Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Šmēdiņš piekāpjas poļiem un brauc uz Dubultiem

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pļaviņš un Šmēdiņš piekāpjas poļiem un brauc uz Dubultiem
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: www.fivb.com

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Toms Šmēdiņš šodien Polijā cieta neveiksmi FIVB pasaules kausa pamatsacenšibu trešajā spēlē, ar 16:21, 14:21 piekāpjoties mājiniekiem Gregoram Fijalekam un Mariusam Prudelam. Turnīra noslēgumā mūsu duetam dalīta 17. vieta.

Stare Jablonki (Polija) notiekošo FIBV pasaules kausa posma turnīru „Mazury Open” Mārtiņa Pļaviņa un Toma Šmēdiņa duets uzsāka jau trešdien, pārvarot kvalifikāciju. Vakar pamatsacensības tika iesāktas ar neveiksmi trijos setos pret brazīliešiem Rikardo un Franko, bet pēc tam apspēlēti poļi Kadziola un Šalankievičs. Mārtiņa un Toma pretinieki šodienas spēlē bija mājinieki Gregors Fijaleks un Mariuss Prudels. Turnīrā poļi bija izlikti ar 9. numuru, bet tikai tāpēc, ka bija ieguvuši wild card. Pirmajā spēlē viņiem divos setos bija izdevies apspēlēt čehus, bet otrajā mačā zaudējums brazīliešiem. Favorītu statuss mačā tika atvēlēts poļiem, taču mūsu sportisti ar cīņassparu bija pārsteiguši ne vienu vien pretinieku.

Pašā seta sākumā mūsu duets bija priekšā, taču pēc tam poļi vairākas reizes nobloķēja Tomu Šmēdiņu un izmantoja mūsu dueta kļūdas, tiekot drošā vadībā (9:4). Līdz tehniskajam pārtraukumam latviešiem gan izdevās pietuvoties (9:12), kad pa sekmīgam blokam izdevās gan Mārtiņam, gan Tomam. Pēc pārtraukuma poļi uzreiz atjaunoja piecu punktu pārsvaru, samazinot Pļaviņa un Šmēdiņa iespējas atspēlēties šajā setā. Seta turpinājumā nekādi pavērsieni nenotika, un poļi to uzvarēja ar 21:16.

Otrā seta sākums bija līdzīgāks, un tik lielu atrāvienu poļi nespēja izcīnīt, tomēr tieši pirms tehniskā pārtraukuma viņiem izdevās uzvarēt četrus punktus pēc kārtas – 13:8. Atgūt zaudēto Latvijas duets vairs nespēja un piedzīvoja zaudēju kā setā (14:21), tā spēlē. Turnīra kopvērtējumā Pļaviņam un Šmēdiņam dalīta 17. vieta, kas deva 120 reitinga punktus un 2800 ASV dolāru naudas prēmiju. Jau šajā nedēļas nogalē abi volejbolisti piedalīsies arī Latvijas čempionāta „Zelta Open” 3. posma sacensībās, tomēr katrs ar savu pārinieku - Toms spēlēs kopā ar Arti Caicu, bet Mārtiņš ar Andri Krūmiņu.

Izmantotie resursi:
fivb.com