Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Austrālietes izjauc Brazīlijas goda pjedestālu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Austrālietes izjauc Brazīlijas goda pjedestālu
Larisa un Žuliana
Foto: www.fivb.com

Ar brazīliešu Larisas un Žulianas uzvaru šodien Polijā noslēdzies FIVB pasaules kausa posms pludmales volejbolā sievietēm. Lielākais pārsteigums gan ir Austrālijas dueta Palmere/Bodena sasniegums – viņām otrā vieta, aiz sevis atstājot vēl divus Brazīlijas duetus.

Līdz noslēdzošajai spēļu dienai FIVB pasaules kausa posma sacensībās sievietēm bija aizcīnījušies trīs Brazīlijas dueti – Larisa / Žuliana, Talita / Antonelli, Viviana / Vieira, kā arī ar 26. numuru izliktais Austrālijas duets Palmere un Bodena. Tieši austrālietes no turpmākās cīņas bija izslēgušas ceturto Brazīlijas duetu Ana Pola / Šelda, bet šodien viņas turpināja pārsteigt.

21 gadu vecā Bekara Palmere un 28 gadus vecā Luīze Bodena kopā aizvada tikai trešo turnīru – Marseļā viņas palika soli no pamatturnīra, bet Klāgenfurtē bija 17. vietā. Pusfinālā šodien viņu pretinieces bija Viviena Daniela de Konseisao Kunja un Anžela Vieira no Brazīlijas, kuras turnīra pirmajā spēlē trijos setos pārspēja Latvijas duetu Inguna Minusa un Inese Jursone, bet pēc tam vairs nebija zaudējušas ne seta. Spēle pret austrālietēm viņam gan iznāca ļoti neveiksmīga. Pirmā seta vidū Palmere un Bodena tika priekšā ar trijiem punktiem, pārsvaru nosargājot arī seta izskaņā, bet otrajā setā brazīlietes jau pašā sākumā nokļuva zaudētāju pozīcijā ar 3:10, zaudējot izredzes pacīnīties par finālu. Spēles galarezultāts – 21:19, 21:12. Otrajā pusfinālā cīņa bija saistošāka – tikās ar 1. un 2. numuru izliktie Brazīlijas dueti. Mazliet sekmīgākas triju setu spēlē izrādījās ar 1. numuru izliktās Žuliana un Larisa, ar 14:21, 21:19, 15:9 uzvarot Talitu un Antonelli.

Medaļu izspēle aizsākās ar bronzas maču, kurā krietni sekmīgākas izrādījās Talita un Antonelli – 21:18, 21:13 pret Vivienu un Vierinu. Šogad uzvarētājām tā bija jau sestā FIVB pasaules kausa posmu godalga, kamēr zaudētājām 4. vieta ir šīs sezonas augstākais sasniegums.

Lielākais fināla jautājums bija – vai austrālietes nesadegs pirms šīs spēles, jo pretiniekos tomēr bija galvenās favorītes. Spēles pirmos punktus izdevās uzvarēt pamīšus, bet tad brazīlietes ieguva nelielu handikapu, tehniskajā pārtraukumā dodoties jau ar +3 – 12:9. Pēc tā mača favorītes sāka spēlēt vēl pārliecinošāk, neradot šaubas par to, kurš duets uzvarēs setu. To viņas noslēdza ar eisu - 21:14. Otrajā setā divu punktu pārsvaru Žulianai un Larisai izdevās iegūt jau pašā sākumā, bet seta gaitā tas tika palielināts vēl par vairākiem punktiem. Kopumā austrālietes gan uzvarēja nedaudz vairāk punktu nekā pirmajā setā, tomēr līdz uzvarai ar to nepietika – 21:14, 21:16 brazīliešu labā.

Žulianai un Larisai (jeb pilnajos vārdos Žulianai Felisbertai Da Silvai un Larisai Frankai) šī bija piektā uzvara FIVB pasaules kausa posmos šogad un viņas vēl vairāk nostiprinājās ranga vadībā. Jaunnedēļ bīčistes atkal dosies uz Norvēģiju, kur Kristiansandā norisināsies nākamais FIVB pasaules kausa posms. Tajā no pamatturnīra spēlēs arī latvietes Inguna Minusa un Inese Jursone. Atgādinām, ka šī posma kopvērtējumā Inguna un Inese ieņēma 17. vietu.

Izmantotie resursi:
fivb.com