Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs / Šmēdiņš un Pļaviņš / Točs Pasaules tūres sezonu sāks Katarā

Jānis Celmiņš

Samoilovs / Šmēdiņš un Pļaviņš / Točs Pasaules tūres sezonu sāks Katarā
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: CEV

Trīs Latvijas vadošie pludmales volejbola dueti briest sezonai. Abas vīru komandas Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Edgars Točs / Mārtiņš Pļaviņš atgriezušās no treniņnometnēm Spānijā un Ēģiptē, bet dāmas Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka trenējas ASV.

Pirmais lielais Pasaules kausa (PK) tūres posms notiks no 8. – 12. martam Katarā. Tam savu dalību jau pieteikušas abas vadošās Latvijas vīru komandas. Gan Samoilovs un Šmēdiņš, gan Pļaviņš un Točs šajās dienās atgriezušies mājās no treniņnometnēm Tenerifē un Hurgadā. Tuvāko nedēļu vīri sportisko formu uzturēs Latvijā, bet jau februāra vidū dosies uz Dubaju, kur plānota vēl viena treniņnometne.

Pļaviņš/Točs pirmo sagatavošanās posmu veica Hurgadā trenera Genādija Samoilova vadībā, kamēr Samoilovs/Šmēdiņš itāļu trenera Marko Solustri vadībā trenējās Tenerifē. Lai gan sezonai abi Latvijas vadošie pāri gatavojas atsevišķi, liktenim labpaticies uz treniņnometni Dubajā mūsējos savest kopā. Dubajā trenēties plāno vairākas Eiropas vadošās komandas, un arī abām Latvijas komandām izdevies iekļūt nometnes dalīnieku sarakstā.

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) šobrīd kalendārā apstiprinājusi tikai Kataras posmu, taču mutiski sportisti esot informēti arī par četru zvaigžņu PK posma norisi pēcāk Brazīlijā, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja Samoilovs.

Izmaiņas tikmēr skārušas Tīnas Graudiņas un Anastastijas Kravčenokas treneru sastāvu. Komanda šobrīd atrodas ASV, kur studē Graudiņa, bet jaunajai sezonai duetu gatavo brazīliešu speciālists Gustavo Roča. Pēdējo pāris gadu laikā šī ir jau otrā treneru nomaiņa. Iepriekš ar komandu strādāja Genādijs Samoilovs, bet pēcāk Andris Krūmiņš.

Līdz marta beigām labākajam Latvijas sieviešu duetam plānota treniņnometne, bet pēc tam līdz jūnija vidum – astoņi Pasaules tūres četru zvaigžņu posmi, ieskaitot posmu Jūrmalā. Kataras PK posma dalībnieču sarakstā Latvijas komandas nav.

Plašāk par Latvijas pāru gatavošanos jaunajai sezonai tiks runāts otrdien, kad Sportacentrs.com TV kanālā plkst. 21.15 varēsiet vērot kārtējo raidījumu “Sports tuvplānā”. Viens no tā viesiem būs Aleksandrs Samoilovs.