Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš Gštādes turnīru sāk ar zaudējumu brazīliešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš Gštādes turnīru sāk ar zaudējumu brazīliešiem
Aleksandrs Samoilovs. Foto: volleyballworld.com

Šveices pilsētā Gštādē notiekošo "Beach Pro" tūres "Elite 16" turnīru ar zaudējumu sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši divu setu spēlē piekāpās Renatu un Vitoram Felipem no Brazīlijas.

• Pēc mēneša pārtraukuma labākie pludmales volejbolisti sapulcējušies Šveices pilsētā Gštādē, kur risinās "Elite 16" līmeņa turnīrs. Tiesa turnīra formāts neatbilst nosaukumam, jo tajā piedalīsies uz pusi vairāk komandu nekā to bijām pieraduši redzēt iepriekšējos šāda līmeņa turnīros, kuros 16 komandas sadalījās četrās grupās.

• Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš turnīru sāka E grupā, pirmajā spēlē tiekoties ar šosezon cīņā par bronzu Meksikas "Challenge" turnīrā pieveiktajiem brazīliešiem Renatu un Vitoru Felipi, kuri pārsteidzoši tika pie sudraba godalgas pasaules čempionātā.

• Spēli dueti sāka līdzīgi, punktus krājot pārmaiņus, bet tad brazīliešiem izdevās gūt trīs punktus pēc kārtas, pirmajiem iegūstot divu punktu pārsvaru (5:3). Lai arī nākamos divus punktus guva Latvijas duets, tie nākamajās divās izspēlēs tika zaudēti. Latvieši divreiz nonāca iedzinējos arī ar trīs punktu deficītu, pēc Samoilova kļūdas dodoties tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 9:12.

• Pēc pārtraukuma Renatu uzlika bloku Samoilova uzbrukuma sitienam, bet tam sekoja labas aizsardzības darbības un Šmēdiņa bloki, kas ļāva panākt izlīdzinājumu (13:13). Kādu laiku dueti punktus krāja pārmaiņus, kad brazīliešiem izdevās gūt trīs punktus pēc kārtas, izšķirot seta likteni. Latvieši turpināja meklēt punktus pie Vitora Felipes, Šmēdiņam atzīmējoties ar vēl vienu bloku. Ar to gan bija par maz, Latvijas duetam zaudējot setu ar 19:21.

• Otrajā setā latvieši ātri nonāca iedzinējos ar trīs punktu deficītu, Šmēdiņam nespējot gūt punktus sarežģītās uzbrukuma situācijās (2:5). Slikti uzņemta serve Samoilova izpildījumā noveda pie slikta uzbrukuma sitiena autā, kas Latvijas duetam bija pēdējais piliens, lai ņemtu pārtraukumu (3:7).

• Līdz tehniskajam pārtraukumam Latvijas duetam izdevās uzvarēt garāku izspēli, sadeldējot deficītu uz pusi (8:10). Pēc pārtraukuma Brazīlijas duets veica izrāvienu, palielinot savu pārsvaru līdz pieciem punktiem. Latvieši nedomāja padoties, atspēlēja pāris bumbas aizsardzībā un atkal pietuvojās divu punktu atstatumā (13:15). Vēl vairāk atspēlēties neizdevās, bet spēles likteni pilnībā izšķīra divas neatņemamas serves Renatu izpildījumā.

• Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja pirmajā spēlē ar 0-2 (19:21, 17:21), nonākot vēl viena zaudējuma attālumā no izkrišanas. Cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs latviešiem pretī stāsies citi brazīlieši, Andre un Žoržs, kuri negaidīti ar 1-2 (21:18, 19:21, 9:15) piekāpās vāciešiem Robinam Sovam un Lūkasam Pfrecšneram. Spēle paredzēta ceturtdien rīta pusē. Precīzs laiks gan vēl nav zināms.

"Beach Pro" sērijas turnīru spēles pieejamas Viaplay tiešraidēs.