Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Turpmāk notiks arī Pasaules Kausa izcīņa pludmales volejbolā

Jānis Pārums

Turpmāk notiks arī Pasaules Kausa izcīņa pludmales volejbolā
Inguna Minusa un Inese Jursone
Foto: beachvolley.lv

Februāra sākumā Hāgā (Nīderlande) norisinājās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) valdes sēde, kurā piedalījās arī Māris Pēkalis, kurš ir viens no Latvijas Volejbola federācijas viceprezidentiem, kā arī CEV valdes biedrs. Sēdes laikā tika apspriesti dažādi jautājumi saistīti ar volejbolu un pludmales volejbolu.

Starptautiskā volejbola federācija (FIVB), paralēli pludmales volejbola "Swatch" FIVB Pasaules posmiem un "Swatch" FIVB Pasaules čempionātam, plāno organizēt jaunas sacensības - Pasaules Kausu pludmales volejbolā. Sacensību mērķis ir veicināt plašāka mēroga pludmales volejbola attīstību un iesaistīt aizvien vairāk jaunu valstu un dalībnieku. Pasaules Kauss norisināsies no 2010. līdz 2012. gadam un Nacionālajām Volejbola federācijām būs viena no iespējām kvalificēties 2012. gada Olimpiskajām spēlēm Londonā.

CEV valde apstiprināja pludmales volejbola sezonas sacensību norises vietas un laikus - Eiropas U20 čempionāta rīkošana tika piešķirta Katānijai (Itālija) un norisināsies laika posmā no 8. līdz 11. jūlijam, Eiropas U23 jaunie volejbolisti savā starpā sacentīsies laika posmā no 2. līdz 5. septembrim Kosas salā (Grieķija), bet Eiropas U18 čempionāta rīkotāja valsts vēl netika noteikta.

Līdzīgi kā citos Olimpiskajos sporta veidos, arī volejbolā īpaša uzmanība ir pievērsta dopinga jautājumiem. CEV Valdes sēdē nolēma, ka tiks ieviestas stingras soda sankcijas volejbola un pludmales volejbola spēlētājiem, kuriem CEV organizēto sacensību ietvaros būs pozitīvs analīžu rezultāts uz aizliegtajām vielām.

Informāciju sagatavoja:
Lilita Mitrofanova

     [+] [-]

, 2010-02-08 17:08, pirms 14 gadiem
varētu padomāt pēc virsraksta, ka notiks kāds posms Latvijā un še tev - nekur tas nav teikts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja