Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš uzvar grupā un iekļūst Gštādes turnīra astotdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš uzvar grupā un iekļūst Gštādes turnīra astotdaļfinālā
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Šveices pilsētā Gštādē notiekošā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīra astotdaļfinālā vietu garantējuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši cīņā par uzvaru grupā ar 2-1 pārspēja poļus Pjotru Kantoru un Bartošu Lošjaku, kurus šosezon vēl nebija izdevies pieveikt.

Pēc uzvaras pār brazīliešiem Gutu un Arturu (2-0 (21:15, 21:19)) Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš garantēja vietu izslēgšanas spēlēs. Lai iekļūtu uzreiz astotdaļfinālā, latviešiem vajadzēja uzvarēt grupā, spēkojoties ar poļiem Pjotru Kantoru un Bartošu Lošjaku, kuri pirmajā spēlē ar 2-0 (21:14, 21:18) pārspēja baltkrievus Aleksandru Dzjadkovu un Pāvelu Pjatrušku. Šosezon abi dueti tikušies divreiz, abās pārākiem esot poļiem.

Spēles sākumā dueti cīnījās punkts punktā, lai arī Latvijas duets vairākās izspēlēs bija ļoti tuvu punktu zaudēšanai. Pirmais pie pretinieku serves kļūdījās Samoilovs, poļiem izvirzoties vadībā ar 7:5. Brīdi vēlāk Šmēdiņš netika galā ar pretinieka servi, bet arī šoreiz izspēle beidzās veiksmīgi ar Samoilova bloku. Tehniskajā pārtraukumā vadībā devās Polijas duets (11:10). Seta otro pusi labi sāka poļi, apturot pretiniekus pie tīkla (13:10). Situāciju uzlaboja Šmēdiņš, kurš bloķēja Kantora uzbrukuma sitienu, bet brīdi vēlāk izdevās panākt izlīdzinājumu (14:14). Seta galotnē Latvijas duets spēja iegūt vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Poļi paņēma pārtraukumu, bet nespēja izglābties. Vēl pāris kļūdas un Latvijas duetam uzvara pirmajā setā bija kabatā - 21:17.

Otro setu ar bloku sāka Kantors, bet Lošjaks atspēlēja bumbu aizsardzībā, panākot 3:0. Pie rezultāta 2:6 Latvijas duets ņēma pārtraukumu, pēc kura sadeldēja deficītu līdz minimumam. Nu jau poļi ņēma pārtraukumu, pēc kura atguva zaudēto (8:5). Līdz seta vidum Kantors un Lošjaks sekmīgi darbojās aizsardzībā, kas tehniskajā pārtraukumā ļāva doties pārliecinošā vadībā (13:8). Seta otrajā pusē Latvijas duetam neizdevās lauzt cīņas gaitu, atzīstot pretinieku pārākumu ar 15:21.

Trešā seta ievadā sekmīgi aizsardzībā nospēlēja Lošjaks, dodot Polijas duetam divu punktu pārsvaru. Šmēdiņš atbildēja ar sekmīgu bloku, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad poļi atkal ieguva divu punktu pārsvaru (6:4). Šoreiz situāciju ar bloku laboja Samoilovs (6:6). Latvijas duetam pēc pretinieku kļūdas izdevās pārņemt minimālu vadību, bet tad Samoilovs atzīmējās ar vēl vienu bloku (12:10). Nākamajā izspēlē latvieši paņēma vēl vienu punktu, kas izšķīra mača likteni. Poļi atspēlēja pirmo no trim mačbumbām, bet tad Samoilovs lika punktu spēlei - 2-1 (21:17, 15:21, 15:12).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš garantējuši vietu astotdaļfinālā, iegūstot arī vienu brīvu dienu, jo ceturtdien noslēgsies grupu turnīrs, kā arī tiks aizvadīta izslēgšanas turnīra pirmā kārta. Astotdaļfināla spēli latvieši aizvadīs piektdien.

     [+] [-]

, 2021-07-07 20:49, pirms 3 gadiem
Jācer, ka Pļaviņš un Točs (Latvijas labākais pludmales volejbola duets😉) arī beigās aizkulsies līdz 1/8 finālam.
Ja bez ironijas, tad ir diezgan skumji, ka olimpieši cer sasniegt augstvērtīgu sniegumu bez normālas spēļu prakses. Jācer, ka sagatavošanās ceļš ir pārdomāts un OS tiks parādīts labs rezultāts.
Samoilovs un Šmēdiņš parāda ierasti kvalitatīvu spēli un tika izslēgšanas spēlēs.