Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Bedrītis/Jirgensons vienas zvaigznes turnīru Irānā sāk ar uzvaru un zaudējumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Bedrītis/Jirgensons vienas zvaigznes turnīru Irānā sāk ar uzvaru un zaudējumu
Ardis Bedrītis. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas pludmales volejbolisti Ardis Bedrītis un Mārcis Jirgensons ar uzvaru un zaudējumu sākuši Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīru Irānā. Latvieši pirmajā mačā izvilka divas seta galotnes un pārspēja Čehijas pāri, bet tad piekāpās Irānas duetam.

Pasaules kausa tūres jaunā sezona sākās ar vienas zvaigznes turnīru Irānā, kur, protams, lielākā daļa duetu ir mājinieki. Zīmīgi, ka turnīrs gluži bez pludmales volejbola slavenībām nav izticis, jo vienīgajā Norvēģijas duetā spēlē 51 gadu vecais trīs olimpisko spēļu dalībnieks Jore Andre Kjemperūds. Šajā turnīrā iespēju piedalīties izmantojuši arī latvieši Ardis Bedrītis un Mārcis Jirgensons, kuri pirmajā spēlē tikās ar čehiem Františeku Knobloču un Martinu Melmuku.

Spēli dueti sāka kā pa viļņiem, te vienam, te otram esot minimālā vadībā. Pirmie divu punktu pārsvaru pie rezultāta 7:5 ieguva čehi, bet latvieši atbildēja ar trīs punktu izrāvienu. Nākamais nopietnais izrāviens sekoja pēc tehniskā pārtraukuma, kad Čehijas duets izvirzījās vadībā ar 14:12, bet pēc brīža dubultoja savu pārsvaru. Bedrītis un Jirgensons vēl seta beigās centās izglābties, bet nesekmīgi, zaudējot setu ar 18:21.

Pēc neveiksmīgi aizvadīta otrā seta sākuma latvieši spēja uz brīdi pietuvoties viena punkta atstatumā (8:7), bet atkal sekoja kritums, kas lika tehniskajā pārtraukumā doties pie nelabvēlīga rezultāta 9:12. Visu seta otro pusi Bedrītis un Jirgensons centās atspēlēties, ko izdevās paveikt seta galotnē (19:19). Latvijas duets tika arī pie setbumbas, izraujot uzvaru setā ar 22:20.

Trešo setu pārliecinoši sāka Čehijas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 3:0. Latvieši atbildi parādā nepalika, uzreiz panākot izlīdzinājumu. Bedrītim un Jirgensonam izdevās turpināt savu izrāvienu, iekrājot arī divu punktu pārsvaru (6:4). To neizdevās noturēt, čehiem atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Izšķirošo izrāvienu šajā spēlē veica čehi, kuri izvirzījās vadībā ar 13:9. Prieki bija pāragri, jo latvieši pamanījās atspēlēties un panākt izlīdzinājumu (14:14). Arī nākamos divus punktus guva Bedrītis un Jirgensons, izcīnot uzvaru ar 2-1 (18:21, 22:20, 16:14).

Līdz ar to latvieši garantēja vietu izslēgšanas spēlēs, bet cīņā par uzvaru grupā viņiem pretī stājās Irānas pludmales volejbolisti Rahmans Raufi un Abolhameds Mirzāli, kuri pirmajā spēlē apspēlēja savus tautiešus Arminu un Omidu ar 2-0 (21:12, 21:15).

Irānas duets pirmajās izspēlēs iekrāja trīs punktu pārsvaru, bet latviešiem drīz vien izdevās veikt izrāvienu un pārņemt vadību (7:6). Pirms tehniskā pārtraukuma Bedrītis un Jirgensons ieguva trīs punktu pārsvaru (12:9), bet pēc tam cīnījās par vismaz divu punktu vadības noturēšanu. Irāņi regulāri pietuvojās minimālā atstatumā, bet izlīdzinājumu panāca atspēlējot divas latviešu setbumbas (20:20). Arī divi nākamie punkti tika Irānas pludmales volejbolistiem, Bedrītim un Jirgensonam zaudējot pirmo setu ar 20:22.

Otrajā setā pirmie izrāvienu veica Latvijas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 8:4. Irānas pludmales volejbolisti saņēmās un atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas (12:8). Pēc tehniskā pārtraukuma spēle izlīdzinājās, latviešiem nespējot saasināt cīņas gaitu. Uz brīdi izdevās pietuvoties divu punktu atstatumā, bet sekoja jauns irāņu izrāviens. Latvijas duets zaudēja spēlē ar 0-2 (20:22, 14:21).

Tādējādi Bedrītis un Jirgensons palika otrajā vietā grupā un uzreiz nekvalificējās ceturtdaļfinālam. Ceturtdien no rīta Latvijas duetam būs jāspēlē astotdaļfinālā.