Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam un Točam Gštādes turnīra ievadā zaudējums kanādiešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņam un Točam Gštādes turnīra ievadā zaudējums kanādiešiem
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Ar zaudējumu Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Šveices pilsētā Gštādē sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvieši pirmajā spēlē ar 0-2 piekāpās kanādiešiem Semam Pedlovam un Semam Šahteram.

Pēc uzvaras Latvijas čempionāta "Ergo Open" otrajā posmā Ventspilī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs augstākās raudzes spēļu garšu pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm centās atgūt Gštādē. Pirmajā spēlē latviešiem bija jāmērojas spēkiem ar citiem šīs sezonas, teiksim, neveiksminiekiem, Semu Pedlovu un Semu Šahteru, kuri šosezon nerāda labu sniegumu un nespēja kvalificēties olimpiskajām spēlēm.

Latviešiem jau spēles sākumā radās iespēja iegūt divu punktu pārsvaru, bet Točs nerealizēja sitienu pa līniju. Kanādieši spēlēja lēni un smagnēji, kamēr Pļaviņš tika pie pāris bumbām aizsardzībā, kas ļāva Latvijas duetam izvirzīties vadībā ar 5:3. Ilgi pārsvars nenoturējās, jo Pedlovs pie tīkla apturēja Toču (6:6). Īsi pirms tehniskā pārtraukuma Pļaviņam divreiz paveicās ar sarežģītu uzbrukumu realizāciju, bet Toča bloks ļāva atjaunot divu punktu pārsvaru (11:9).

Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad Šahters divreiz atspēlēja bumbu aizsardzībā, ļaujot Kanādas duetam pārņemt vadību (15:14). Pēc brīža Pļaviņš raidīja bumbu autā, dodot pretiniekiem vajadzīgo divu punktu pārsvaru (18:16). Pirmā seta galotnē latviešiem neizdevās piespiest pretiniekus kļūdīties, tādējādi atzīstot kanādiešu pārākumu ar 19:21.

Otrā seta sākumā kanādieši pēc Pļaviņa kļūdas uzbrukumā izvirzījās vadībā ar 3:1, bet brīdi vēlāk Pļaviņš pacēla divas bumbas aizsardzībā, ar ko gan nebija gana punkta gūšanai. Sekoja slikta serves uzņemšana, Latvijas duetam nonākot iedzinējos ar 2:5. Vieno no retajām kļūdām uzbrukumā pieļāva Pedlovs, bet Šahters neizmantoja iespēju atjaunot trīs punktu pārsvaru. Īsi pirms tehniskā pārtraukuma Pedlovs vēl divas reizes raidīja bumbu autā, ļaujot Latvijas duetam pārņemt vadību (10:9).

Kādu laiku dueti apmainījās ar sekmīgiem uzbrukumiem, tuvāk kļūdai esot latviešiem. Pļaviņš ar spēli aizsardzībā paglāba Latvijas duetu no punktu zaudēšanas, bet tad paša kļūda uzbrukumā ļāva pretiniekiem atgūt minimālu vadību (14:13). Drīz vien kanādieši guva panākumu vēl vienā garākā izspēlē, izvirzoties vadībā ar 17:15. Pedlovs kļūdījās uzbrukumā, kā rezultātā tablo vēstīja neizšķirtu, bet tad nākamās trīs izspēles uzvarēja tieši kanādieši. Tādējādi latvieši pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu ar 0-2 (19:21, 18:21).

Pļaviņam un Točam ceturtdienas rītā būs jācīnās par izkļūšanu no grupas. Ar šo uzdevumu vajadzētu tikt galā, jo pretī stāsies kvalifikāciju pārvarējušie dāņi Kristofers Ābels un Nikolajs Overgārds. Viņi pirmajā spēlē ar 0-2 (11:21, 22:24) piekāpās norvēģiem Andersam Molam un Kristianam Sēremam.