vikleram
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā Dohā zaudējumu piedzīvojuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši pēc neveiksmīgas lielākās spēles daļas saņēmās otrā seta otrajā pusē, bet tas neļāva pieveikt vāciešus Juliusu Toli un Klemenu Vikleru, kas liks spēlēt izslēgšanas turnīra 1. kārtā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš dienas pirmajā spēlē izcīnīja uzvaru pār Nīderlandes pludmales volejbolistiem Kristianu Vārenhorstu un Stevenu van de Veldi - 2-0 (22:20, 21:11). Tādējādi latvieši garantēja vietu izslēgšanas spēlēs, bet cīņā par uzvaru grupā un vietu astotdaļfinālā pretī stājās vācieši Juliuss Tole un Klemens Viklers. Dueti līdz šim Pasaules kausa tūrē tikušies četras reizes, duetiem uzvaras dalot uz pusēm, bet pēdējās divās spēlēs pārāki bijuši tieši Vācijas pludmales volejbolisti.

Spēli abi dueti sāka nepārliecinoši, bet pirmie vairāk nekā divu punktu pārsvaru ieguva vācieši (6:3). Latviešiem lielākās problēmas sagādāja Toles spēle, kurš palīdzēja Vācijas duetam izvirzīties vadībā ar 9:5. Samoilovs un Šmēdiņš centās izraustīt pretiniekus ar dažādām saspēlēm, bet tas neļāva lauzt cīņas gaitu. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9. Pēc pārtraukuma vācieši palielināja savu pārsvaru līdz pieciem punktiem, kamēr Latvijas duets nespēja atrast veidus, kā atspēlēt bumbas aizsardzībā. Sets noslēdzās ar Šmēdiņa nepaņemto Viklera servi un 12:21 uz tablo.

Otrā seta ievadā dueti cīnījās punkts punktā, te vienam, te otram izvirzoties vadībā. Tuvu divu punktu pārsvara iegūšanai bija Latvijas pludmales volejbolisti, bet vācieši izglāba ļoti sarežģītu bumbu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (8:8). Nākamajā izspēlē bez bloka bumbu brīnumainā kārtā autā raidīja Viklers, bet brīdi vēlāk revanšējās ar labu servi, kas noveda pie viegla punkta pie tīkla Toles izpildījumā. Vācieši pirms tehniskā pārtraukuma ieguva arī divu punktu pārsvaru (11:9).

Pēc pārtraukuma Samoilovam neizdevās uzlauzt pretinieku aizsardzību, rezultāta starpībai pieaugot līdz četriem punktiem (14:10). Neizskatījās, ka Samoilovs un Šmēdiņš spētu lauzt cīņas gaitu, bet tomēr padevās labs nogrieznis, kas ļāva sadeldēt deficītu līdz minimumam. Spēles galotnē roka notrīcēja vāciešiem, no 18:20 rezultātam pēc Šmēdiņa bloka kļūstot 21:20 Latvijas dueta labā. Vāciešiem uzreiz izdevās atgūt vadību, bet latvieši neatdeva nevienu no mačbumbām. Pēc Šmēdiņa sekmīgās spēles aizsardzībā Latvijas duetam izdevās atjaunot minimālu vadību (25:24). Īstajā brīdī pie tīkla sekmīgi nospēlēja Tole, divreiz tiekot galā ar Samoilova uzbrukumiem, ar ko arī mačs bija galā. Latvijas pludmales volejbolisti zaudēja mačā ar 0-2 (12:21, 25:27).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš ierindojās otrajā vietā E grupā un trešdien turpinās cīņas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Pretinieki tajā noskaidrosies pēc grupu turnīra beigām.

     [+] [-]

, 2021-03-10 00:16, pirms 3 gadiem
Pret pasaules top4 pāri laba spēle pārliecībai.