Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņas USC vēlreiz izskolo Briedes "Pepperdine"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņas USC vēlreiz izskolo Briedes "Pepperdine"
Semija Sleitere un Tīna Graudiņa. Foto: John McGillen / USC Athletics

ASV studenšu pludmales volejbolā noslēgusies sezonas otrā nedēļa. Nemīlīgos apstākļos Malibu pludmalē Latvijas vicečempiones Kristīnes Briedes pārstāvētā "Pepperdine" pārspēja Longbīčas vienību (3-2) un ar 1-4 piekāpās Eiropas eksčempiones Tīnas Graudiņas pārstāvētajai Losandželosas USC, kas savukārt pieveica Anetes Briņķes bijušo komandu (5-0).

Atgādinām, ka ASV studenšu mačos universitāte spēlē pret universitāti. Katrai komandai pieci pāri - pirmais ir nomināli visspēcīgākais un spēlē pret pretinieču pirmo duetu, otrais pāris nosacīti mazliet vājāks un cīnās pret pretinieču otro duetu, un tā tālāk. Tādējādi lielā mača iznākums veidojas no piecām mazajām spēlēm.

7.-8. martā Malibu pludmalē sacentās Longbīčas "Long Beach State", Graudiņas USC un Briedes "Pepperdine".

Pirmajā mačā laukuma saimniece "Pepperdine" ar 3-2 pieveica "Long Beach State" komandu, kurā savulaik latviete Anete Briņķe spēlēja duetā ar tagadējo USC komandas dalībnieci Heiliju Hārvardu. "Pepperdine" pirmkursniece Kristīne Briede un amerikāniete Kamerona Bakļenko neiekļuva pamatsastāvā, taču neoficiālā mačā nospēlēja neizšķirti pret Longbīčas meitenēm Hannu Farnsvortu/Medisonu Smītersu - 24:22, 19:21. Otrajā mačā USC sagrāva "Long Beach State" (5-0), tur vadošo duetu cīņā Tīna Graudiņa un amerikāniete Semija Sleitere uzvarēja Mariju Molinu/Taileri Sprigsu - 21:12, 21:15.

Trešajā mačā USC otro reizi sezonā pieveica "Pepperdine". Sezonas startā bija 4-1, arī šoreiz sanāca 4-1. "Pepperdine" pirmkursniece Kristīne Briede iekļuva pamatsastāvā un šoreiz kopā ar amerikāņu jaunpienācēju Džordanu Benoitu kā komandas piektais duets mēģināja cīnīties pret šādā līmenī gandrīz neuzvaramajām USC dvīnēm Nikolu Norsi un Odriju Norsi - 17:21, 17:21. Pagaidām nav piepildījusies cerība, ka Briedi varētu salikt kopā ar kādu pieredzes bagātu spēlētāju, lai stabili iekļautos pamatsastāvā - sezonas sākumā treneri izmēģina dažādus pirmkursnieču virknējumus. Spēcīgāko spēlētāju duelī Tīna Graudiņa un Semija Sleitere tika galā ar Bruku Baueri/Karliju Skjodu - 21:17, 19:21, 15:7.

Kā zināms, NCAA pagājušajā sezonā Tīna Graudiņa bija akadēmiskajā atvaļinājumā un kopā ar Anastasiju Kravčenoku izcīnīja olimpisko kvotu, savukārt koronavīrusa pandēmijas dēļ studenšu cīņas noslēdzās priekšlaicīgi. ASV studējošo mačos Graudiņa iepriekš spēlēja ar nu jau absolvējušo amerikānieti Abrilu Bustamanti, bet savulaik dažās pārbaudes spēlēs latvietes pāriniece bijusi kreile Semija Sleitere. Šī gada sākumā Graudiņa un Kravčenoka vairākas nedēļas kopīgi trenējās Losandželosā.

Izmantotie resursi:
pepperdinewaves.com
usctrojans.com

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 09:22, pirms 4 gadiem
Lai veicas latviešu meitenēm. Interesants raksts.

     [+] [-]

, 2021-03-08 10:42, pirms 4 gadiem
Trenerim es ieteiktu Sleiteres vietā izmantot Kravčenoku!

     [+] [-]

, 2021-03-08 10:45, pirms 4 gadiem
Briedei grūti vienai pašai cīnīties starp amerikānietēm!